Find din næste læseoplevelse

Mangler du den perfekte bog til efterårslæsningen?

Her kan du se en liste med 15 skønne bøger. Her er alt fra krimier til kærlighedsromaner, så vi tør godt garantere, at der er noget for enhver smag.

Vindens skygge af Carlos Ruiz Zafón

Vindens skygge, Carlos Ruiz Zafón,

★★★★★ “Hæsblæsende, spændende og indholdsrig” – THIS FICTIONAL LIFE

“Fængslende og betagende … Zafón skriver ganske enkelt forførende dejligt” – DEN LILLE BOGBLOG

Daniel vokser op i skyggen af Den Spanske Borgerkrig og bor alene med sin far, der er antikvarboghandler. Som tiårig kommer han i besiddelse af en sjælden bog af en ukendt forfatter, nemlig bogen “Vindens skygge”. Romanen tager læseren med på den gådefulde opklaring af den mystiske bogs oprindelse samt dens forfatter; en gåde, der for altid vil forandre Daniels liv. Omkom forfatteren egentligt under en skudepisode i Den Spanske Borgerkrig? Hvem destruerede alle eksemplarer af bogen? Hvorfor får Daniel pludselig Barcelonas brutale politichef på nakken? Og hvad skal han gøre, da han finder sig fortryllet af én kvinde og dybt forelsket i en anden? Læs med og få svar på spørgsmålene i Carlos Ruiz Zafóns anmelderroste roman, der har begejstret læsere verden over.

Du kan købe Vindens skygge af Carlos Ruiz Zafón online her.

Fejltagelsernes bog af Sanne Bjerg

Fejltagelsernes bog, Sanne Bjerg,

“Et storværk, der kan blive kult” – INFORMATION

★★★★ “Varm fodbold-fortælling … rummer et internationalt format” – KRISTELIGT DAGBLAD

En tjekkisk skakspiller. Et hus i Barcelona. En plan om at kidnappe Lionel Messi.

Denne varme og farverige historie handler om tjekkiske Vaclav Krakowiak, der betragter livet som et skakspil og er panisk angst for at fejle. Han driver derfor et agentur, hvor han hjælper andre med at undgå fejltagelser. Vaclav finder ro i hverdagens forudsigelighed, lige indtil han en dag bliver opsøgt af en ung mand med en pose appelsiner under armen. Før han ved af det, er den ellers forsigtige Vaclav blevet hvirvlet ind i et usædvanligt eventyr, der ikke bare forandrer hans eget liv, men også inddrager en række personer i nabolaget og det hus, han bor i.

Du kan købe Fejltagelsernes bog af Sanne Bjerg online her.

Iskold død af Bernard Minier

Iskold død, Bernard Minier, krimi,

❤❤❤❤❤❤ “Uhygge, krimi, thriller og mysterium samlet i én iskold pakke” – FEMINA

★★★★★ “Bidende samfundskritisk, bidende morsom og bidende kølig” – BERLINGSKE

I Bernard Miniers Iskold død kommer ondskaben snigende, indtil spændingen bliver til rædsel. Det hele starter med, at en gruppe arbejdsmænd i Pyrenæerne finder et hestekadaver med afskåret hoved spændt fast på kablet til en svævebane. Politikommissær Servaz fra Toulouse bliver sat på sagen, og selvom han ikke umiddelbart forstår, hvorfor han skal undersøge et dødt dyr, viser det sig hurtigt, at sagen er yderst foruroligende: Der er nemlig blevet fundet DNA fra en meget berygtet massemorder på den døde hest. Det mystiske er bare, at massemorderen sidder indespærret på en psykiatrisk sikringsanstalt ikke langt derfra. Blot få dage senere sker det første mord …

Du kan købe Iskold død af Bernard Minier online her.

