Carlsen Bøger fra Disney Børnebøger Klassiske børnebøger Peter Plys

Peter Plys: 10 skønne citater om kærlighed, venskab – og honning

Tag med på et nostalgisk eventyr i Hundredemeterskoven! Her har vi samlet ti søde, sjove og tankevækkende citater fra Peter Plys.

“Små hjerter kan også føle store ting.” Sådan har Grisling sagt, og det er langt fra det eneste søde citat fra historierne om Peter Plys og alle de andre i Hundredemeterskoven.

Her har vi samlet 10 af vores yndlingscitater fra den kære honningglade bjørn, der – selvom han ikke altid er den skarpeste i skoven – alligevel er fuld af guldkorn om livet, venskaber og (selvfølgelig) mad.

LÆS OGSÅ: Peter Plys: En tøjbamses tidsløse erobring af litteraturen


1. “Folk siger, at ingenting er umuligt, men jeg laver ingenting hver dag.”

via GIPHY

2. “Hvilken dag er det i dag?” spurgte Peter Plys. ” Det er i dag,” svarede Grisling. “Min yndlingsdag,” sagde Peter Plys.

via GIPHY

3. “Nogle mennesker taler med dyr. Der er dog ikke mange, der lytter. Det er problemet.”

via GIPHY

4. “Gode venner kan lave alting sammen – men kun de bedste venner er i stand til at lave ingenting sammen.”  

via GIPHY

5. “Gad vide, hvad Grisling laver,” sagde Plys. “Jeg ville ønske, at jeg lavede det samme.”

via GIPHY

6. “Jamen,” sagde Peter Plys. “Det, jeg bedst kan lide …” og så blev han nødt til at stoppe for at tænke, fordi selvom dét at spise honning var en meget god ting, var der altid et øjeblik, lige før man begyndte at spise honningen, der var bedre, end mens man spiste, men han vidste ikke, hvad dette øjeblik hed.

via GIPHY

7. “Jeg føler mig ikke særlig meget som Plys i dag” sagde Peter Plys. “Så så” sagde Grisling – “jeg henter te og honning til dig, indtil du gør”

via GIPHY

8. “Er du nogensinde stoppet op for at tænke og glemt at starte igen?”

via GIPHY

9. “Hvordan staver man til kærlighed?” spurgte Grisling. “Man staver det ikke … man føler det,” svarede Peter Plys.

via GIPHY

10. “Nogle gange,” sagde Plys, “er det de mindste ting, der fylder mest i hjertet.”

via GIPHY


Peter Plys og Tigerdyret – og fem andre historier fra Hundredemeterskoven

I Peter Plys og Tigerdyret – og fem andre historier fra Hundredemeterskover har du de bedste Peter Plys-historier fra Anders Ands Bogklub samlet i en flot højtlæsningsbog.

LÆS OGSÅ: Peter Plys: 10 skønne citater om kærlighed, venskab – og honning

Gennem tiden har bøgerne fra Anders Ands Bogklub været en fast del af mange hjem i Danmark, og det betyder selvfølgelig også, at næsten alle forældre har deres egen yndlingshistorie. I denne flotte højtlæsningsbog har vi samlet seks af de bedste historier om Peter Plys og alle hans venner fra Hundredemeterskoven, så forældre kan genopleve magien fra dengang og give den videre til deres egne børn.

Fra ca. 3 år

Du kan finde Peter Plys og Tigerdyret – og fem andre historier på dit nærmeste bibliotek.


Eventyr med Plys for de mindste læsere

Ælle Bælle er gode historier til en god pris til de 3-6-årige – og nu kan du finde hele fire Peter Plys-bøger i Ælle Bælle-formatet.

Ælle Bælle-bøgerne har gennem mere end 60 år været med til at give gode læseoplevelser og styrke læseglæden for danske børn. Find udvalget af klassiske Peter Plys fortællinger i Ælle Bælle-formatet nedenfor.

