Krimi

Michael Katz Krefeld: Ondskaben er i os alle

Michael Katz Krefeld: Ondskaben er i os alle

I sin seneste krimi, Dybet, forvandler Michael Katz Krefeld sin barndoms villaveje i Hvidovre til scenen for en forfærdelig forbrydelse.

”Det er med fuldt overlæg, at jeg er søgt tilbage til mit barndomsland,” forklarer Krefeld. ”Da jeg var barn, cyklede jeg rundt på villavejene og havde mit eget fantasiunivers. Nu er jeg voksen og har stadig mit eget fantasiunivers som krimiforfatter, så jeg genbruger på en måde bare gaderne i det her forstadsmiljø.” I Dybet bliver privatopdageren Ravn opsøgt af den unge mand Morten, som lever under politiets vidnebeskyttelsesprogram. Som barn slog Morten og hans kammerat Kasper en lille pige ihjel. Og nu vil Morten have Ravns hjælp til at finde Kasper, fordi en række brutale sager har vakt hans mistanke om, at Kasper huserer igen …

Som inspiration har Krefeld nærstuderet sagen om James Bulger, den to-årige dreng, som i 1993 blev bortført af to teenagedrenge i et indkøbscenter i England. Senere blev han fundet myrdet på brutal vis. De to drenge er i dag i et vidnebeskyttelsesprogram efter at have afsonet deres straf, fordi der stadig er lynchstemning i England.

”Jeg er nødt til at forstå, hvad der sker, hvis det ikke bare skal blive tom underholdning. Jeg er selv lige så frastødt – men også fascineret – af det uhyggelige som læserne, når jeg skriver. Men hvis man skal dykke ind i gruen, skal man helt ind i hovedet på gerningsmændene og finde ud af, hvor ondskaben kommer fra. Og den er i alle – også børn,” fortæller Michael Katz Krefeld.


-> Læs de første sider af Dybet her.
-> Køb Dybet her.

Pack med ryg copy

Serien om Ravn tæller ind til videre fire bøger – til november udkommer bind fem som har fået titlen Pagten. Krefeld har planlagt, at der skal udkomme 10 bøger i den populære serie. Oplagstallene for hans forfatterskab skal gøres op i flere hundrede tusinde alene på dansk, og den igangværende serie udgives i ikke færre end 20 lande. Fællesnævneren er forsvundne personer, hvis skæbner privatopdageren Ravn bliver sat til at opklare.

Michael Katz Krefeld: Ondskaben er i os alle