Uncategorized

Sød tøs – en venindebog for voksne kvinder. Nu med endnu mere (k)ærlighed

Sød tøs – en venindebog for voksne kvinder. Nu med endnu mere (k)ærlighed

Jeg hedder Maise.  

Jeg er journalist og forfatter.

Jeg kan godt lide nyplukkede jordbær og smil og brede mandehænder. Og mine tre døtre og mine veninder. Også når de er fulde (altså veninderne).

Jeg kan ikke lide racisme og stegt lever.  Når jeg bliver rigtigt stor, vil jeg gerne være børnehavepædagog eller verdenshersker. Hvis jeg kunne leve mit liv om, ville jeg …  få flere børn. Og cykle jorden rundt.

Jeg hedder Lisa. 

Jeg er kunstner og illustrator.

Jeg kan godt lide overraskelser, vilde blomster, fantasi og masser af kærlighed. Jeg kan ikke lide ondskab og ost.

Når jeg bliver rigtigt stor, vil jeg gerne være en der har mere styr på praktiske ting. Hvis jeg kunne leve mit liv om, ville jeg … egentlig vil jeg ikke leve mit liv om. Som Edith Piaf sagde: “Jeg fortryder intet”.

Vi har lavet en venindebog for voksne

Hvornår har du sidst talt rigtigt med din veninde? Sådan ind til benet …? I en travl hverdag kan det være svært at finde tiden og roen til de helt dybe samtaler. Nogle gange kan man føle sig fremmed for hinanden, når man endelig har tid til at ses. Og man kan blive helt ked af det, når man har venner på besøg, og de lægger deres mobil på bordet ved siden af gaflen, klar til at gå på Facebook/Twitter/Instagram eller et andet sted, som ikke er lige her. Det er et ubevist fravalg af nærhed … og af dig.

Vi vil have nærheden tilbage! Stop med at tage billeder af maden, og tal med hinanden! Så her er en bog, som man kan udfylde – på papir. Man kan sidde omkring et bord og skiftes til at udfylde og komme til at snakke om noget, som har betydning for ens liv og venskab. Eller man kan give sig god tid til at skrive i den alene og tale om svarene en anden dag.

Vi har lavet tre sæt spørgsmål: De Vigtige, De Store og De Gode Spørgsmål.  Fordi der er forskel på folk. Find den version, der passer dig bedst, og svar på spørgsmålene. Ærligt, fint og nådesløst … For kun gennem fin, nådesløs ærlighed kommer vi frem til samtalerne om, hvad livet og venskabet egentlig går ud på.

Lisa og Maise

Læs Maises tekster om veninder her

Om at have en veninde man kan tale uafbrudt med

Om at lade forskellige veninder møde hinanden

→ Om at få nye veninder når man er voksen

venindebog for voksne


SØD TØS – en venindebog for voksne

soed-toes-forside“Det havde været kærlighed ved første blik, første skoledag. Der stod min nye veninde. Hun havde tjavsede røde fletninger, fregner, og nogle tænder, der stod lige ud af kæften som en markise, og jeg kunne bare se, hvor sjovt vi ville få det. Det har vi haft i 40 år nu. Selvfølgelig har vi været uvenner. Det var i 4., hvor jeg havde glemt, at jeg havde lovet at lege med hende, og hun sagde de skræmmende ord: ”Jeg taler aldrig med dig igen.” Det gjorde hun heldigvis. Meget. Så meget, at vi tit blev sat ud på gangen på skift, så der kunne være ro i klassen. – Læs videre her i Maises skønne klumme “Den uafbrudte snak”

Køb bogen her eller hos din boghandel