Fiktion

Mr. Darcy charmerer stadig

Da Jane Austen skrev Stolthed og fordom for over 200 år siden, havde hun næppe forestillet sig, at det ville blive en så skelsættende klassiker, som det er i dag. Og endnu mindre havde hun nok forestillet sig, at den mandlige helt i Stolthed og fordom, Mr. Darcy, ville blive mere ikonisk end romanen selv.

Stolthed og fordom handler familien Bennet, der har flere døtre, end de har penge. Mrs. Bennet stræber efter at finde rige ægtemænd til hendes døtre, så de kan gifte sig til penge, tryghed og sikkerhed. Da den rige Mr. Bingley kommer til byen sammen med sin ven, den hovne Mr. Darcy, ser Mrs. Bennet hurtigt muligheden for et lovende ægteskab. Den ældste datter Jane forelsker sig også hurtigt i Mr. Bingley, mens den yngre Elizabeth ikke kan udstå synet af Mr. Darcy. Men hvad Elizabeth ikke ved er, at Mr. Darcy bag sin kølige facade skjuler en dyb beundring for hende.


Colin Firth som Mr. Darcy i BBC’s mini-serie fra 1995. Serien er lige blevet genudsendt på DR1 med stor succes.

Siden romanens udgivelse er der skrevet talrige bøger baseret på forholdet mellem Mr. Darcy og Elizabeth Bennet. Forholdet mellem de to karakterer har både inspireret fanfiction, videnskabelige studier, kogebøger og selvhjælpsbøger. Den snobbede Mr. Darcy er blevet indbegrebet af 1800-tallet for mange, og Stolthed og fordom har dannet grundlaget for flere filmatiseringer. Den mest berømte af Austen-filmatiseringerne er BBC’s mini-serie fra 1995 med den tilbagetrukne Colin Firth i rollen som Mr. Darcy. Mini-serien er netop blevet genudsendt på DR1 med stor succes. Faktisk med så stor succes at Stolthed og fordom nu er udsolgt fra vores lager.

Derfor har vi besluttet at genudgive den elskede klassiker i en ny, smuk indbindning, som uden tvivl vil pynte på enhver bogreol. Den nye udgave af Stolthed og fordom udkommer d. 29. juli, og vi glæder os til at udgive den smukke kærlighedsklassiker i nye klæder.


Stolthed og fordom

England i starten af 1800-tallet. Stolthed og fordom fortæller historien om mr. og mrs. Bennets fem ugifte døtre, i tiden efter de to rige ungkarle mr. Darcy og mr. Bingley er flyttet til.

Da den næstældste datter Elizabeth møder mr. Darcy, synes hun, at han er både arrogant og indbildsk. Og da hun opdager, at han har stukket en kæp i hjulet for hendes søster Janes kærlighed til hans ven Bingley, vokser hendes modvilje til direkte afsky.

Men hvad hun ikke ved er, at mr. Darcy meget mod sin vilje er blevet betaget af hende og hendes kvikke tunge, og at denne betagelse er ved at udvikle sig til en alvorlig forelskelse.

STOLTHED OG FORDOM er en af verdenslitteraturens største kærlighedsromaner og en gnistrende satire over sladder og snobbethed i samtidens engelske middelklasse, hvor en mors eneste ambition var at få afsat sine døtre så fordelagtigt som muligt.

LOVEBOOKS.dk er stedet for dig, der elsker kærlighedshistorier. Her samles læsere af alle slags kærlighedshistorier for at dele læseoplevelser med hinanden. Følg os på facebook, instagram og bloggen.LOVEBOOKS er en del af Lindhardt og Ringhof Forlag, og vi stræber efter at udgive og digitalisere de bedste bøger inden for romancegenren. Vi guider dig til de bedste læseoplevelser – uanset om du er til historiske dramaer, fantasy, chick-lit eller bare en god kærlighedsroman.