De bedste julebøger til børn og barnlige sjæle

Julen er hjerternes fest – ikke mindst børnehjerternes – og som voksen kan man godt længes tilbage til dengang, hvor man så julen gennem begejstrede barneøjne.

Der er heldigvis mange gode børnejulebøger, som du kan læse højt for dine egne børn eller børnebørn – og som kan bringe både børn og barnlige sjæle i den helt rigtige julestemning.

Julekalenderhistorie med de frække og søde trolde fra Troldeliv

Troldeliv, Julekalenderbogen, julekalender, Paja og Pajko, jul, julebog, Sissel Bøe, Peter MadsenAlder 4+

I en hyggelig og flot julehistorie med hele 26 afsnit tager vi på eventyr med troldeungerne Paja og Pajko. Nissen Nik er sur, fordi menneskene på den gård, han bor på, ikke længere tror på nisser, og derfor glemmer de at sætte mad ud til ham. Som hævn beslutter Nissen Nik sig for at drille folkene på gården. Paja og Pajko vil gerne hjælpe menneskene til at tro på Nissen Nik igen – men det skal vise sig ikke at være helt nemt.

Den søde Peter Kanin – nu som julehistorie

Peter Kanin, Peter Kanin - Et juleønske, Beatrix Potter, julebog, julAlder 2+

Kan du også huske Peter Kanin fra din barndom? Nu udkommer en ny julefortælling om Peter Kanin og hans tre søskende, som glæder sig til jul og ikke mindst til, at julemanden kommer forbi med gaver til deres julesokker. Men kan det nu passe, at julemanden først kommer, når alle sover? Peter Kanin holder sig vågen for at se, om det nu virkeligt er rigtigt.

Du kan købe Peter Kanin – Et juleønske online her eller hos din lokale boghandler.

På juleeventyr med Peter Pedal

Peter Pedal, Glædelig jul Peter Pedal, jul, julebogAlder 2+

De fleste barnlige sjæle er vilde med den lille frække abe Peter og manden med den gule hat. I Glædelig jul, Peter Pedal skal Peter og hans menneske-ven vælge juletræ sammen. Men den nysgerrige lille abe får sig en overraskelse, da hans yndlingtræ bliver båret væk – med Peter skjult imellem grenene!

Du kan købe Glædelig jul, Peter Pedal online her eller hos din lokale boghandler.

Sjove julefortællinger fra Kim Fupz

De bedste julebøger til børn og barnlige sjæle

Alder 4+

Fupz’ store julebog indeholder tre sjove og fine julehistorier i klassisk Fupz-stil – med både rensdyr og julemænd og masser af humor for de 4-99-årige.

Glæd jer til at læse “Julemandens jul”, “Nissen, der gerne ville være berømt” og ikke mindst “En julehistorie – og så alligevel ikke”.

Du kan købe Fupz’ store julebog online her eller hos din boghandler.

Hold jul med Peddersen og Findus

Jul hos Peddersen, Sven Nordqvist, Peddersen og Findus, jul, julebogAlder 3+

Peddersen og katten Findus er to andre elskede børnebogsfigurer, som du kan fejre jul sammen med i december. I Jul hos Peddersen har de to venner travlt med juleforberedelserne, men så falder Peddersen og forstuver foden! Det gør så ondt, at han hverken kan tænke på juletræ eller julemad. Og hvad stiller man så op?

Du kan købe Jul hos Peddersen online her eller hos din lokale boghandler.

Hyggen – historien om en gårdnisse

Lars-Henrik Olsen, Hyggen - om en gårdnisse, nissebog, jul, julebog

Alder 4+

De små væsner med de spidse huer hjælper gerne os mennesker med juleforberedelserne, men de kan også være nogle værre drillepinde. Gårdnissen Hygge bor på høloftet og hjælper med at passe gården og dyrene i stalden. Som løn for sit arbejde skal han have en skål grød med en stor klat smør hver eneste aften. Hvis ikke han får det, er det ikke til at vide, hvad der sker!

Du kan købe Hyggen – historien om en gårdnisse online her eller hos din lokale boghandler.

Nissernes Julebog, Carla og Vilhelm Hansen, nissebog, jul, julebogNissernes julebog

Nissefar er ikke en drillenisse, han er nemlig i fuld gang med at forberede julen. Han ved, at det gælder om at være fin, når man skal bringe gaver ud – de gaver, som han har lavet sammen med alle de andre nisser ude i den gamle nissehøj.

Du kan låne  Nissernes julebog på biblioteket eller købe bogen som e-bog eller lydbog her. 

Se flere dejlige julebøger her


Julebøger 

Julebøger, julebøger, julebøger, julebøger, julebøger.