Krimi

Fransk krimi på vej: Iskold død

Fransk krimi på vej: Iskold død

I Pyrenæerne gør et par arbejdsmænd en dag et grufuldt fund. I 2000 meters højde i nærheden af en kraftstation finder de et hestekadaver ophængt i kablet til en svævebane. Hovedet er skåret af.

Politikommissær Martin Servaz fra Toulouse undrer sig over, at han er kaldt ud for at undersøge et dødt dyr. Men det står hurtig klart, at der er noget yderst foruroligende ved sagen: På hesten finder man dna fra en berygtet massemorder, som sidder sikkert bag lås og slå på en psykiatrisk sikringsanstalt i nærheden. Han kan ikke være undsluppet sin celle, men bare få dage efter sker det første mord …

I et snedækket, koldt og svært fremkommeligt bjerglandskab folder en mørk historie om hævn sig ud.

ISKOLD_DØD_FINAL.indd

> læs de første kapitler af Iskold død lige her

Mød politikommisær Martin Servaz

“40, police captain in the South West of France, divorced, solitary, a tad misanthropic, father of a rebellious teenager, perfectionist, obsessed with a nearly noxious sense of duty, confronted with a more and more violent and crepuscular society, with his inner demons and with an evil that is more and more intimately connected with our daily life.”

> læs mere om politikommisæren på Miniers hjemmeside her (engelsk)


På Lindhardt og Ringhof er vi glade for nu at kunne præsentere Bernard Minier i dansk oversættelse. Første bind i serien om politikommisær Martin Servaz udkommer januar 2016. ISKOLD DØD er en prisbelønnet, iskold krimi for fans af Pierre Lemaitre.

”Velfungerende krimi med en snigende ondskab, der får spændingen til at stige til rædsel. Kan anbefales til læsere af Pierre Lemaitres Alex samt skandinaviske krimier.”

– Booklist

“Miniers udførelse matcher hans ubestridelige dygtighed.”

– Publisher’s Weekly

minier
Bernard Minier (f. 1960) er født og opvokset ved foden af Pyrenæerne. Tidligere arbejdede han i toldvæsnet, samtidig med han fulgte nogle skrivekurser, som førte til udgivelsen af Iskold død, der udkom i Frankrig i 2011, solgte over 200.000 eksemplarer, vandt flere debutantpriser og blev solgt til udgivelse i 14 lande. Bernard Minier har i alt udgivet fire krimier, som alle har ligget på de franske bestsellerlister og er solgt til flere europæiske lande. (Foto af Brune Lévy)

Kan du ikke få nok af krimier? Så har vi endnu flere medrivende krimi bøger til dig.

Er lige nu stærkt optaget af boganbefalinger: Hvor får vi dem fra, hvem lytter vi mest til, hvornår får vi den der trang til at få fat i en en bestemt bog straks? Hvor læser vi, hvornår, hvorfor, hvordan? Er dagligt glad for forlagets fantastiske redaktører og ikke mindst forfattere, der udtænker, skriver og redigerer bøger, vi ikke vidste vi ville komme til at elske. Er også født 1977, bor på Amager med mange reoler, en mand og to børn.