Aktuelt Bestsellere Danske romaner Historiske romaner Maren Uthaug Prisbelønnede romaner Thomas Korsgaard

Maren Uthaug og Thomas Korsgaard er nominerede til EU’s litteraturpris

Maren Uthaug og Thomas Korsgaard er nominerede til EU’s litteraturpris

Forfatterne Maren Uthaug og Thomas Korsgaard er shortlisted til EU’s Litteraturpris 2020. Det betyder, at deres bøger bliver tilgængelige i flere europæiske lande.

Maren Uthaugs En lykkelig slutning og Thomas Korsgaards Tyverier er shortlisted til EU’s prestigefyldte litteraturpris. Vinderen bliver afsløret den 19. maj.

Nomineringen glæder Copenhagen Literary Agency, der repræsenterer de to forfattere.

”Forfatterne træder frem i rampelyset og befinder sig pludselig på en europæisk scene, som ellers kan være svær at tilnærme sig. For enkelte forfattere kan nomineringen være startskuddet på et succesfuldt indtog på mange europæiske markeder, hvor de kan finde forlag og publikum, der også har lyst til at læse den næste bog,” siger Alexander Buk-Swienty, der er agent hos Copenhagen Literary Agency.

Siden nomineringen er En lykkelig slutning og Tyverier blevet solgt til udgivelse i Bulgarien, Makedonien og Serbien. Maren Uthaugs to tidligere romaner, Og sådan blev det og Hvor der er fugle, er også solgt til udgivelse i Frankrig.

”Det er en liste, som forlag rundt omkring i Europa holder øje med. Med EU’s Litteraturpris følger også muligheden for at søge om oversættelsesstøtte. Det betyder at forlag, og særligt dem, der befinder sig i mindre territorier, hvor oversat litteratur har svære vilkår, får en chance for at udgive en ny slags litteratur,” siger Alexander Buk-Swienty.

Maren Uthaug er glad for de internationale muligheder, der er dukket op, siden hun blev nomineret til prisen.

”Det er skidesvært at slå igennem i udlandet, og derfor er denne her nominering så fantastisk. Den betyder virkelig noget i forhold til at få mine bøger sendt ud i verden,” siger hun.