Indefra

L&R forlænger samarbejde med Ereolen

L&R forlænger samarbejde med Ereolen

Størstedelen af Lindhardt og Ringhofs e-bøger og lydbøger har siden januar igen været tilgængelige på bibliotekernes digitale udlånstjeneste, Ereolen.

DDB (Danskernes Digitale Bibliotek) oplyser nu, at siden de nye aftaler trådte i kraft har alle bøger fra L&R været udlånt mindst en gang. Biblioteker og forlag har sammen kæmpet for at sprede udlånet, så det ikke kun er de mest kendte og populære titler, der udlånes.

Derudover gælder der forskellige begrænsninger for udlånet, der skal være med til at sikre et kommercielt marked for e- og lydbøger – og sikre bibliotekernes økonomi. Derfor kan den enkelte kommune vælge at begrænse antallet af udlån, der er tilgængelige månedligt for hver borger. Samtidig har bibliotekerne en generel begrænsing på 3 reservationer. Det vil sige, at en låner ikke kan stå i kø til alle de nye og populære titler, men max kan vælge 3 titler.

“Vi oplever, at bibliotekerne køber forsigtigt ind af de titler, som ligger i den såkaldte licensmodel. Det betyder, at der ofte er kø til de titler, hvilket kan være et incitament til at købe bogen. På samme måde som på det fysiske bibliotek”, siger Jeppe Branner, der er digital key account manager.

Lindhardt og Ringhof forlænger nu samarbejdet med Ereolen, da det er lykkedes at få licensmodellen til at fungere i de nye udlånsrammer, og forlaget ønsker at arbejde videre med den model og tilpasse den yderligere. De seneste års erfaringer med Ebib, Ereolen, Mofibo, Saxo og de internationale forhandlere bruger forlaget i dag til at sikre, at alle titler og forfattere får fuldt udbytte af de forskellige salgsvinduer – inklusiv bibliotekerne, som i en digitaliseret verden fortsat spiller en vigtig rolle for forlag og forfattere:

“Vi ønsker og forstår, at bibliotekernes formidling af litteraturen i dag også sker på digitale platforme. Det gælder tjenester som Litteratursiden, Palles Gavebod og Bibliotek.dk, der har langt flere danske titler på hylderne end både fysiske og online boghandlere og formidler på en anden måde end de kommercielle forhandlere”, forklarer Jeppe Branner.

Har du som forfatter spørgsmål til samarbejdet med Ereolen, er du altid velkommen til at kontakte din redaktør på forlaget eller skrive til jeppe.branner(at)lrforlag.dk.

Er lige nu stærkt optaget af boganbefalinger: Hvor får vi dem fra, hvem lytter vi mest til, hvornår får vi den der trang til at få fat i en en bestemt bog straks? Hvor læser vi, hvornår, hvorfor, hvordan? Er dagligt glad for forlagets fantastiske redaktører og ikke mindst forfattere, der udtænker, skriver og redigerer bøger, vi ikke vidste vi ville komme til at elske. Er også født 1977, bor på Amager med mange reoler, en mand og to børn.