Indefra

Opgrader dine læsegadgets: Litsy

Opgrader dine læsegadgets: Litsy

Litsy er en app, der kombinerer alt det bedste fra Instagram med Goodreads’ mest populære funktioner. Det er en app for læseheste, hvor du både kan anmelde bøger, dele citater og uploade billeder af dine yndlingsbøger. Og bedst af alt: du kan følge andre læsere og få deres bedste boganbefalinger.

-> Vil du gerne vide mere om Goodreads? Læs vores guide her.

Hvad er Litsy?

I modsætning til Goodreads er Litsy ikke en hjemmeside. Det er i stedet en app, som på nuværende tidspunkt kun fungerer til iPhones. App’en er tilpasset det hurtige tempo, vi ofte har på telefonen. Her er ikke plads til lange anmeldelser og tætskrivne linjer: i stedet beskæftiger app’en sig med, hvad man kan kalde for læseglimt. Billeder af bøger, anbefalinger eller anmeldelser på 2-3 linjer og citater.

På Litsy kan du udover at dele dine egne læseglimt også connecte med dine Facebook-venner, følge amerikanske forlag og andre spændende profiler for at følge med i deres læseopdateringer.

Hvordan bruger du Litsy?

Men hvordan kommer du i gang med at bruge Litsy? Følg med her, hvor jeg guider dig igennem app’ens funktioner.

-> Hent app’en her (den er heldigvis gratis!).

IMG_8036
Min Litsy-feed

Litsys startside fungerer næsten akkurat som Instagram, Tumblr og andre sociale netværk. Du logger ind og bliver mødt af et feed, hvor dine venners seneste opdateringer dukker op, og du kan se de citater, billeder og boganbefalinger, de senest har delt. Du har her mulighed for at like og kommentere deres opslag, samt tilføje bøgerne de skriver om til din egen virtuelle bogreol.

IMG_8037
Dine muligheder for at dele opslag

Du har naturligvis også mulighed for at dele dine egne opdateringer og læsetips. Klik blot på + og vælg mellem at tilføje små anmeldelser, citater eller såkaldte blurbs, som er en kort boganbefaling på 1-2 linjer.

Uanset om du tilføjer anmeldelser, blurbs eller citater, får du muligheden for at tilknytte et billede til din opdateringer. Det kan f.eks. være et billede af den bog, du er ved at læse/anmelde, et billede af det citat, du skriver om, et billede af en rolig læsestund eller blot en illustration der passer til lige netop det, du anbefaler.

IMG_8035
Via søgefunktionen kan du finde bøger

Litsy har, ligesom Goodreads, også en fin søgefunktion, hvor du kan søge bøger ud. Herfra kan du klikke ind på bogen og tilføje den som “To Read”, “Reading” eller “Have Read”. Har du læst bogen, kan du også bedømme den som med nedadvendte og opadvendte håndtegn. Du kan også vælge at markere den som “Bail” – altså, at du ikke kunne få dig selv til at læse den færdig.

IMG_8034
Min Litsy-profil i sin meget spæde opstart

Din Litsy-profil samler alle dine seneste opdateringer og alle de bøger, du senest har læst – som en slags boglig version af Instagram!

IMG_8038
Min Litsy-score – alle starter med 42 point

Litsy har også et sjovt pointsystem, der hedder Litfluence. Dine Litfluence-point beregnes på, hvor mange bøger, du har tilføjet på din profil, hvor aktiv du har været på andres profiler samt hvor meget andre liker det, du lægger op på din profil. På den måde kan du se, hvor stærk din bogkarma er!


… Og hvad skal du så bruge Litsy til?

Efter ganske få dage på Litsy, kan jeg allerede konkludere, at jeg er hooked. Det er den hyggeligste lille internethule med plads til ægte bognørderi. Jeg elsker at logge ind og se en feed fyldt med bøger og boganbefalinger!

Litsy er et fantastisk supplement til Goodreads, for Litsy kan alt det, som Goodreads har sværest ved: nemlig give det nemme – og stemningsfyldte – overblik. Jeg har så ofte ikke fået anmeldt en bog på Goodreads, fordi jeg ikke kan tage mig sammen til at få skrevet en lang og sammenhængende anmeldelse. Men på Litsy er det helt lige til at få nedskrevet små boganbefalinger og dele yndlingscitater med tilhørende billeder.

Hvis du er bognørd, vil jeg varmt anbefale dig at hente Litsy. Det er virtuel bogsnak, når det er allerbedst. Og så kræver det næsten ingenting.