Kategori: Christian Mørk

Christian Mørk. Foto af Les Kaner.

Christian Mørk (f. 1966) er født på Frederiksberg og kom som 15-årig til Massachusetts for at gå på kostskole. I 1988 flyttede han permanent til Amerika og studerede først sociologi og historie på Marlboro College, inden han tog en mastergrad i journalistik på Columbia University i New York.

Christian Mørk har arbejdet som filmproducent på Warner Bros., filmredaktør på TV- og filmbranchebladet Variety og kulturskribent på New York Times. Han debuterede som forfatter med De ti herskere i 2006 og har siden skrevet en lang række forskellige romaner, der er udgivet i 20 lande. Han har boet i USA i mange år. Senest er romanen Tilståelser (2022) udkommet.

Christian Mørk har ikke boet i Danmark siden 1988, hvor han som 21-årig tog til USA for at læse sociologi og historie på Marlboro College i Vermont. Siden har han været filmarbejder i Hollywood, journalist for Variety og The New York Times inden han i 2006 debuterede som forfatter med De ti herskere, der blev en kæmpesucces i Danmark.

Siden debuten er det blevet til 12 romaner mere, men i de senere år har han forladt den mere plotdrevne stil, som karakteriserede de tidlige bøger.