Bøger til godnatlæsning for børn Børnebøger Carlsen

Find den rigtige sprogkuffert til dialogisk læsning

Find den rigtige sprogkuffert til dialogisk læsning

Forlaget Carlsen har sammen med forfatter Lotte Salling udviklet fem sprogkufferter, der introducerer dialogisk læsning og kan hjælpe forældre og pædagoger til “lege læringen ind i børnene” under højtlæsningen. Sprogkufferterne indeholder bøger, der motiverer børnene til at besvare spørgsmål og reflektere over de emner, som er relevante for dem i den alder, de har.

Der er lavet to kufferter til børn i vuggestuealderen (1-3 år) og tre kufferter til børn i børnehavealderen (3-6 år). Hver kuffert indeholder tre billedbøger i lækker og holdbar kvalitet, tre papfigurer og en indlægsseddel, der forklarer, hvordan læsningen skal foregå. Bøgerne behandler emner, der passer til børnenes alder – som når de allermindste ikke vil have børstet tænder og når de skal forberede sig til at starte i børnehave eller når de større børn oplever nye venskaber i børnehaven eller skal til at tænke på at starte i skole.
TIP -> Læs artiklen Sådan laver du dialogisk læsning med dit barn

Det indeholder de fem sprogkufferter

Sprogkuffert 1 til de 3-6-årige

Sprogkuffert til 3-6-årige
Til de 3-6-årige børn

Kufferten passer til børnehavebørnene og indeholder disse tre bøger:

Eventyret om Rødhætte, der handler om en lille pige med en rød hætte, der skal besøge sin bedstemor, men ender med at støde på en grum ulv. Der hører papfigurer med til denne fortælling.

–  ”Stor og stærk” af Kim Fupz Aakeson, hvor en dreng spiser havregrød til morgenmad hver dag, selvom han ikke kan lide det. Drengens mor og far siger nemlig, at han bliver stor og stærk af det, og det gør han også! Faktisk ender drengen med at bestemme alt derhjemme, fordi han er så stærk.

”Simon skal i nulte”, der er skrevet af Peter Gotthardt. Simon er nervøs for at starte i skole, fordi der er så mange nye ting han skal lære. Heldigvis hjælper mor og far og den søde nye lærer ham.

>Læs mere og bestil sprogkuffert 1 her.


Sprogkuffert 2 til de 3-6-årige

Sprogkuffert til 3-6-årige
Til de 3-6-årige børn

Sprogkuffert 2 er til børnehavebørnene og indeholder tre skønne bøger:


”De tre bukkebruse” af Brødrene Grimm med tre papfigurer, der kan bruges under læsningen. De tre bukkebruse vil gerne under broen, men under den sidder en grum trold, der truer med at æde dem.

”Søren på eventyr” er skrevet af Anthony Browne. Sammen med Søren kommer børnene på en eventyrlig rejse ind i litteraturens verden, da han besøger klassiske figurer som Alice i Eventyrland, Peter Pan, Pinocchio, Skatteøen og mange flere.

”Pludselig søskende” hvor Billy har sin far helt for sig selv. Lige indtil damen flytter ind med sine to børn. Billy har aldrig ønsket sig søskende, men måske er det ikke så slemt alligevel? Bogen er skrevet af Anja Hintz.

>Læs mere og bestil sprogkuffert 2 her.


Sprogkuffert 3 til de 2-4-årige

Sprogkuffert 1-3-årige
Til de 2-4-årige børn

Sprogkuffert 3 indeholder tre gode bøger for de mindste børnehavebørn:

– Brødrene Grimms eventyr om ”Hans og Grete” med tre papfigurer. De to børn Hans og Grete bliver efterladt alene inde i en mørk skov, og derefter starter deres rejse for at finde hjem igen. Undervejs møder de en ond heks med et hus lavet af slik og søde sager.

”Krible krable rim for de små” er skrevet af forfatteren bag sprogkufferten Lotte Salling. Bogen indeholder rim om alle de små krible krable-dyr, der findes i naturen som myrer, mariehøns, lus, larver og mange flere.

”Ella og Vera” handler om at være veninder. Ella og Vera leger sammen hver dag, men en dag glemmer Ella sin bamse hjemme hos Vera. Ella savner sin bamse så meget, men Vera er også rigtig glad for bamsen, så hun fortæller ikke Vera, at han godt ved, hvor den er. Finder bamsen mon hjem til Ella igen? Bogen er skrevet af Marie Norin.

>Læs mere og bestil sprogkuffert 3 her.


Sprogkuffert 4 til de 1-3-årige

Sprogkuffert 1-3-årige
Til de 1-3-årige børn

Kufferten passer til børn i vuggestue- og dagplejealderen. Den indeholder tre skønne bøger:

–  ”Ella skal i børnehave” med tilhørende papfigurer, der opfordrer til leg. Peter Gotthardt har skrevet bogen om Ella, der glæder sig til at starte i børnehave. Men det kan også være svært at starte et helt nyt sted, når man stadig er så lille.

”Jeg vil ikke… ha’ børstet tænder” af Gitte Ladefoged. Far kæmper med Anna der ikke vil have børstet tænder. Det VIL hun bare ikke. Men så indser Anna, at Bamse heller ikke vil have børstet tænder, og så må hun jo vise ham, hvordan det skal gøres.

– ”Børnenes billedbog” er lavet af Sabine Lemire. Bogen indeholder fotografier af børns hverdag og den verden, der omgiver dem som dyr, planter, mad, andre børn, der hopper i trampolin og meget mere.

>Læs mere og bestil sprogkuffert 4 her.


Sprogkuffert 5 til de 1-3-årige

Sprogkuffert til 3-6-årige
Til de 1-3-årige børn

Kufferten er lavet til børn i vuggestue- og dagplejealderen og indeholder tre fine bøger til de mindste:

”Krible krable rim for de små”, der er skrevet af forfatteren bag sprogkufferten Lotte Salling, og sammen med bogen er tilhørende papfigurer. Bogen indeholder rim om alle de små krible krable-dyr, der findes i naturen som myrer, mariehøns, lus, larver og mange flere.

”Min store bog om ord” er lavet af Mairi Mackinnon og er en stor papbog fyldt med ord og tilhørende tegninger, så de mindste kan lære at koble ord sammen med billeder. I bogen findes der alt lige fra dyr, mad og ting fra hjemmet til vejret, modsætninger, tal, farver og former. 

”Jeg vil ikke… ha’ tøj på” er skrevet af Gitte Ladefoged og handler om Anna, som IKKE vil have tøj på. Hun vil nemlig hellere lege gemmeleg, men så kommer mor for sent på arbejde. Måske kan det hjælpe at lave en tøjmand eller lege hund?

Læs mere og bestil sprogkuffert 5 her.