Vi kender det alle: Vintermørket sænker sig, klokken er to timer efter frokost, og du er allerede (lækker)sulten. Hvad gør du så – tømmer posen med resterne af weekendens bland-selv-slik? Går ud efter kage sammen med din kollega? Undertrykker din craving, så du er stjernesulten og går helt kold, når du endelig står i Rema kl. 17:45? Sukkerfri opskrifter Sukkerfri opskrifter
Der er en bedre løsning, og den er: SNACKS! Sunde snacks, der samtidig smager helt vildt godt, vel at mærke. Så du rent faktisk har lyst til at lave dem – og spise dem. Sue Quinn har skrevet en fin lille bog, Uden tilsat sukker, med 65 naturligt sødede opskrifter, og der er et forrygende kapitel om netop lækre snacks. Her er en af vores favoritter, lige til at tage med på arbejdet, læsesalen, gåturen eller ja, hvor som helst:
Energibarer
16 stk. – tilberedningstid: 15 minutter (plus 2 timers trækketid)
400 g friske dadler (udstenede)
45 g kokosolie
2 tsk vaniljeekstrakt
40 g kakao (usødet)
125 g mandelmel eller smuttede, kværnede mandler
1 knsp salt
1 stor spsk hørfrø
40 g pistacienødder (grofthakkede)
40 g valnødder (grofthakkede)
50 g tørrede blåbær
50 g solsikkefrø
2 spsk kokosmel
Blend dadlerne til en jævn masse i en blender. Tilsæt kokosolie, vaniljeekstrakt og kakao, og blend igen, til massen er jævn. Hæld den derpå i en skål, tilsæt mandlerne, og rør rundt. Rør derpå de øvrige ingredienser på nær kokosmelet grundigt i.
Beklæd en bageform på 20×20 cm med bagepapir, og fyld massen i. Fordel den jævnt med bagsiden af en ske, drys med kokosmel, og pres den forsigtigt sammen. Lad den trække i 2 timer i køleskabet, og skær den derpå i firkanter. Opbevar dem i en tætsluttende beholder i køleskabet.
Spis og nyd med god samvittighed!
Uden tilsat sukker er til alle, der ønsker at begrænse – eller endda helt at fjerne – tilsat sukker i hverdagskosten – til gavn for sundhed og helbred på både kort og langt sigt. Uden tilsat sukker gør det nemt at:
– skelne mellem sundt og usundt sukker.
– lave skønne opskrifter, der gør det nemt at spise sukkerfrit.
– skære gradvist ned på det tilsatte sukker i din daglige kost uden vanskeligheder.
– lave dine egne “sukkerløse” udgaver af dressinger, syltetøj, smørepålæg og mange af de andre lækre basisvarer, der normalt er fulde af sukker.
– svælge i skønne desserter, snacks og kager uden sukker, uden honning og uden kunstige eller naturlige sødemidler.
What’s not to like?
-> Køb bogen hos din lokale boghandler eller her.
Sunde snacks
Sukkerfri opskrifter Sukkerfri opskrifter Sunde snacks
Vi kender det alle: Vintermørket sænker sig, klokken er to timer efter frokost, og du er allerede (lækker)sulten. Hvad gør du så – tømmer posen med resterne af weekendens bland-selv-slik? Går ud efter kage sammen med din kollega? Undertrykker din craving, så du er stjernesulten og går helt kold, når du endelig står i Rema kl. 17:45? Sukkerfri opskrifter Sukkerfri opskrifter
Der er en bedre løsning, og den er: SNACKS! Sunde snacks, der samtidig smager helt vildt godt, vel at mærke. Så du rent faktisk har lyst til at lave dem – og spise dem. Sue Quinn har skrevet en fin lille bog, Uden tilsat sukker, med 65 naturligt sødede opskrifter, og der er et forrygende kapitel om netop lækre snacks. Her er en af vores favoritter, lige til at tage med på arbejdet, læsesalen, gåturen eller ja, hvor som helst:
Energibarer
16 stk. – tilberedningstid: 15 minutter (plus 2 timers trækketid)
400 g friske dadler (udstenede)
45 g kokosolie
2 tsk vaniljeekstrakt
40 g kakao (usødet)
125 g mandelmel eller smuttede, kværnede mandler
1 knsp salt
1 stor spsk hørfrø
40 g pistacienødder (grofthakkede)
40 g valnødder (grofthakkede)
50 g tørrede blåbær
50 g solsikkefrø
2 spsk kokosmel
Blend dadlerne til en jævn masse i en blender. Tilsæt kokosolie, vaniljeekstrakt og kakao, og blend igen, til massen er jævn. Hæld den derpå i en skål, tilsæt mandlerne, og rør rundt. Rør derpå de øvrige ingredienser på nær kokosmelet grundigt i.
Beklæd en bageform på 20×20 cm med bagepapir, og fyld massen i. Fordel den jævnt med bagsiden af en ske, drys med kokosmel, og pres den forsigtigt sammen. Lad den trække i 2 timer i køleskabet, og skær den derpå i firkanter. Opbevar dem i en tætsluttende beholder i køleskabet.
Spis og nyd med god samvittighed!
Uden tilsat sukker er til alle, der ønsker at begrænse – eller endda helt at fjerne – tilsat sukker i hverdagskosten – til gavn for sundhed og helbred på både kort og langt sigt. Uden tilsat sukker gør det nemt at:
– skelne mellem sundt og usundt sukker.
– lave skønne opskrifter, der gør det nemt at spise sukkerfrit.
– skære gradvist ned på det tilsatte sukker i din daglige kost uden vanskeligheder.
– lave dine egne “sukkerløse” udgaver af dressinger, syltetøj, smørepålæg og mange af de andre lækre basisvarer, der normalt er fulde af sukker.
– svælge i skønne desserter, snacks og kager uden sukker, uden honning og uden kunstige eller naturlige sødemidler.
What’s not to like?
-> Køb bogen hos din lokale boghandler eller her.
Sunde snacks
Sukkerfri opskrifter Sukkerfri opskrifter Sunde snacks
Andre læste også: