Fiktion Inspirationslister og guides Krimi

Rejs verden rundt fra din lænestol – Barcelona

Rejs verden rundt fra din lænestol – Barcelona

Måske har du allerede planlagt din drømmerejse, eller måske tilbringer du sommeren hjemme i år. Uanset hvad kan du altid finde en bog, der matcher til lige præcis den destination, du drømmer om.

Vi stiller skarpt på det litterære landkort og anbefaler bøger, der handler om spændende byer, fjerne lande og store oplevelser. Bøger der kan få dig til at føle, at du har rejst hele verden rundt, selvom du ikke har forladt din lænestol.

I dag har bogreolen ført os til Barcelona. En lækker by i Spanien der er kendt for sit succesfulde fodboldhold, Gaudí-arkitektur, lækre tapasrestauranter og for at være stedet, hvor Picasso voksede op. Besøg eller genbesøg Barcelonas krogede gader i selskab med en god bogserie.

Vindens skygge

Det var en pragtfuld dag med strålende blå himmel og en ren, frisk brise, der duftede af efterår og hav. Jeg har altid holdt mest af Barcelona i oktober, når hele dens sjæl kommer frem, og man bliver klogere af bare at drikke af Canaletasvandposten, der mirakuløst nok ikke engang smager af klor i de dage.

 

vindensaskyggeVindens skygge præsenterer et dystert Barcelona, hvor hemmelige kældre er fyldt med bøger, og hvor der venter et nyt mysterium på hvert eneste gadehjørne.

Daniel vokser op i skyggen af Den Spanske Borgerkrig. Han bor alene med sin far, der er antikvarboghandler. Som tiårig kommer han i besiddelse af en sjælden bog af en ukendt forfatter. Bogens titel er Vindens skygge.

Læseren kommer med Daniel skridt for skridt, når han løber rundt i Barcelonas gader for at opklare gåden om den mystiske bog og dens forfatter, der for altid vil forandre hans liv.

Vindens skygge er fyldt med litterære referencer og stemningsfulde beskrivelser af det gådefulde Barcelona.

-> Køb bogen her.

Englens spil

englensspilHele Barcelona bredte sig for mine fødder, og jeg ønskede at tro, at når jeg åbnede mine nye vinduer, ville dens gader tilhviske mig historier i skumringen og hemmeligheder i øret, så jeg kunne nedfælde dem på papir og fortælle dem til alle, der gad lytte.

Englens spil er en selvstændig fortsættelse af Vindens skygge og bringer os tilbage til 1920’ernes Barcelona, hvor den unge journalist David Martin ernærer sig som forfatter.

En dag modtager David et brev med et laksegl, der forestiller en lille engel. Afsenderen er en mystisk mand, der kalder sig Andreas Corelli. Han påstår, at han er forlægger, og han giver David et tilbud, han ikke kan modstå: David skal skrive en bog til Corelli, og det skal være en bog, som verden aldrig har set mage til. For det får David en betydelige sum penge – og måske noget andet …

-> Køb bogen her.

Himlens fange

himlensfangeJeg har altid vidst, at jeg en dag ville vende tilbage til disse gader forat fortælle historien om manden, som mistede sin sjæl og sit navn i skyggerne af et Barcelona, der lå hensunket i en dyb og urolig søvn i en tid af aske og stilhed.

Himlens fange er det seneste bind i Carlos Ruiz Zafóns tryllebindende bogserie om Barcelonas mysterier, og den er akkurat lige så medrivende som dens forgængere.

Romanen starter lige før julen 1957 i Barcelona. Daniel og hans kone bor sammen med Daniels far i antikvarboghandlen Sempere og Sønner, som Daniel driver. Fermín arbejder stadig for dem og er i fuld gang med at forberede sit bryllup. Han virker dog ikke helt så glad og tilfreds, som han burde. Et eller andet plager ham, og en morgen hvor Daniel er alene i boghandlen kommer en skummel fyr haltende ind med en kryptisk besked til Fermín.

Daniel kan ikke modstå fristelsen til at følge efter den mystiske skikkelse, og således starter en nervepirrende fortælling om fangenskab, forræderi og en farlig rival – en fortælling, der ender med et besøg på De glemte bøgers kirkegård i Barcelonas underverden.

-> Køb bogen her.


De døde dukkers sommer

ItemImageHan tørrede sig energisk og bemærkede irriteret, at sveden allerede var begyndt at bryde frem på hans pande. Sådan var sommeren i Barcelona. Klam og klæbrig som en halvsmeltet is.

Héctor Salgado er af argentinsk afstamning og politikommisær i Barcelona. Han har været suspenderet fra tjeneste i et stykke tid efter sin voldelige håndtering af en tidligere sag og skal nu genoptage arbejdet, men kun bag skrivebordet.

Da hans chef beder ham efterforske en tilsyneladende enkel sag, går Héctor straks i gang: En ung mand fra en overklassefamilie har begået selvmord ved at kaste sig ud fra et tagvindue. Det viser sig, at dødsfaldet har med en ældre, uopklaret sag at gøre, og snart er Héctor og hans handlekraftige makker, Leire Castro, kastet ud i en kompliceret sag, der bringer dem vidt omkring i Barcelonas gader og kvarterer, fra det benhårde narkomiljø, over trafficking til afrikansk sort magi.

Det hele udspiller sig i løbet af fem intense og stegende hede sommerdage i Barcelonas gader.

-> Køb bogen her.

De gode selvmordere

ItemImage (2)Ligesom det var sket for ham i Madrid, havde der i hans første år i Barcelona været mindeværdige nætter og nætter, der hurtigt blev glemt. Men selv i de dårligste nætter var der noget stimulerende. Det var en del af legen, og det vidste han godt.”

Det er januar, Barcelona er kold og regnfuld, og politiinspektør Héctor Salgados teenagesøn er flyttet hjem til ham, efter Ruth, ekskonen, sporløst forsvandt et halvtår tidligere. Salgados makker, Leire Castro, som egentlig er på barselsorlov, får af sin overordnede lov til i al diskretion at efterforske sagen om den forsvundne Ruth.

Héctor Salgado bliver sat til at undersøge nogle mystiske selvmord begået af ansattei et stort og succesfuldt kosmetikfirma. Gaspar, økonomidirektør, dræber sin kone og sit lille barn og begår derpå selvmord. Det, der udefra ligner hustruvold, kan vise sig at være noget helt andet.

-> Køb bogen her.


Min broders vogter

”Det var et kæmpe landskab med spredte olivenlunde, der lå som mørke modermærker på den gule eller røde jord. Spanien var så stort og tomt, at man kunne forsvinde i det; så mægtigt, at man følte, at man var blandt de sidste mennesker på Jorden. Det var brændende varmt, og gevær og patrontaske blev tungere og tungere.”

 

ItemImage (1)Min broders vogter af Leif Davidsen udspiller sig i 1930’erne med økonomisk depression og optakt til verdenskrig. Den 25-årige Magnus Meyer er efter en blodig hændelse på det amerikanske kontinent flygtet tilbage til barndomsbyen i Danmark – blot for at finde ud af, at hans elskede lillebror, den følsomme idealist Mads, er taget til Spanien for at deltage i borgerkrigen på Folkefrontens side.

På deres storesøsters anmodning drager Mads til Spanien for at hente lillebroren hjem. Dermed indledes en rejse, der fører Mads gennem det borgerkrigshærgede, men også smukke, støvede og solbeskinnede Spanien, hvor han også møder sit livs kærlighed …

-> Køb bogen her.