Christian Mørk Danske romaner Romaner om 2. verdenskrig Skønlitteratur

I Tilståelser leder Christian Mørk efter svaret på, hvem vi er, når alt tages fra os. Romanen er et fortættet menneskeligt drama

tilståelser, christian mørk

Christian Mørks roman Tilståelser er et intenst psykologisk drama om, hvordan man lever og tænker, når håbet er ude, og hvad der gemmer sig under overfladen, når alt tages fra os.


Christian Mørks roman foregår i 1943, hvor Amerika og Japan udkæmper 2. Verdenskrig på havet. En amerikansk besætning er nødlandet uden radio, og japanske piloter styrter også ned lige i nærheden.

LÆS OGSÅ: 30 virkelig gode bøger du bør læse

tilståelser, christian mørk , tilstaelser, christan mork
Foto: Les Kaner. Christian Mørk (f. 1966) er født på Frederiksberg og kom som 15-årig til Massachusetts for at gå på kostskole. I 1988 flyttede han permanent til Amerika og studerede først sociologi og historie på Marlboro College, inden han tog en mastergrad i journalistik på Columbia University i New York.

Nu sidder dødsfjenderne tæt sammen med to kvindelige blinde passagerer på det alt for lille fartøj, der driver for vind og vejr.

Her begynder den store krig at blive udkæmpet i det små. Hadet og mistilliden koger, men den fælles nød kræver, at de slutter fred for en tid.

Dødsangsten, desperationen og manglen på vand og mad sætter alle under pres. Isolationen skræller alles facader af og blotlægger hemmeligheder, forbudt kærlighed og en fælles menneskelighed.

LÆS OGSÅ: Tilståelser er et psykologisk drama om alt det, der gemmer sig under menneskets overflade. Tyvstart din læsning her

Til sidst føler ingen sig længere sikre på, hvem de egentlig var, før de blev skibbrudne.

Christian Mørk har arbejdet som filmproducent på Warner Bros., filmredaktør på TV- og filmbranchebladet Variety og kulturskribent på New York Times. Han debuterede som forfatter med De ti herskere i 2006 og har siden skrevet en lang række forskellige romaner, der er udgivet i 20 lande. Han har boet i USA i mange år. 

Du kan låne Tilståelser på biblioteket, eller finde den som lydbog eller e-bog.I Tilståelser leder Christian Mørk efter svaret på, hvem vi er, når alt tages fra os. Romanen er et fortættet menneskeligt drama

Det er på Stillehavet, men positionen er ukendt. Der er ingen redning i sigte, og vandflyveren kan ikke længere lette. Det eneste der er, er en tom horisontlinje og lyden af bølgerne mod skroget.

Da 2. Verdenskrig udkæmpes over Stillehavet af Amerika og Japan, er en amerikansk besætning nødlandet uden radio, og japanske piloter styrter ned overalt. Nu sidder dødsfjenderne tæt sammen, og hadet og mistilliden får alt til at koge.

Men den fælles nød kræver, at de slutter fred og forsøger at komme levende i land. Alliancer indgås og brydes igen. Imens skræller isolationen alles facader af og blotlægger hemmeligheder, forbudt kærlighed og en fælles menneskelighed, hvor ingen til sidst er sikre på, hvem de var, før de blev skibbrudne.

Du kan låne Tilståelser på biblioteket eller finde den som lydbog eller e-bog.