Aktuelt Fagbøger

Svikmøllens yndlingsoffer 2018 er fundet! Æren tilfalder årets vigtigste vikar

Svikmøllen 2018

Vikar-landstræner og EM-legende John Faxe Jensen modtog her til aften prisen som årets yndlingsoffer i Svikmøllen.

“Offerrollen er som regel noget, man påtager sig. Fordi man synes, det af en eller anden grund er synd for én. Men Svikmøllens yndlingsoffer er noget, man bliver udnævnt til, og det er en stor ære, skal du vide,” sagde Svikmøllens redaktør Søren Anker Madsen i sin tale:

“DBU og Spillerforeningen havde besluttet sig for at tage hele Fodbold-Danmark som gidsel i et slagsmål om nogle sponsorrettigheder – det er kun i Danmark, at den slags kan forekomme. Ingen bananrepublik i Sydamerika eller en regelret stat som Sverige kunne i deres vildeste drømme forestille sig at sabotere deres eget landshold. Det fineste fodboldhold i landet.”

Svikmøllen 2018, John Faxe, Årets yndlingsoffer
Illustration: Lars Andersen

“Du måtte stille som VIKAR-landstræner med VIKAR-spillere fra fra hæderkronede topklubber som Tarup-Paarup.

Og så skete miraklet – I tabte godt nok 3-0, men I spillede faktisk en skide god kamp og de unge fyre viste en vilje og en gejst, som ikke alene begejstrede de danske TV-seere og de slovakiske modstandere. På Svikmøllen er vi også sikre på, at I skræmte både DBU og Spillerforeningen, så de besindede sig dagen efter og indgik en aftale.

Tak for det, John. Nu skal herrelandsholdet ikke udelukkes fra den næste slutrunde,” fortsatte redaktøren og tilføjede:

“Du ramte den lige i røven … igen!”

Den stolte prismodtager fik overrakt en satiretegning af Jens Hage.


Svikmøllen 2018

Søren Anker Madsen (f. 1969) er journalist, pressechef på Lindhardt og Ringhof og med i Svikmøllens redaktion. Han er desuden en alsidig forfatter, som både skriver bøger til børn og voksne samt til teater og revyer.