Mad og drikke Madværkstedet

Heibergs (mormors) citronfromage

Heibergs (mormors) citronfromage

Er der noget bedre end at presse citronfromage ud mellem fortænderne med tungen? Det er en stor fejl, at jeg endnu ikke har citronfromage på mit repertoire. Jeg må prøve denne her! Heiberg siger selv om opskriften: “Citronfromage er Mormorkøkkenets darling! Jeg kan godt lide den helt uden dikkedarer – måske med en klat letpisket flødeskum, sådan som min mormor
serverede den for mig.”

4 personer

INGREDIENSER
5 blade husblas
80 g æggeblommer (4 stk.)
125 g sukker
kornene af 1 stang vanilje
4 usprøjtede citroner
120 g æggehvider (4 stk.)
2½ dl piskefløde (250 g)

FREMGANGSMÅDE
Udblød husblassen i en stor skål med rigeligt koldt vand. Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret hvide og luftige i en skål. Tilsæt vaniljekorn. Skyl citronerne, tør dem af, og riv skallen på et fint rivejern. Kom citronskallen i skålen til æggesnapsen. Halver citronerne, og pres saften ud af dem. Hæld citronsaften igennem en sigte ned i en anden skål. Hæld lidt af saften i en lille kasserolle, og varm det op, til det er ca. 50° varmt. Knug vandet ud af husblassen, og smelt den i den varme citronsaft. Hæld det i en tynd stråle i æggemassen under piskning. Hæld den resterende mængde citronsaft i skålen med æggeblommerne, og pisk det sammen. Pisk æggehviderne skummende i en skål. Tilsæt resten af sukkeret, og pisk dem til bløde toppe. Pisk fløden til blødt skum. Brug en gummidejskraber, og vend først den letpiskede flødeskum i æggeblommerne. Vend derefter de piskede æggehvider i. Fordel fromagen i portionsskåle, dæk med husholdningsfilm, og lad fromagen sætte sig i 4-6 timer i køleskabet inden servering. Pynt med reven citronskal.

Heibergs (mormors) citronfromage