Bøger til godnatlæsning for børn Børnebøger Carlsen

Jacob Riising: ”Kvinde kend din krop” gjorde stort indtryk på mig i en tidlig alder

Jacob Riising: ”Kvinde kend din krop” gjorde stort indtryk på mig i en tidlig alder

Jacob Riising er aktuel med anden bog om Karmaboy med titlen ”Sultanen af Dillermann”. I et hudløst ærligt interview opfordrer han Donald Trump til at læse bogen. 

Karmaboy 2 af Jacob Riising

Hvordan forsøger du selv at sprede god karma i hverdagen?

Jeg taber bl.a. penge på gaden med vilje. Ikke fordi jeg er rig, men fordi jeg ved hvor meget mere glad, man bliver af at finde 5 kroner end ved at tabe dem. Pokémon Go har dog betydet, at mine penge sjældent bliver fundet, da de fleste forbipasserende går og kigger ned i deres telefon istedet for at lede efter tabte småpenge.

Hvis dit forfatterskab var en bil, hvilket mærke var det?

En “Hopewisper”!! Ikke mange husker den, men Hopewisperen var rent faktisk verdens første elbil. Den blev bygget i Danmark i så vidt jeg husker slut 70’erne. Hele verdenspressen var samlet i København til lanceringen. Men da klædet, som holdt bilen hemmelig, blev fjernet, blev opfinderen så befippet, at han kørte direkte ind i en væg og havde nær kørt statsminister Poul Schlüter ned. Da billederne af den smadrede elbil gik verden rundt, grinede alle, og projektet blev aldrig nogen succes. Symbolikken og sammenligningen med mit forfatterskab er åbenlys for enhver.

Hvis du skulle fortælle Donald Trump om handlingen i Sultanen af Dillermann, hvordan ville du så gøre det?

It is a story about a boy named Niller with fucked up hair (like you). He needs money (not like you) because the mayor of Skovlunde is stupid (like you). Niller wants to go Türkey (not like you) to visit the Sultan of Dillerman (and he is a bit like you). Please read it Donald. It is about something called “KARMA”. It works and I am sure you will love it!   

Hvilke bøger har gjort indtryk på dig selv?

“Kvinde kend din krop” gjorde i en tidlig alder et stort indtryk på mig. Men ellers har jeg altid været glad for Astrid Lindgren og gode gamle Ole Lund Kirkegaard.

Hvad kommer Karmaboy ud for næste gang?

Det må tiden vise. I første omgang er jeg bare spændt på, hvor stor interesse læserne (og nu også Donald Trump) overhoved har i Karmaboy 2. Men hvis det går godt, tager jeg med kyshånd imod ideer til, hvad der skal ske i Karmaboy 3. Jeg vil faktisk gå så langt som at udlodde en luksuskrammer til den, der kommer med et genialt plot til den næste.


JACOB RIISING // KARMABOY OG SULTANEN AF DILLERMANN

Find bogen hos din boghandler eller lige her

Du kan også læse en smagsprøve her

Karmaboy 2 af Jacob Riising

Søren Anker Madsen (f. 1969) er journalist, pressechef på Lindhardt og Ringhof og med i Svikmøllens redaktion. Han er desuden en alsidig forfatter, som både skriver bøger til børn og voksne samt til teater og revyer.