Aldrig glemt af Amy Gentry

Aldrig glemt, Amy Gentry, krimi, thriller, spændingsroman

★★★★★ “En fantastisk thriller, hele tiden med nye overraskelser, og det er umuligt at gennemskue handlingen” – Bruger på SAXO

“Lovende amerikansk debut om identitet, hævn og forholdet mellem mor og datter” – LITTERATURSIDEN

Enhver forælders mareridt. Det er hvad Anna og hendes mand går igennem, da deres trettenårige datter Julie en nat bliver kidnappet fra sit værelse. Otte år senere dukker en pige op, som hævder at være Julie, og genforeningen bringer lykke til den lille familie. Alligevel begynder tvivlen at komme snigende hos Anna, for der er mange små ting, der ikke passer sammen i forhold til Julie og hendes historie. Men hvis pigen ikke er deres datter, hvad vil hun dem så? Og hvor godt kender Anna egentligt sit barn?

Du kan købe Aldrig glemt af Amy Gentry som e-bog eller lydbog her.

Vores kemiske hjerter af Krystal Sutherland

Vores kemiske hjerter, Krystal Sutherland, kærlighed, kærlighedsroman

★★★★★ “En rørende og smuk fortælling” – XENIAS BOGBLOG

“En stærk historie … fortalt med en sjælden følsomhed” – WINDBLOWN PAGES

Vores kemiske hjerter af Krystal Sutherland er en vildt klog, sjov og rørende YA-roman. Bogens hovedperson er den unge Henry Page, hvis liv forandres totalt, da en ny pige starter i hans klasse. Grace er ikke den pige, han forestillede sig, han ville falde for – men ikke desto mindre, kan han ikke lade være med at blive draget af hende og falde for hendes uperfekte og ægte væsen. Spørgsmålet er så bare, om han kan håndtere den store sorg, hun bærer rundt på. Vores kemiske hjerter er en skøn fortælling om den første kærlighed, men det er også en dannelsesroman, der handler om at håndtere sorg, at vokse op og at finde sin plads i verden.

Du kan købe Vores kemiske hjerter af Krystal Sutherland online her.

Hjemfærd af Yaa Gyasi

Hjemfærd, Yaa Gyasi, historisk roman

❤❤❤❤❤❤ “Utrolig stærk … smukt litterært håndværk” – BOGNØRDEN

❤❤❤❤❤ “Et imponerende møde mellem historie og fiktion” – BOGLIV

En medrivende roman om race, arv og kærlighed, der udspiller sig over 300 år. De to halvsøstre Effia og Esi vokser op i 1700-tallets Ghana uden at kende hinanden. Effia bliver giftet bort til en britisk kolonisator og lever et liv i velstand på Cape Coast Castle og får blandt andet mulighed for at sende sine børn til udlandet, således at de kan vende tilbage og arbejde for det engelske imperium på Guldkysten. Esi lever et ganske andet liv, da hun af de hvide kolonimagter bliver sendt til USA for at knokle som slave. Hendes efterkommere pukler i Alabamas bomuldsplantager, bryder kul i Mississippis miner og flygter fra Sydstaterne og slår sig ned i det 20. århundredes Harlem. I både USA og Ghana stiger og falder velstanden fra forælder til barn, kærligheden kommer og går, og karakterernes tillid til den hvide mand vakler.

Du kan købe Hjemfærd af Yaa Gyasi som e-bog her.

Tågens fyrste af Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón, Tågens fyrste

★★★★ “… jeg [læste] bogen med hjertet i halsen, og øjnene limet fast på siderne; ude af stand til at lægge bogen fra mig og træde ud af dens verden” – PAPERBACK CASTLES

❤❤❤❤ “Knaldgod underholdning” – FEMINA

Året er 1943, og familien Carver er netop flyttet ind i et nyt hus, hvor man tydeligt fornemmer ånden fra de tidligere beboere. Især kan man mærke ånden efter sønnen Jacob, som druknede under mystiske omstændigheder. De tre børn i familien Carver går med hjælp fra deres ven Roland igang med at efterforske Jacobs død, og i den forbindelse møder de Tågens fyrste, en djævelsk figur, som er vendt tilbage for at hævne fortiden. Snart hvirvles de tre venner ind i et eventyr, der for altid vil ændre deres liv.

Du kan købe Tågens fyrste af Carlos Ruiz Zafón online her.

