ya, young adult, feminisme, feminist, stærke kvinder, stærke heltinder, stærke bøger, ungdomsbog, ungdosmbøger, ungdomslitteratur,læseliste, anbefaling, anbefalinger

Hvis der er noget vi forbinder med foråret og de lysere tider, så er det sommerfugle i maven og rødme i kinderne. Her får du 10 forslag til YA-bøger med forårsfornemmelser til din påskeferie.

1: Til dig, der ikke kan få nok af Netflix-filmen

Hvis bare du var min, netflix, jenny han, ya, young adult

Lara Jean har aldrig indrømmet det, når hun var forelsket i en dreng. Det ville jo alligevel ikke blive til noget.

I stedet har hun skrevet et kærlighedsbrev til hver enkelt, hvori hun har fortalt om sine følelser – og derefter har hun lukket brevet og gemt det i sin hatteæske og aldrig gjort mere ved sagen.

Brevet er lukket og forelskelsen ude af verden.

Men en dag opdager Lara Jean, at hendes hemmelige breve på en eller anden måde er sluppet ud i verden…

Du kan købe Hvis bare du var min online fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs et uddrag af Hvis bare du var min.

Se filmtraileren

LÆS OGSÅ: Noah Centineo er færdig som Peter Kavinsky

2: Til dig, der vil have sommerfugle i maven

Fordelen ved hemmelige forelskelser

Kærligheden er ikke altid let. Det ved 17-årige Molly Peskin-Suso alt om — især det at være hemmeligt forelsket. Hun har prøvet det 26 gange. For selvom hendes tvillingesøster Cassie siger til hende, at hun skal kaste sig ud i det, så tør Molly ikke risikere at blive afvist.

Hun er forsigtig. For det skal tykke piger altid være. Men så dukker Will pludselig op. Han er sjov, flirtende og muligt kæreste-materiale. Og med ham kan Molly måske få sit første kys. Men der er også Reid. Mollys nye kollega, som giver hende sommerfugle i maven, men ham kan hun da umuligt falde for. Vel?

Du kan købe Fordelen ved hemmelige forelskelser online, fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs også et uddrag af bogen her.

Se bogtraileren

3: Til dig, der vil læse om kærlighed mellem piger

Leah på offbeatet, Lovebooks

Som trommeslager i et band har Leah intet problem med at finde takten – men det er ikke helt så let i det virkelige liv. Hun elsker at tegne, men tør ikke vise sine tegninger til nogen. Og selvom hendes mor ved, at hun er biseksuel, har Leah endnu ikke fortalt det til sine venner – ikke engang til sin bedste ven Simon, som er homoseksuel.

Afslutningen på high school nærmer sig, der er spændinger og uro blandt vennerne, og det går efterhånden op for Leah, at hun måske er ved at forelske sig i en af dem. En fortælling om den første store forelskelse, om at acceptere sin seksualitet og om angsten for at skulle stå på egne ben

Du kan købe Leah på offbeatet online, fx hos sax.com eller hos din lokale boghandler. Læs også et uddrag af bogen her.

4: Til dig, der vil læse om kærlighed mellem drenge

Perfekte YA-bøger til påsken ― disse 10 bøger vil give dig forårsfornemmelser

Dante kan svømme. Det kan Ari ikke. Dante er veltalende og selvsikker. Ari har det svært med ord og tvivler på sig selv. Dante drømmer sig væk i poesi og kunst. Ari forsvinder i mørke tanker om den bror, der sidder i fængsel. Dante er lys i huden. Ari er mørkere. Man skulle tro, at en dreng som Dante ville være den sidste, der kunne bryde de mure ned, som Ari har bygget om sig selv.

Men da Ari og Dante mødes, sker der noget. De deler bøger, tanker, drømme, latter. De lærer hinanden nye ord og begynder langsomt at omdefinere hinandens verden. Og de opdager, at universet er et stort og besværligt sted.

Du kan købe Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder online, fx på saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs også et uddrag af bogen her.

5: Til dig, der elsker umulig kærlighed

Solen er også en stjerne, nicola yoon, ya, young adult, YA, ungdomsbog, ungdomsbøger

Natasha og Daniel kunne ikke være mere forskellige. 

Natasha tror på videnskab og fakta, og Daniel drømmer og digter. Han er den gode søn, den dygtige elev, levet op til sine forældres høje forventninger, og hun er blevet udvist af landet med sin familie.

