Carlsen Indefra

Historie om transkønnet pige kryber helt ind under huden

Historie om transkønnet pige kryber helt ind under huden

Om artiklens forfatter:

”Jeg hedder Ida Widding, jeg er 15 år gammel og til hverdag går jeg i 9. klasse på den internationale skole Copenhagen City School på Vesterbro i København. I uge 38 er jeg praktikant hos Lindhardt og Ringhof. Her har jeg fået lov at læse med i romanen Hvis jeg var din pige af Meredith Russo inden den udkommer, og her er, hvad jeg synes om den.”


Når jeg allerede på første side af en bog tydeligt kan mærke en historie så enestående, som den Amanda Hardy i Meredith Russos roman Hvis jeg var din pige gemmer på, ved jeg på forhånd, at bogen ikke kommer til at blive lagt ned, før jeg har læst den fra ende til anden. Og jeg slugte da også Amandas forunderlige historie på et par timer.

Det virker måske ikke lige indlysende for alle, hvorfor det er en øjenåbner at læse om en transkønnets oplevelser af kærlighed, venskaber og livet som sådan, men jeg kan anbefale Hvis jeg var din pige, selv hvis emnet ikke umiddelbart fanger, for sproget og personerne er så fængende, at det vil overvinde al tvivl. Pludselig kan man se verden fra en transkønnet piges øjne som et sted, hvor accept ikke let kommer til én – men er noget, man skal kæmpe hårdt for.

Da jeg fandt ud af, at forfatteren bag bogen selv var gået igennem mange af de samme ting som Amanda, undrede det mig overhovedet ikke. Bogens handling og de tanker, der bliver beskrevet og danner hovedpersonen, bliver forklaret på en måde, der er så tæt på virkeligheden, som jeg kan forestille mig. En person, der aldrig har oplevet lignende hændelser ville ikke kunne sætte sig ind i dilemmaerne og formulere problemerne på en ligeså troværdig måde, som Russo formår. Det tager hende ikke længe at sætte læseren ind i udfordringerne som transkønnet, og som læser får man hurtigt empati for Amanda og får sat mange tanker i gang – hvad ville man selv have gjort, hvis man holdt på en hemmelighed så stor, at den kunne sætte en stopper for al lykke i dit liv, hvis du fortalte folk den? Og skal en hemmelighed stå i vejen for at kunne mestre den, for Amanda, vanskelige evne: at lade andre mennesker komme tæt på?

Med Hvis jeg var din pige lader Meredith Russo hovedpersonen Amanda Hardys historie krybe helt ind under din hud og lader dig forstå en anden person på en måde, man ikke tænkte mulig.


Hvis jeg var din pige Cover.indd

Meredith Russo kan opleves på Bogforum fredag den 11. november klokken 13 og lørdag den 12. november klokken 11.45 i Bella Center Copenhagen.

Find den som e-bog på f.eks. Saxo.com