Børnebøger Børnebøger 6-9 år Carlsen Fagbøger til børn Quizbøger Sebastian Klein Viden

Quiz! Hvor meget ved du om verdens mest berømte dyr? Test din viden med Sebastian Klein

sebastian, klein, berømte dyr, verdens 100, verdens 100 mest berømte dyr

Normalt fortæller Sebastian Klein om farlige, mærkelige eller klamme dyr. I Verdens 100 mest berømte dyr gør han noget helt andet.

I ottende bind i den populære Verdens 100-serie fortæller Sebastian Klein om dyr, der har udrettet noget særligt, som har gjort dem berømte:

“Dyr kan nemlig også præstere noget ekstraordinært individuelt, ligesom vi mennesker kan. Og måske kan vi lære noget af det. For når en gorilla kan lære tegnsprog, så burde vi vel også kunne lære gorillasprog?” (Sebastian Klein)

I Verdens 100 mest berømte dyr kan du blandt andet læse om gorillaen Koko, der blev så dygtig til at kommunikere med mennesker, at den bad om at få en kattekilling som ven. Bjørnen Wojtek som blev trænet til at hjælpe polske soldater med at slæbe våben, og hanen Mike, der fik hugget hovedet af – og levede videre i 18 måneder!

LÆS OGSÅ: Få styr på dyr med Sebastian Klein – bøger til dyreglade børn

Tag quizzen og test din viden om berømte dyr her

Hvis du ikke kan se nedenstående quiz, kan du finde den her.


Lær mere om Verdens 100 mest berømte dyr

Quiz! Hvor meget ved du om verdens mest berømte dyr? Test din viden med Sebastian Klein

Selvom Sebastian normalt fortæller om mærkelige, farlige eller virkelig klamme dyr, fortæller han denne gang om de mest berømte dyr i verden. De har alle udrettet noget helt særligt.

Du kan møde bjørnen Wotjek, der hjalp soldater med at bære tunge våben. Eller gorillaen Koko, der blev så dygtig til at kommunikere med mennesker, at den bad om at få en kattekilling som ven. Eller hønen Mike, der fik hugget hovedet – og levede videre i 18 måneder sådan og blev berømt i hele USA.

Find ud af, hvordan disse ting kan lade sig gøre. Sebastian gør dig både klogere på dyr, og fortæller nogle utrolige historier om dyr.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Verdens 100 mest berømte dyr online, eller i din nærmeste boghandel.


Eksempler på andre bøger i Sebastian Kleins Verdens 100-serie

Verdens 100 vildeste dyr

Quiz! Hvor meget ved du om verdens mest berømte dyr? Test din viden med Sebastian Klein

Dyr kan både være vildt små og helt vildt store. De kan også være være super hurtige eller vildt langsomme. Dyr kan være vilde på så mange forskellige måder, og det er 100 af slagsen, som Sebastian fortæller om her i Verdens 100 vildeste dyr.

Mød agatudsen, som kan veje helt op til 1,3 kilo. Eller axolotlen, hvis lemmer vokser ud igen, hvis den skulle miste dem. Og så er der selvfølgelig dovendyret, hvis det skal gå rigtig langsomt: 300 meter i timen. 

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Verdens 100 vildeste dyr online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Verdens 100 farligste dyr

Quiz! Hvor meget ved du om verdens mest berømte dyr? Test din viden med Sebastian Klein

Verdens 100 farligste dyr – nu i en opdateret og redesignet udgave!

Sebastian Klein fortæller historier om de 100 dyr, han mener, er de absolut farligste i hele verden. Tunge giganter, små kryb, giftige snigere og hurtige dræbermaskiner. Du får foto og facts, så du kan se og sammenligne alle dyr – og gode råd, hvis nu, du skulle møde dem.

Dette er den spritnye, redesignede udgave af Sebastians populære bestseller Verdens 100 farligste dyr, fyldt med nye dyr, fotos, opdaterede tekster og den seneste forskning indenfor den farlige dyreverden!

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Verdens 100 farligste dyr online eller i din nærmeste boghandel.Verdens 100 klammeste dyr

Verdens 100 klammeste dyr, Sebastian Klein, klamme dyr

Der findes virkelig mange klamme dyr i verden, og i den her bog går Sebastian Klein tæt på de absolut klammeste af slagsen.

Lær bl.a. om gribben, der kaster råddent kød op, og om maraboustorken, som skider ned af sine egne ben.

Men dyrene er ikke klamme for sjov – der er en mening med galskaben! Sebastian Klein giver forklaringerne i denne flot illustrerede bog.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Verdens 100 klammeste dyr online eller i din nærmeste boghandel.

Ser det som min fornemmeste opgave at sprede læseglæde og dele stærke læseoplevelser med andre læseheste. Det gør jeg som en del af presseteamet hos Lindhardt og Ringhof og i min fritid, hvor bogstakken på mit natbord er faretruende høj. Har en fortid som bogopsætter, journalist, kulturredaktør og kommunikations- og pressekonsulent og har altid valgt arbejdspladsen nøje efter, om jeg kunne dele min store kærlighed til bøger og kultur.