Med deres meget forskellige stemmer, syn på livet og ikke mindst kærligheden skiftes de til at fortælle, hvad der skete på den skæbnesvangre dag i New York, da de mødtes og fik ændret deres liv for altid.

Du kan købe Solen er også en stjerne online, fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs også et uddrag af bogen her.

Se filmtraileren

6: Til dig, der vil læse om kærlighed, der ændrer alt

alt eller intet, nicola yoon, ya, Young adult, everything everything

Madelines liv ligner ikke nogen andens: “Min sygdom er lige så sjælden, som den er berømt. Jeg er dybest set allergisk over for verden. jeg har ikke været uden for huset i 17 år. De eneste mennesker, jeg nogensinde ser, er min mor og min sygeplejerske.”

Alt det ændrer sig, da Olly flytter ind ved siden af. De mailer til hinanden, og da det ikke længere er nok, får han lov at besøge hende. På kort tid forelsker de sig hovedkulds i hinanden. Pludselig er verden inde i boblen ikke længere nok for Madeline – men at bevæge sig uden for den er livsfarligt …

Du kan købe Alt eller intet online, fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs også et uddrag af bogen her.

Se filmtraileren

LÆS OGSÅ: Lige ét kapitel til… og ét til og ét til. Derfor læser jeg YA

7: Til dig, der vil på date igen og igen … og igen

hvis det er os, adam silvera, becky albertalli, ya, young adult

Ben er en drømmer – såret og i gang med at sende ekskærestens ejendele retur. Arthur er i New York for første gang – og kæmper for at føle sig hjemme.

Første gang de ser hinanden, støder de bogstaveligt talt sammen på et posthus. Derefter finder de hinanden igen ved hjælp af Craigslist.

Måske er det skæbnen at de skal finde sammen igen, men efter en række katastrofale første dates, bliver de måske nødt til at se i øjnene, at universet skulle have blandet sig helt udenom …

Du kan købe Hvis det er os online, fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs også et uddrag af bogen her.

Se bogtraileren

8: Til dig, der vil læse en moderne Romeo og Julie

Izzy + Tristan, YA, young adult, Shannon Dunlap, romance, ungdomsroman

Tristan er 16 år, genial til skak og bor hos sin tante i Brooklyn sammen med sin fætter Marcus. Marcus er pusher og styrer nabolaget med hård hånd. Han udnytter bl.a. Tristan og hans skaktalent til at vinde penge fra folk.

Da Izzy og hendes meget hvide familie flytter til den sorte bydel, forelsker hun og Tristan sig hovedkulds i hinanden.

Men deres kærlighed giver dem store problemer – ikke kun fordi de kommer fra to helt forskellige miljøer, men også fordi Marcus er interesseret i Izzy og slet ikke kan tolerere, at Tristan ser Izzy.

Du kan købe Izzy + Tristan online fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs et uddrag af bogen her.

9: Til dig, der vil læse om royal kærlighed

american royals, katharine mcgee, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, ya-bøger

Siden Amerika vandt Uafhængighedskrigen, der gjorde George Washington til konge, har Washington familien siddet på tronen. Prinsesse Samantha er den royale rebel. Hun er ikke direkte tronfølger og kan date og feste uden at fornærme for mange. Hendes søster, Beatrice, er til gengæld den perfekte tronfølger, som ved, at tronen altid kommer i første række.

Daphne og Nina har måske ikke blåt blod i årene, men de vil gøre alt for at stjæle prins Jeffersons hjerte og komme ind i den royale varme – og i prinsens seng. De fire unge kvinder må sno sig gennem drama, sladder, intriger og sydende romantik i verdens mest glitrende royale familie.

Du kan købe American Royals online, fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs et uddrag af bogen her.

Se bogtraileren

LÆS OGSÅ: Til kamp for tronen med Katharine McGee

10: Til dig, der vil læse en nutidig klassiker

Stephenie Meyer, Twilight, Twilight sagaen, YA, young adult, vampyr, kærlighed, ungdomsbog

Det verdensomspændende fænomen, Twilight, er tilbage i ny udgave!

Bella Swan er flyttet til Forks, en våd og tåget soveby omgivet af store skove i staten Washington.

Hun forventer ikke andet end regn og kedsomhed, men da hun møder den gådefulde Edward Cullen, tager hendes liv en spændende og skræmmende drejning.

Indtil nu har Edward kunne holde sin vampyr-identitet hemmelig i det lille samfund, men nu kan ingen vide sig sikker. Især ikke Bella.

Du kan købe Twilight online, fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs også et uddrag af bogen her.