Børnebøger Carlsen Skønlitteratur

Krimi for børn – Spiloppo sætter gang i både puls og lattermuskler

Spiloppo, ingen tager en klovn alvorligt, skurke på skattejagt, blødt brød og bankrøvere, oliver zahle, kristian mørk, krimi, krimi for børn, krimiserie, børnekrimi

”Showtime,” hviskede Arthurs far, som han altid gjorde, lige inden tæppet gled til side, og musikken begyndte. Sammen trådte de op på scenen. Godt, det var sidste gang. I hvert fald den her sommer … 

Hvordan holder man op med at være en klovn, når man altid har været en? Og hvad gør en klovn, når hans egen far bliver uskyldigt fængslet? Og kan klovne egentlig opklare forbrydelser?

Der er ikke noget som en god krimi – og mange børn er vilde med spænding, der kan mærkes helt ned i maven. En god krimiserie til børn behøver dog ikke at være lig med nedbidte negle, mareridt og søvnløse nætter. Der kan være mysterier og skruppelløse skurke i massevis – men gerne serveret med en solid portion humor.

Spiloppo-bøgerne af Oliver Zahle og Kristian Mørk er veldrejede historier til børn i alderen 8+, som byder på både krimi, humor og underholdning.

Børnekrimi af det danske makkerpar Mørk & Zahle

Spiloppo, ingen tager en klovn alvorligt, skurke på skattejagt, blødt brød og bankrøvere, oliver zahle, kristian mørk, krimi, krimi for børn, krimiserie, børnekrimiDen hæsblæsende børnekrimi tager sin begyndelse, da klovnen Arthur og hans multiallergiske lillesøster Fie, sætter sig for at finde den rigtige forbryder, da deres far kommer i fængsel for smykketyveri.

“Arthur sank det sidste af småkagen i munden. Han kunne mærke, hvordan skammen gjorde hans kinder røde. Far var i fængsel, og her sad han og spiste småkager, som om ingenting var hændt. Fie havde ret. De måtte gøre noget.” – Spiloppo: Ingen tager en klovn alvorligt 

Makkerparret bag bøgerne om antihelten Spiloppo – Kristian Mørk og Oliver Zahle – er halvbrødre. Oliver Zahle er kendt fra bl.a. børneromanen Elefantstenen og radiosatiren Selvsving, og Kristian Mørk har udgivet adskillige fagbøger til børn.

Kender du et barn, der er vild med krimi? Du kan læse mere om alle bøgerne i serien her:

Spiloppo: Ingen tager en klovn alvorligt

af Kristian Mørk & Oliver Zahle & illustreret af Palle Schmidt

Spiloppo, ingen tager en klovn alvorligt, skurke på skattejagt, blødt brød og bankrøvere, oliver zahle, kristian mørk, krimi, krimi for børn, krimiserie, børnekrimiArthur og hans far rejser hver sommer landet tyndt som klovne på markedspladser. Arthur hader det! Han vil nemlig meget hellere ligge derhjemme og læse superheltetegneserier.

En dag bliver Arthurs far anholdt for et tyveri, han selvfølgelig ikke har begået. Sammen med sin multiallergiske lillesøster Fie kaster Arthur sig ud i opklaringen af tyveriet for at finde de rigtige skurke og bevise deres fars uskyld.

Du kan finde Spiloppo: Ingen tager en klovn alvorligt her eller hos din lokale boghandler. 

Spiloppo 2 – Med skurke på skattejagt

af Kristian Mørk & Oliver Zahle & illustreret af Palle Schmidt

Spiloppo, ingen tager en klovn alvorligt, skurke på skattejagt, blødt brød og bankrøvere, oliver zahle, kristian mørk, krimi, krimi for børn, krimiserie, børnekrimiEn dag kommer Arthur på sporet af en gammel, hemmelig tysker-skat fra Anden Verdenskrig, og pludselig bliver han og søsteren Fie viklet ind i en hæsblæsende jagt på både penge og en mystisk ring, der kan lede folk til skatten.

“Såvel seriøse som yderst pjattede sider i en skøn blanding.” – Weekendavisen

Du kan finde Spiloppo 2: Med skurke på skattejagt her eller hos din lokale boghandler. 

Spiloppo 3 – Blødt brød og bankrøvere

af Kristian Mørk & Oliver Zahle & illustreret af Palle Schmidt

Spiloppo, ingen tager en klovn alvorligt, skurke på skattejagt, blødt brød og bankrøvere, oliver zahle, kristian mørk, krimi, krimi for børn, krimiserie, børnekrimiSpiloppo – Blødt brød og bankrøvere er tredje bind i krimiserien om drengen Arthur. Denne gang vil han smide det pinlige kostume for altid. Men i byen foregår der ting og sager.

Den europæiske og meget værdifulde europa-julestjerne forsvinder, og hos bageren, der er nabo til banken, hvor stjerne var låst inde, køber Arthur kager, som indeholder grus og sten. Er der en sammenhæng?

Du kan finde Spiloppo 3: Blødt brød og bankrøvere her eller hos din lokale boghandler fra d. 12. september. 

Du kan læse mere om Oliver Zahle her og Kristian Mørk her.

Der er masser af gode lister fyldt med inspiration her på siden. Så hvis du leder efter en læseoplevelse til de voksende krimielskere, så se vores liste med krimier her.