Bøger til unge Fagbøger

Lav din egen ansigtsmaske og bodyscrub

Lav din egen ansigtsmaske og bodyscrub

Spa, ansigtsmasker, lækre bodyscrubs, shampoo, der får dit hår til at ligne en loréalreklame, fodpleje og blød hud. Selvforkælelse er lækkert, og følelsen af fysisk velvære strømmer igennem kroppen som små bobler og giver godt humør.

Det gør en tom tegnedreng til gengæld ikke, og det kan ofte blive det, man ender op med, hvis man går all in på at pleje krop og sjæl. Så hvad gør man, hvis man gerne vil forkæle sin krop med lidt luksus uden at gå bankeråt? – man laver produkterne selv.

4 lækre opskrifter til ansigt, krop, fødder og hår

Hvad skal man bruge, når man skal i vække sin indre kosmetolog? Det afhænger naturligvis af, hvad man vil lave, men man kan for eksempel selv kreere en ansigtsmaske kun med æggehvider og papirservietter. Opskrifterne herunder er lånt fra bogen Hej smukke – naturlige skønhedsprodukter du selv kan lave. Den første opskrift er en af de mindst krævende, men fælles for alle opskrifterne er, at alle produkterne er renset for kemi og ubrugelige fyldstoffer.

Ansigt

inez2æg

Krop

Har man lyst til at kaste sig ud i noget, som er lidt vildere, kan man vælge at lave sin egen bodyscrub med tang og sand. En opskrift, som lægger op til en hyggelig tur til stranden med familien eller veninderne.

Inez5

Hår 

Håret kan godt nogle gange blive lidt fedtet, særligt hvis man er teenager og hormonerne kører lidt hurtigere. Det passer desværre rigtig dårligt med, at man helst ikke må vaske håret alt for ofte. Løsning: tørshampoo, naturligvis. Og den kan stort set laves ud fra bageskuffen hjemme i køkkenet:

Inez3shampoo

Fødder

Lugtende fødder er aldrig fedt. Men nogle gange er det svært at undgå – særligt på de varme sommerdage, vi går i møde nu, hvor fødderne er spærret inde i sko i alt for mange timer af gangen. Inez har lavet en nem opskrift på en “fod-deo”, som ikke kun forebygger lugt, men også hjælper, hvis man lider af fodsvamp. Opskriften deler hun både i sin bog og på youtube, og du kan se hendes trin-for-trin opskrift på fod-deodorant her.

Skærmbillede 2015-06-01 kl. 13.23.36

Ud over opskrifter er der i bogen ideer til hvordan man bl.a. kan sammensætte en venindedag med spa, tage en et uges ‘rensningskur’ (fx op til konfirmationen eller en vigtig fødselsdag) og lave yoga. Det vigtigste for at være sin egen smukkeste udgave er dog at have det godt med sig selv. Dét er som bekendt lettere sagt end gjort, men i bogen er der et par fif til, hvordan man kan blive lidt bedre til det i en verden fyldt med hormoner og galopperende følelser.

 Alle opskrifter er lånt fra bogen Hej Smukke af Inez Gavilanes.