Mad og drikke Sundhed og livsstil

Opgrader madpakken: Snackkugler med pistacienødder

sunde madpakker

Skolestart nærmer sig. Og uanset om du har børn, der skal i skole for første gang, eller om du selv skal starte på din drømmeuddannelse, kan du helt sikkert bruge inspiration til sunde, gode og varierende madpakker.

Måske er i år året, hvor du har lovet dig selv, at du vil spendere færre penge i kantinen og forberede dig mere hjemmefra. Eller måske er du bare træt af at smøre leverpostejsmadder til børnene hver morgen? I så fald har vi bogen til dig.

Kaja Nymand står bag årets madpakkehit. Sunde madpakker er fyldt med skønne idéer til alt fra hjemmelavet pålæg til sunde snacks, salater og endda små retter. Og bedst af alt? Det hele er let og overkommeligt at lave, og vil gøre madpakken til noget, der bliver set frem til.

Her får du opskriften på lækre snackkugler med pistacienødder – en fantastisk eftermiddagssnack, eller hurtig og hyggelig opkvikker til når blodsukkeret daler.


Snackkugler med pistacienødder

TID 10 minutter
TIL ca. 12 stk.

INGREDIENSER
10 tørrede dadler uden sten
1½ dl usaltede pistacienødder
2 spsk. peanutbutter

FREMGANGSMÅDE
1. Kom alle ingredienser i en foodprocessor (alternativt en minihakker), og kør, til det er helt smuldret.

2. Hæld det i en skål, og pres massen godt sammen. Hvis den er svær at få æltet til en klump, kan du komme flere finthakkede dadler i.

3. Form ca. 12 kugler af massen.

4. Opbevar dem på køl i lufttæt emballage.

sunde madpakker
Fotograf: Line Falck Christensen

Sunde madpakker af Kaja Nymand

Opgrader madpakken: Snackkugler med pistacienødder

Kaja Nymand står bag den populære blog SUNDE MADPAKKER. Bogen er spækket med masser af nye idéer til lækre madpakkeløsninger. Du får blandt andet basisopskrifter på brød, forslag til pålæg og små retter til madkassen samt ideer til smart indpakning. Opskrifterne er overskuelige og nemme at følge – også for børn – og det meste kan laves i en håndevending.

Smugkig i en læseprøve her.

>> Sunde madpakker udkommer den 31. juli. Forudbestil den her.