Fiktion Amerikanske romaner Romantiske bøger

Når den første kærlighed er den største. Lyset vi mistede af Jill Santopolo

Når den første kærlighed er den største. Lyset vi mistede af Jill Santopolo

En gribende kærlighedsroman om to af de skæbner, som blev forandret for altid den 11. september 2001.

Lyset vi mistede af Jill Santopolo vil efterlade dig med hamrende hjerte og tårer i øjnene, efter sidste side er vendt. Siden udgivelsen i 2017 er Lyset vi mistede er blevet en international bestseller. Den er blevet oversat til mere end 35 sprog og har været på New York Times’ bestsellerliste.

Det skæbnesvangre øjeblik, der ændrede alt

Lucy møder Gabe på Columbia University i New York City den 11. september 2001. Sammen er de vidne til en begivenhed, der ændrer både verden og deres egne liv for altid. Som de står højt oppe over byens tage og ser de to tårne smuldre, lover Lucy og Gabe nemlig hinanden, at de vil leve livet til fulde. Hver dag skal betyde noget.

Terrorangrebet på World Trade Center skaber et særligt bånd mellem Lucy og Gabe, men selvom de starter deres rejse igennem livet sammen, tvinger deres løfte til hinanden dem hver deres vej.

Gabe forfølger en drøm om at blive krigsfotograf og rejser til Mellemøsten, mens Lucy vælger at skabe sig en karriere inden for tv i New York City. Alligevel krydses deres veje gang på gang, og for hver gang har de sværere ved at give slip på hinanden.

Lyset vi mistede er en roman om drømme, skæbne, jalousi, tilgivelse – og kærlighed. Om parforhold på godt og ondt. Om at turde tage en chance og satse alt.

Jill Santopolo helede sit eget knuste hjerte ved at skrive Lyset vi mistede

Egentligt havde Jill Santopolo aldrig haft planer om at skrive bøger til voksne. Den erfarne børnebogsforfatter har skrevet fjorten bøger til børn og unge og har altid elsket det. Men efter et forlist forhold, der efterlod hende fuldstændig knust, begyndte hun at skrive om det hele: om hendes knuste forhold, om fremtiden, om livet.

Lucys historie er dog ikke Jills egen historie. Jill Santopolo har i stedet brugt de følelser og tanker, hun kæmpede med, som inspiration til romanen. På den måde ønskede hun at skrive en historie til alle med et knust hjerte og fortælle dem, at de ikke er alene. Kærlighed og sorg er universelle følelser.

Samtidigt har Jill Santopolo også hentet inspiration fra sit eget liv i andre sammenhænge. Hun gik eksempelvis også selv på Columbia University, da flyene fløj ind i World Trade Center. Ligesom for Lucy og Gabe var det også et øjeblik, der betød meget for hende.

Den dramatiske og skæbnesvangre begivenhed mindede hende nemlig om livets flygtighed, og om hvor små vi er.

LÆS OGSÅ: Smuglæs i Lyset vi mistede her


Lyset vi mistede af Jill Santopolo

Lyset vi mistede, Jill Santopolo, kærlighedsroman, kærlighedsromaner, romance,

★★★★★ “Lyset vi mistede er gennemtænkt og gennemført, og den er skrevet så fantastisk, at du bare vil have mere” – LIVET I DUKKEHUSET

♥♥♥♥♥ “Jeg var rørt, mit hjerte knust …. en uforglemmelig og unik fortælling” – BOGFINKEN

★★★★★ Denne historie er så ufatteligt smuk og rørende, at jeg næsten ikke kan finde ord for det … Det er en bog, der har sat dybe spor i mig” – CILLES LÆSESAL

“Denne kærlighedshistorie får hjertet til at banke og tårerne frem i øjenkrogen. En virkelig god roman til alle, der elsker Jojo Moyes og Colleen Hoover” – LITTERATURSIDEN

Du kan finde Lyset vi mistede online her eller i din lokale boghandel.

Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.