Aktuelt Danske romaner Historiske romaner Rakel Haslund Gjerrild

Tillykke Rakel Haslund-Gjerrild! To nomineringer til store litterære priser

rakel haslund-gjerrild, haslund gjerrild, adam i paradis

Rakel Haslund-Gjerrild er lige nu nomineret til to store danske litterære priser, nemlig Politikens Litteraturpris og Weekendavisens litteraturpris for sin roman Adam i Paradis.


Rakel Haslund-Gjerrild er med sin roman Adam i Paradis (2021) nomineret til både Weekendavisens Litteraturpris og Politikens Litteraturpris.

LÆS OGSÅ: Drift, kunst og længsel: Rakel Haslund-Gjerrild om romanen Adam i Paradis og maleren Kristian Zahrtmann

Det er stadig muligt at stemme til Politikens Litteraturpris ved at sende en SMS med teksten PRIS RHG til 1218, hvis Adam i Paradis også var en af dine største læseoplevelser sidste år.

Adam i Paradis er en historisk roman om den danske kunstmaler Kristian Zahrtmann, som Rakel Haslund-Gjerrild med enorm indlevelse og fænomenalt sprog tegner frem for læserens indre blik – med alle følelser, nuancer og sansninger – på trods af, at forfatteren (jo altså!) hverken er en mand eller levede i det 20. århundredes begyndelse.

LÆS OGSÅ: Smuglæs i Adam i Paradis. En historisk roman om intriger, kunst og kærlighed

Anmelderne var da også svært begejstrede ved udgivelsen af Adam i Paradis. Du kan finde et overblik over samtlige anmeldelser her.

Allerede med sin romandebut Alle himlens fugle (2020) blev Rakel Haslund-Gjerrild tildelt Michael Strunge-prisen, hvor romanens “særlige indsigt og kunstneriske kraft” blev fremhævet i priskomitéens begrundelse.

LÆS OGSÅ: Årets romaner 2021. Fik du læst det, du ville? Få det store overblik

Lindhardt og Ringhof ser frem til Rakel Haslund-Gjerrilds forhåbentligt mange flere bøger – forfatteren overrasker hver gang, og aldrig negativt. Tillykke til Rakel med de flotte nomineringer!


Adam i Paradis

I 1913, på toppen af sin karriere, maler den danske billedkunstner Kristian Zahrtmann et portræt af det første menneske, der udstråler begær og erotik. Adam i Paradis.

Udenfor murene i hans eksotiske atelier i villaen på Frederiksberg har København imidlertid været vidne til to store retsforfølgelser af homoseksuelle.

Med inspirationen fra den ikoniske malers kunst og tid har Rakel Haslund-Gjerrild skabt en roman om århundredskiftets kulturelite og deres krukkeri, intriger og kærlighed på trods.

“Et frydefuldt lille mesterværk” – Information
 ★★★★★ – Jyllands-Posten
“Litterær kunst fra allerøverste hylde” – Weekendavisen
♥♥♥♥♥ – Politiken
“Stilsikkert sprog og lyrisk magi” – Litteratursiden.dk

Du kan købe Adam i Paradis online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel


Læs også af samme forfatter

Alle himlens fugle

Alle himlens fugle, dystopi, Rakel Haslund-Gjerrild

Skraldet flyder omkring husene, og gaderne er oversvømmet. En ukendt katastrofe har lagt landet øde, og fuglene på himlen er det eneste, der fylder en ung kvindes liv. Dem og den daglige overlevelse.

Hun er forladt og uden andre mennesker begynder ordene at forsvinde for hende. Og uden sprog bliver verden stadig sværere at fastholde.

I romanen Alle himlens fugle skriver Rakel Haslund-Gjerrild poetisk om ensomhed og længsel, om hav, vind og fugle.

Samtidig skriver hun om et af de værste skrækscenarier, man kan forestille sig: At være den eneste overlevende i en forladt verden.

Du kan købe Alle himlens fugle online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


rakel haslund-gjerrild, adam i paradis, alle himlens fugle
Rakel Haslund-Gjerrild for Lindhardt og Ringhof, 2021.