Fiktion Danske krimier Danske krimiforfattere Danske romaner Leif Davidsen Populære krimier Skønlitteratur

Tag med til slottet Ravnens rede, hvor hemmelighederne gemmer sig i mørket

Leif Davidsen, Ravnens rede, god bog, gode bøger, krimi, spændingsroman, spændende bøger, lindhardt og ringhof, bøger af Leif Davidsen, uhygge, uhyggelig bog, gotisk, gotisk roman, roman, susanne carlsen, erling skjold, gyser, gyserroman

Hvad gør man, når bankkontoen er tom, manden er skredet og desperationen er på sit højeste? I Leif Davidsens roman Ravnens rede vælger hovedpersonen at slippe alt og tage til et mystisk slot i Frankrig for at skrive en gammel vens erindringer. Men det skulle hun måske aldrig have gjort.

 

Prøv engang at forestil dig det her: Du er en 53 år gammel kvindelig journalist. Udadtil kalder du dig freelancer, men du er reelt set arbejdsløs. Du bor i en slidt lejlighed på Ydre Nørrebro, som du har lånt fra en fjern venindes søn. Din eksmand har fundet en yngre kæreste og sammen lægger de, til din store irritation, utallige billeder op på de sociale medier af deres nyfødte barn. Og læg så til i ligningen, at du stort set ingen penge har.

Det er nøjagtig den situation Susanne Carlsen, hovedpersonen i Leif Davidsens roman Ravnens rede, står i. Hun brænder for at slippe væk fra sin bekymringsfulde tilværelse og er med andre ord klar til at sige ja til hvad som helst. Og så en dag sker der noget uventet.

Med posten modtager hun et håndskrevet brev i en fin konvolut. Susanne er ikke sen til at genkende den nydelige håndskrift, der tilhører Erling Skjold; en gammel flamme, som droppede Susanne efter et kortvarigt forhold, da de begge var i start-20’erne. I brevet inviterer Erling, som nu er mangemillionær og tilmed uhelbredeligt syg af kræft, Susanne til sit slot i Frankrig, for at hun mod en særdeles god betaling kan skrive hans erindringer.

Hvad gemmer sig bag de mørke murer?

Af mangel på bedre muligheder – samt drevet af en solid portion nysgerrighed efter at finde ud af, hvordan Erlings liv har artet sig – beslutter Susanne sig for at takke ja til invitationen og tage til Bretagne i Frankrig, hvor hun bliver indlogeret på det mystiske, gamle slot med det gåsehudsindbydende navn ”Ravnens rede”.

Slottet, som også er hjemsted for Erling Skjold, ligger på den lille ø lle de Costaérès ud for den franske kyst og er med dets omkransende klipper og mørke, gotiske tårne et smukt, men dystert, syn. På trods af de lidt atypiske omgivelser nyder Susanne livet i det franske, hvor hun, ved siden af arbejdet med Erling og hans biografi, bruger en del af sin fritid på byens lokale café i selskab med østers og god hvidvin.

Leif Davidsen, Ravnens rede, god bog, gode bøger, krimi, spændingsroman, spændende bøger, lindhardt og ringhof, bøger af Leif Davidsen, uhygge, uhyggelig bog, gotisk, gotisk roman, roman, susanne carlsen, erling skjold, gyser, gyserroman
Leif Davidsen bærer altid en lille notesbog på sig, hvis han nu skulle få en idé. Historien om Ravnens rede og journalisten Susanne Carlsen udsprang fra en rejse til Nordfrankrig, som forfatteren var på med sin kone.

Erling er lige så excentrisk og charmerende, som Susanne husker ham, og på overfladen virker hendes valg om at forlade livet som arbejdsløs i november-kolde Danmark, som den helt rigtige beslutning. Stemningen ændrer sig dog, da Susanne begynder at blive kontaktet af en forførende, men gådefuld mand, der påstår, at han arbejder for den franske sikkerhedstjeneste og har foruroligende oplysninger om Erling Skjold.

Med oplysningerne fra politimanden i baghovedet befinder Susanne sig pludselig i et uventet etisk dilemma. Hvad er egentlig Erling Skjolds intentioner? Drevet af sin nysgerrighed og journalistiske ildhu igangsætter Susanne sin egen personlige undersøgelse. Mens hun udforsker slottets dunkle afkroge, begynder små, uhyggelige detaljer og hemmeligheder så småt at dukke frem i mørket.

På ferie i skumle omgivelser

Historien, der udspiller sig i Ravnens rede, er selvfølgelig helt og aldeles fiktion og fantasi fra forfatterens side. Slottet, som danner hele kulissen for bogens drama, er dog ikke opdigtet og er taget direkte fra virkelighedens verden.

Det var på en ferie i Bretagne ved den berømte ”Lyserøde kyst” i november 2015 sammen med sin kone, at Leif Davidsen faldt pladask for de gådefulde omgivelser omkring slottet på øen lle de Costaérès. Synet af det nærmest middelalderagtige slot pirrede Davidsens fantasi, og ideen til det, der senere ville blive Ravnens rede, begyndte langsomt at forme sig i forfatterens hoved.

”Min kone og jeg boede på et hotel ved stranden lige overfor slottet. Kysten var meget vild med klipper og en enorm forskel på tidevandet. Det var rigtig Bretagne-vejr, der i november måned, med regn, blæst, sorte skyer og sorte fugle. Da jeg så slottet, blev jeg helt vildt fascineret,” siger Leif Davidsen og tilføjer, at Ravnens rede på flere punkter skiller sig ud fra de andre romaner i hans forfatterskab.

”Det var på mange måder en meget atypisk roman fra min side. Normalt plejer mine bøger jo at være dobbelt så lange, og jeg bruger normalt et par år på at skrive en roman, da jeg også bruger rigtig lang tid på research. Ved den her har jeg ikke researchet en dyt, udover hvordan man dirker en lås op. Jeg har bare skrevet ud fra min fantasi, hvilket har været en stor fornøjelse for mig,” siger Leif Davidsen.


Leif Davidsen (f. 1950) er forfatter til en lang række spændingsromaner, to rejsebøger og tre novellesamlinger, der ikke blot er blevet bestsellere i Danmark, men også er oversat til femten sprog. Forfatterskabet er tildelt flere priser, bl.a. Læsernes bogpris, Boghandlernes Gyldne Laurbær og Glasnøglen for årets krimi i Skandinavien.


Leif Davidsen, Ravnens rede, god bog, gode bøger, krimi, spændingsroman, spændende bøger, lindhardt og ringhof, bøger af Leif Davidsen, uhygge, uhyggelig bog, gotisk, gotisk roman, roman, susanne carlsen, erling skjold, gyser, gyserroman

Ravnens rede af Leif Davidsen kan købes her eller i din lokale boghandler

En gotisk spændingsroman om en excentrisk rigmand på et slot ud for Bretagnes kyst.