Aktuelt Fagbøger

Peter Lund Madsen i ny bog: Angst kan overvindes. Der er håb!

peter lund madsen, angst, naar born og unge faar angst, born angst

Hvorfor er der så mange børn og unge, der lider af angst, og hvordan støtter man dem bedst? Det undersøger Peter Lund Madsen i bogen Når børn og unge får angst.


Når børn og unge får angst af hjerneforsker og psykiater Peter Lund Madsen er en kærlig håndsrækning til alle, der er i berøring med angst. Selv har Lund Madsen, der blandt andet er kendt for sit radioprogram Hjernekassen på P1, haft angst inde på livet siden barnsben.

LÆS OGSÅ: Hvem får angst og hvorfor? Læs i Peter Lund Madsens bog Når børn og unge får angst

”Det er en bog til beroligelse,” indleder Peter Lund Madsen bogen med at skrive, for selvom angst kan føles pinefuldt, så er der håb, og angsten kan overvindes.

Når angsten rammer

Peter Lund Madsen giver i sin bog et indblik i, hvad angst er, hvor den kommer fra og hvad der sker i hjernen og i kroppen, når angsten kommer buldrende.

Hvis angsten bliver for voldsom og hæmmer livsudfoldelsen, så skal man have hjælp udefra, men det kan være svært at orientere sig og vide, hvor man skal gå hen.

LÆS OGSÅ: Peter Lund Madsen: Det er fascinerende at tale med folk, der er sindssyge

Her giver bogen et overblik over, hvilke professionelle terapi- og behandlingsmuligheder, der findes.

En række modige familier fortæller også deres historier om angst, og hvordan barnet og den unges angst påvirker hele familien.Peter Lund Madsen i ny bog: Angst kan overvindes. Der er håb!

Hvorfor er der så mange børn og unge, der lider af angst? Hvordan støtter man bedst børn og unge med angst? 

Angst er blevet et symptom, som hører vores tid til, og flere og flere børn og unge får en angstdiagnose i disse år. I bogen gør psykiater og hjerneforsker Peter Lund Madsen os klogere på angst, og hvordan vi skal forstå og hjælpe mennesker, der har angst.

Bogen giver læseren en større forståelse af, hvad angst er, så man bliver bedre rustet til at støtte mennesker, der lider af angst ligesom den giver et overblik over, hvilke professionelle terapi- og behandlingsmuligheder, der findes.  

Desuden fortæller en række voksne og familier med børn i forskellige aldre deres historier med angst, og Peter Lund Madsen fortæller også historier fra sit eget liv om at kæmpe med og håndtere angst.

Du kan købe Når børn og unge får angst online, fx på Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Jeg arbejder i presseafdelingen, hvor jeg har den fornøjelse at sørge for, at pressen og læserne bliver opmærksomme på de bøger, som forlaget udgiver. Det var vist Troldepus, der var min første litterære forelskelse og siden har der været mange andre, og det bliver bare ved. Jeg har læst dansk litteratur på Københavns Universitet og er siden havnet i forlagsbranchen, hvilket er dejligt og rigtigt.