LÆS OGSÅ: Husker du Ælle Bælle-bøgerne? De klassiske børnebøger er tilbage!

Peter Plys – Tigerdyret i hopla

Peter Plys Ælle Bælle

Tigerdyret har opfundet en helt ny hoppeleg, og han glæder sig til at skulle lege den med alle vennerne i Hundredemeterskoven. Der er bare et problem: Hans venner er ikke ret gode til at hoppe, og så kan man godt komme til at føle sig lidt ensom, når man selv er et mesterhoppende tigerdyr.

Fra ca. 3 år

Du kan købe Ælle Bælle-bogen Peter Plys – Tigerdyret i hopla online, bl.a. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.


Peter Plys – Rigtige venner

Peter Plys Ælle Bælle

Det er blevet forår i Hundredemeterskoven, og det betyder, at det er tid for Ninka Ninus at plante frø i sin køkkenhave. Det bliver det eneste, den flittige kanin kan tænke på, og de andre dyr i skoven begynder at savne deres gode ven. Så de beslutter at hjælpe ham med køkkenhaven – men det er der også en bisværm, som synes er en god idé.

Fra ca. 3 år

Du kan købe Ælle Bælle-bogen Peter Plys – Rigtige venner online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.


Peter Plys – Æsels triste dag

Peter Plys Ælle Bælle

Æsel er i et rigtigt trist humør, og Plys og Grisling beslutter sig for at muntre ham op. Så de tager ham med på en tur gennem Hundredemeterskoven for at besøge alle vennerne –men Æsel er rigtig svær at få muntret op. Til gengæld hjælper han alle de andre med at komme i endnu bedre humør.

Fra ca. 3 år

Du kan købe Ælle Bælle-bogen Peter Plys – Æsels triste dag online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.


Peter Plys – Bedre end honning?

Da Plys endnu engang spiser al Ninka Ninus’ honning, gør kaninen den godmodige bjørn opmærksom på, at der er andet i livet end at spise honning. Det burde der i hvert fald være. Så Plys beslutter sig for at prøve en masse nye ting, men er nogle af dem virkelig bedre end honning?

Fra ca. 3 år

Du kan købe Ælle Bælle-bogen Peter Plys – Bedre end honning online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.


Højtlæsning med Peter Plys

5 minutter i godnat, godnathistorier, Peter Plys

Peter Plys og alle hans venner er altid klar på sjove eventyr!

Læs med, når vennerne fejrer fødselsdag eller hjælper Ninka Ninus med at genfinde sit gode humør. Bogen indeholder en perlerække af søde historier med skønne illustrationer fra Hundredemeterskoven.

LÆS OGSÅ: 5 minutter i godnat: Korte historier til sengetid, læsetid – eller bare altid

5 minutter i godnat er historier, der passer perfekt til godnatlæsningen – og hvornår der nu lige ellers er fem minutter tilovers.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe 5 minutter i godnat – Peter Plys online eller i din nærmeste boghandel.


Peter Plys – Brevet til Julemanden

En skøn vintermorgen vågner Plys op til sne og jul og … frossen honning! Hvad i alverden stiller man op med honning, der er for hård til at spise?

Plys tager straks afsted for at spørge sine venner om hjælp. Heldigvis har Jakob en god ide – de kan jo bare skrive til Julemanden, for så får man, hvad man ønsker sig til jul. Men hvor er det nu lige, at Julemanden bor henne?

Fra cirka. 3 år.

Du kan købe Peter Plys – Brevet til Julemanden online eller i din nærmeste boghandel.
Jeg er født og opvokset med et lånerkort i hånden, hvilket har ledt til en stor kærlighed for (og dyb afhængighed af) bøger. På Bog.dk lægger jeg lidt af hvert op – fx opskrifter, artikler samt quizzer om alt fra dyrerekorder til H.M. Dronningen.