Skæbne og hævn af Lauren Groff

Skæbne og hævn, Lauren Groff, domestic noir

❤❤❤❤❤❤ “Et mesterværk” – FEMINA

★★★★★ “En højlitterær og helstøbt fortælling … dragende dejlig og drillende bedragerisk” – BERLINGSKE

Som 22-årige har Lotto og Mathilde alt: skønhed, glamour, storslåede fremtidsudsigter og ikke mindst hinanden. Det unge par er dybt forelskede og bliver gift kort efter college.  Ti år senere ser vennerne stadig med misundelse på deres liv og ægteskab, men med en ildevarslende gysen går det dog op for læseren, at forholdet er mørkere, mere kompliceret og usædvanligt end det ser ud. Med rystende afsløringer og overraskende twists giver Lauren Groff os fortællingen om Lotto og Mathildes ægteskab set fra et andet perspektiv. Som enhver anden historie har også denne fortælling to sider – en lys side og en mørk side.

Du kan købe Skæbne og hævn af Lauren Groff online her.

Heksenat af Deborah Harkness

Heksenat, Deborah Harkness, fantasy

★★★★★ “Fuldstændig uden tvivl fantastisk” – Bruger på SAXO

“Vidunderlig og fortryllende fantasy for voksne – en historie om hekse, vampyrer, dæmoner og mennesker spundet ind i en medrivende historie om et forhekset gammelt manuskript og forbudt kærlighed” – LITTERATURSIDEN

Er du til hekse, vampyrer, forbudt kærlighed og mystik? Så er Heksenat af Deborah Harkness helt sikkert noget for dig. Heksenat, som er første bind i en spændende trilogi, handler om heksen Diana og vampyren Matthew, der mod alle odds forelsker sig. Denne kærlighed viser sig at blive et opgør med gamle pagter og uundgåelige stridigheder mellem hekse, vampyrer og dæmoner.

Du kan købe Heksenat af Deborah Harkness som e-bog eller lydbog.

Jeg overvejer at gøre det forbi af Iain Reid

Jeg overvejer at gøre det forbi, Iain Reid, thriller, krimi

★★★★★ “Frygtelig spændende … frygtelig skræmmende” – BOGFRIISEn

“Meget velskrevet … formår at sprede nysgerrighed og uhygge” – KRIMISIDEN.DK

Iain Reids spændingsfyldte og nervepirrende road thriller Jeg overvejer at gøre det forbi handler om en biltur med fatale konsekvenser. Fortælleren skal sammen med sin kæreste Jake besøge Jakes forældre, der bor langt, langt ude på landet. Undervejs sker der dog en række mystiske hændelser, og en pludselig snestorm tvinger parret til at søge tilflugt på en tom high school. De efterfølgende dage efterforsker politiet et mord på netop denne high school. Men hvem er offeret? Og – måske endnu vigtigere – hvem er morderen?

Du kan købe Jeg overvejer at gøre det forbi som e-bog eller lydbog.

Verdens smukkeste mand af Lena Ackebo

Verdens smukkeste mand, Lena Ackebo

★★★★★ “Skøn og hyggelig roman” – Bruger på SAXO

★★★★ “Forfatteren udviser en god blanding af skarpsyn og kærlighed til de centrale figurer, og der er et drive, der giver læseren appetit på en fortsættelse” – BERLINGSKE

Verdens smukkeste mand skriver svenske Lena Ackebo på skøn og humoristisk vis om to søstres ferie til Mallorca. Søstrene Mona og Barbro har ikke andet til fælles end en dårlig barndom, og derfor indvilliger Mona kun modvilligt, da Barbro foreslår en fælles charterferie til Mallorca. Det skal dog vise sig, at ferien kommer til at have afgørende betydning for de to søstres liv. På Mallorca møder de nemlig Albert, Verdens Smukkeste Mand. Denne skønne roman byder på både humor og kløgt, og så minder den os alle om, at kærligheden kan ramme, når vi mindst venter det.

Du kan købe Verdens smukkeste mand af Lena Ackebo online her.

