Indefra

Vielen dank und auf wiedersehen – Frankfurt bogmesse

Vielen dank und auf wiedersehen - Frankfurt bogmesse

Så er vi netop hjemvendt fra Frankfurt bogmesse. Hele verdens bogbranche samlet i otte kæmpestore messehaller i flere etager. Fire dage med møder, udveksling af erfaringer, gode middage, networking og lidt ømme fødder. Og vigtigst af alt: en masse info om nye, spændende bogprojekter. For oversat skøn alene blev det til over 80 møder og mindst lige så mange manusbestillinger. Der bliver rigeligt med læsestof til de mørke vinteraftener. Desværre fik vi ikke afsluttet en handel dernede. Vi var med i en auktion, men Rosinante blev de heldige vindere. Tillykke til dem.

frankfurt-bogmesse-1 Inden Frankfurt bogmesse officielt åbner, foregår alle indledende møder på det fornemme Frankfurter Hof – udenfor på terrassen, indenfor i de bløde sofaarrangementer, stående på gangene eller siddende på trapperne. Stemningen er altid god, og der bliver uddelt kindkys til højre og venstre. Traditionen tro afslutter man ofte sine aftener med at svinge forbi Hof og drikke en øl med kolleger hjemmefra eller udenlandske kontakter.

frankfurt-bogmesse-2

For vores vedkommende foregår de fleste møder på messen hos forlagene i hal 8 eller i Agent Centre i hal 6, hvor de litterære agenter sidder side om side, række op og række ned. Faktisk hele 34 rækker med borde fra A til M … Det er mange, og det summer livligt af bogsnak. Møderne varer en halv time, og så er det videre til næste aftale.

frankfurt-bogmesse-3

Rigtig mange forfattere besøger messen i forbindelse med nye udgivelser og for at møde deres udenlandske forlæggere. Vi kunne i år være med til at fejre to af vores forfatterskaber. Først det svenske makkerpar Jerker Eriksson og Håkan Sundquist, som har skrevet krimierne Kragepigen, Sorgens ild og Pythias anvisninger. Deres agenter fra Salomonsson Agency havde inviteret til reception, fordi rettighederne til deres bøger nu er solgt til 34 lande.

frankfurt-bogmesse-4

Bagefter var det videre til agenturet Andrew Nurnbergs fejring af amerikanske Sasha Grey, som har skrevet den erotiske roman Juliette-selskabet. Den udkom på dansk for en måned siden og er netop blevet genoptrykt. Det har alt i alt været en god messe, og der bliver en del at følge op på i de kommende uger.

Marie Dissing Storm, redaktør