Fiktion Inspirationslister og guides

3 bogserier til de lange feriedage

3 bogserier til de lange feriedage

Ferietid er serietid! Og med serier mener vi ikke TV-serier – nej, vi mener bogserier. For de lange sommerdage giver dig muligheden for at blive opslugt af en god bogserie og læse til langt ud på natten. Det er tid til binge-reading!

Vi anbefaler 3 skønne bogserier, som du kan læse løs i, i sommerferien. Det eneste du har brug for er sådan set bare lidt luft i kalenderen.


Fantasy: Heksenat-trilogien af Deborah Harkness

heksenat

Med Heksenat-trilogien er du sikret spænding, kærlighed og magi – og læsestof nok – til hele ferien. Bøgerne er oplagte til dig, der elskede Twilight, og som er vild med velskrevet fantasy.

I Deborah Harkness’ trilogi møder historikeren Diana en smuk vampyr ved navn Matthew. Matthew er sofistikeret, romantisk og vildt klog. Han er naturligvis også dødsensfarlig.

Diana og Matthews forbindelse bliver stærkere og stærkere, og deres forhold strider imod en ældgammel pagt mellem hekse og vampyrer. Diana er af hekseslægt, og de magiske evner hun har fortrængt hele sit liv, begynder pludselig at dukke frem, da hun får fingrene i et gammelt og kraftfuldt manuskript. Et manuskript som tiltrækker opmærksomheden fra både dæmoner, vampyrer og andre hekse …

-> Køb Heksenat her.

-> Vil du vide mere? Læs om trilogien her.

nattensskygge livetsbog

Fortsættelsen hedder Nattens skygge, og den sidste bog i trilogien er den nyudgivne Livets bog.

-> Køb Nattens skygge som e-bog her.

-> Køb Livets bog her.


De glemte bøgers kirkegård-serien af Carlos Ruiz Zafón

vindensskygge

Vindens skygge er en bog for bogelskere. Det er et mysterium, en historisk roman, en tragedie, en kærlighedshistorie – og ikke mindst en kærlighedserklæring til bøger, ord og Barcelonas gader. Bogen præsenterer et dystert Barcelona, hvor hemmelige kældre er fyldt med bøger, og hvor der venter et nyt mysterium på hvert eneste gadehjørne.

Daniel vokser op i skyggen af Den Spanske Borgerkrig. Han bor alene med sin far, der er antikvarboghandler. Som tiårig kommer han i besiddelse af en sjælden bog af en ukendt forfatter. Bogens titel er Vindens skygge.

Læseren kommer med Daniel skridt for skridt, når han løber rundt i Barcelonas gader for at opklare gåden om den mystiske bog og dens forfatter, der for altid vil forandre hans liv.

-> Køb Vindens skygge her.
himlensfange englensspil

Fortsættelsen i serien hedder Englens spil, og den tredje bog i serien hedder Himlens fange.

-> Køb Englens spil her.

-> Køb Himlens fange her.


Krimiserien om Camille Verhoeven

9788711454329___0___9788711454329.jpg___560fa5da-c83d-481a-8071-7f67868d6186_1

Pierre Lemaitre har med sine bøger om kriminalkommisæren Camille Verhoeven skrevet en blodig krimitrilogi, som er et must-read for alle krimifans.

I Alex bliver Alex Prévost bliver brutalt overfaldet på åben gade og smidt ind i en hvid varevogn. Hendes kidnapper efterlader hende nøgen i et bur flere meter over jorden i en forladt fabriksejendom. Dagene går, og tiden er ved at rinde ud. Bliver det sulten, tørsten eller kulden, der gør det af med Alex først?

Bortset fra et enkelt usikkert øjenvidne har kriminalkommissær Camille Verhoeven ingen spor at gå efter – ingen identitet på ofret, ingen savnede og ingen mistænkte. I takt med at han langsomt afdækker den unge kvindes usædvanlige historie, står det klart for Camille, at det ikke er noget almindeligt offer, han leder efter. Inden længe bliver det at redde Alex’ liv den mindste af kriminalkommissær Verhoevens mange udfordringer …

-> Køb Alex her.

9788711512777___0___9788711512777.jpg___c2f5e3ca-735d-4938-a6c1-02c73c4491b6_3irene

Irène er en prequel, som fortæller historien, der går forud for Alex. Camille er den sidste bog i trilogien.

-> Køb Irène her.

-> Køb Camille her.