Når isen brister af Camilla Grebe

Camilla Grebe, Når isen brister, krimi, thriller

❤❤❤❤❤ “Medrivende, spændende og gruopvækkende krimi” – FEMINA

❤❤❤❤❤ “Interessant og meget tankevækkende” – FINDALS KRIMISIDE

Når isen brister er en psykologisk krimi, der er spændingsfyldt, skræmmende og overraskende.
Jesper er alt, hvad Emma nogensinde har drømt om – og lidt til. Der er dog bare et lille problem: Han er hendes chef. Selvom dette faktum besværliggør deres forhold, så gør det det samtidigt også ekstra spændende. Pludselig en dag forsvinder Jesper. Og kort tid efter bliver en kvinde fundet myrdet i hans villa. Peter Lindgren, rutineret efterforsker hos kriminalpolitiet, bliver sat på sagen og får hjælp af adfærdspsykologen Hanne Lagerlind til at opklare mordet, som trækker tråde til en ti år gammel uopklaret sag.

Du kan købe Når isen brister af Camilla Grebe online her.

Skrøbelige skønhed af Amy Harmon

Skrøbelige skønhed, Amy Harmon, kærlighed, kærlighedsroman

★★★★★★ “Skrøbelig og smuk … kom virkelig ind under huden på mig” – DE UNGES ORD

★★★★★ “Det er længe siden, jeg har tudet sådan … jeg kan stadig blive rørt og få hjertebanken, når jeg tænker på bogen” – FORESTILLING OM PARADIS

Fern er den generte og akavede pige, mens Ambrose er skolens populære fyr. Selvom Ambrose er helt uopnåelig for Fern, er hun alligevel håbløst forelsket i ham. Efter high school drager Ambrose dog i krig, og da han vender hjem, er det med ar på krop og sjæl. I mellemtiden forvandler Fern sig fra den grimme ælling til en smuk svane. De to mødes igen og begynder at tilbringe al deres tid i hinandens selskab. Som tiden går, finder Ambrose langsomt ud af, at Fern altid har elsket ham. Skrøbelige skønhed er en moderne Skønheden & Udyret-fortælling, som viser, at vi alle har en lille smule skønhed såvel som en lille smule udyr inden i os.

Du kan købe Skrøbelige skønhed af Amy Harmon her.

Glimt af håb af Ruta Sepetys

Glimt af håb, Ruta Sepetys, historisk roman

★ “Et stærkt eksempel på, hvorledes fiktionen kan levendegøre historien” – FYENS STIFTSTIDENDE

★ “Fantastisk fra start til slut” – THIS FICTIONAL LIFE

Lina Vilkas er en femtenårig spirende kunster og omgivet af en kærlig familie under Anden Verdenskrig. Hendes verden braser dog sammen, da den sovjetiske sikkerhedstjeneste NKVD en dag trænger ind i familiens hjem og tager hele familien med sig. Lina, hendes mor og lillebror bliver adskilt fra Linas far og mast ind i en beskidt togvogn, hvorefter en lang rejse nordpå begynder. Nord for polarcirklen bliver familien anbragt i en af Stalins arbejdslejre, hvor de bliver tvunget til at grave efter roer, mens de kæmper for at overleve under voldsomt grusomme forhold. Lina finder dog trøst i sin kunst, idet hun omhyggeligt og under stor risiko dokumenterer hændelserne i lejren ved at tegne dem. Samtidigt er det også hendes håb, at hendes beskeder en dag vil nå hendes far og give ham besked om, at familien stadig er i live.

Du kan købe Glimt af håb af Ruta Sepetys online her.

Arven fra Basra af Mogens Blom

Arven fra Basra, Mogens Blom, thriller, krimi

★ “En effektiv politisk spændingsroman” – JYLLANDS-POSTEN

★ “Blom skriver godt … holder spændingskurven dirrende lige til det sidste” – NORDJYSKE

Mellemøstekspert Mogens Blom har med Arven fra Basra skrevet en skræmmende realistisk politisk thriller. I Amman bliver en irakisk tolk fundet myrdet, og sammen med liget ligger en liste med 78 navne på tolke, som har arbejdet for Danmark. Den selvsamme liste blev seks måneder tidligere lagt på nettet af ISIS-lederen Nasir Fayez. Maiken Tarp fra Forsvarets Efterretningstjeneste tager derfor til Mellemøsten for at forhindre at gerningsmændene kan strege endnu et navn på den ildevarslende liste. Hun finder dog snart ud af, at hendes egen fortid som spion i Basra og Bagdad er indblandet i sagen, og hun er dermed selv i fare for at blive ISIS’ næste offer.

Du kan købe Arven fra Basra af Mogens Blom online her.

Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.