Bamses billedbog Billedbøger Børnebøger Børnebøger 3-5 år Højtlæsning Julebøger

En højtlæsningsjulekalender med 24 kapitler og flotte illustrationer – Læs et uddrag af Bamses julerejse her

Bamses julerejse

Bamses julerejse er en af DR’s mest populære julekalendere nogensinde. Nu findes den som flot julekalender-bog med søde illustrationer.

Bamses julerejse er en højtlæsningsbog, som lyser de mørke decemberdage op for de mindste. Med et kapitel til hver dag er der sørget for godnatlæsningen i julen.

LÆS OGSÅ: 1 kapitel i 24 dage – de bedste julekalenderbøger til børn

Tag dit barn med Bamse, Kylling og Ælling på en eventyrlig rejse, hvor de prøver at redde julen.

Læs første kapitel af bogen herunder.

Du kan købe Bamses julerejse online, eller i din nærmeste boghandel.
Bamses julerejse

Kapitel 1

En højtlæsningsjulekalender med 24 kapitler og flotte illustrationer - Læs et uddrag af Bamses julerejse her

Hvordan kan man vide, hvornår det er jul, når man er en stor gul bamse, som bor i en hemmelig hule langt ude i skoven? Kan man mærke det, eller hvordan?
I allefald vågnede Bamse en morgen i sin lænestol med en kildrende julefornemmelse.
„Nu er det jul,“ råbte han. „Ih, hvor det kilder i maven og over det hele. I aften er det juleaften, jeg må skynde mig at finde min bedste juleven.“
Bamse smed dynen på gulvet og løb ud ad døren og om bag hu-len, hvor han havde alle mulige ting liggende i en stor bunke, som han gav sig til at rode i.
„Kom nu frem, min juleven – behøvs du ligge allernederst,“ sagde Bamse og kylede gammelt legetøj og ting og sager i alle retninger. Kylling, som også kom forbi, fik et lysegrønt påskeæg i knolden og var lige ved at besvime. Ikke fordi det gjorde særlig ondt, men fordi påskeægget var så smukt med påskeliljer og bittesmå gule kyllinger og små røde æg malet på.
„Gulle pulle gok,“ sagde Kylling.
Henne ved bunken fik Bamse øje på en fod, som stak frem under hans kælk. Han trak i foden og hev sin julesprællemand ud af bunken.

„Min egen julesprællemand!“ sagde Bamse og gik hen og hængte den på døren.
„Glædelig jul! Det er NU, du skal sprælle, så vi kan få sne og jul og gaver. Men vent lidt. Jeg skal jo være klar til, når du spræller sne frem,“ sagde Bamse og løb om bag hulen efter kælken. I det samme kom Kylling for at tale med Bamse om det dejlige påskeæg. Da den så julesprællemanden på døren, troede Kylling, at den var gået forkert og ville vende om.

I det samme blinkede julesprællemanden med det ene øje.
„Oh,“ tænkte Kylling, „Dér hænger en og blinker til mig. Hvad er dog det?“
Kylling blev så genert, at den nejede og bukkede, før den tog sig sammen til at blinke tilbage.
„Hvorfor står du der og ser så fjollet ud?“ spurgte Bamse, da han kom tilbage med kælken.
„Fordi ham der!“ hviskede Kylling og pegede på sprællemanden. „Hvem er det?“
„Lille Kylling,“ sagde Bamse, „det er jo ham, der kommer til jul med alt det, som man ønsker sig mest i hele verden.“

En højtlæsningsjulekalender med 24 kapitler og flotte illustrationer - Læs et uddrag af Bamses julerejse her

Det lød godt, syntes Kylling og kom frem med sine ønsker: „Gulle pulle pip gok, dokke dokke dok …“
„Stop,“ råbte Bamse, „man kan virkelig ikke ønske små gule blomster og pylleæg og kylleryllinger. Er du pip gok påskeplim? Står du der og vrøvler om påske, når det er jul, vi taler om?“
„Ups,“ mumlede Kylling flov og kiggede ned på sine røde fødder. Bamse ville vise Kylling, hvordan julesprællemanden kunne sprælle sne frem, men han kunne ikke få gang i sprælleriet, for snoren manglede. Så viste han selv med store sprællehop og armsving, hvordan man spræller, mens han forpustet sagde:
„Kom JUL, kom SNE, kom GAVER … til mig!“
„Og MIG!“ sagde Kylling og begyndte også at sprællehoppe, mens den sagde: „Gokke di, Gokke du, Gokke da.“
Bamse blev vred på Kylling: „Når du siger kom dit, kom dut, kom dat, så er det ikke sikkert, det overhovedet bliver jul og sne og gaver.“

Bamse og Kylling gik over til Aske for at få ham til at trække dem en tur på kælken og for at låne et par strømper til at komme julegaver i. Aske ville hverken trække dem på kælk eller låne dem sine strømper, som han lige havde vasket. Og han sagde, at der var fireogtyve dage til juleaften. Sådan var det bare. Det kunne der ikke laves om på! Og så havde han ikke mere tid til at tale med Bamse og Kylling, for han havde fået en rigtig god ide: Han ville lave et tørrestativ, som også kunne bruges til juletræ. Det skulle kunne dreje rundt, og han gik straks i gang med at lave en arbejdstegning.

„Aske er dum, når han går og bestemmer, at vi er alt for tidligt på den, og der er så længe til jul!“ sagde Bamse. Bamse og Kylling kiggede på billederne, som Aske havde hængt op på plankeværket, og da de så billedet af Luna, bestemte de sig for at gå hen og besøge hende. Luna var ikke ved sit telt, men der stod et fad med hvide kugler. Kylling troede, det var æg, men Bamse var sikker på, at det var snebolde, og kastede en efter Kylling. Og så blev der sneboldkamp, til fadet var tomt, og Luna kom løbende og skældte dem godt og grundigt ud. (Det var der ikke noget at sige til, når de havde smidt med alle de æbleskiver, hun lige havde bagt for at invitere sine venner til 1.-decemberfest).

På hjemvejen beklagede Bamse og Kylling sig over, at der var så længe til juleaften. Men det glemte de alt om, da de pludselig hørte en mærkelig susen og så Julemanden komme kørende i sin kane hen over himlen trukket af rensdyr med ringlende bjælder.
„Julemand,“ råbte de, „gi’ en tur, vi vil med op i kanen og køre.“ De råbte, og de skreg, men de kom ikke med. Men de så, at Julemanden tabte noget rundt ud af kanen. Kylling troede naturligvis, at det var et æg.
Et sted i nærheden fik Ælling et rødt garnnøgle i hovedet, men det så Bamse og Kylling ikke.

En højtlæsningsjulekalender med 24 kapitler og flotte illustrationer - Læs et uddrag af Bamses julerejse herEn højtlæsningsjulekalender med 24 kapitler og flotte illustrationer - Læs et uddrag af Bamses julerejse her

DR’s populære julekalender Bamses rejse er blevet genudsendt et hav af gange, og er nu blevet til en højtlæsningsjulekalender til de allermindste. Et kapitel til hver af de 24 dage.

Bamse, Kylling og Ælling må drage ud på en rejse. De er kommet på en vigtig mission, da Julemandens søn viser sig at være en drilagtig nisse, der vil gøre alt for at spolere jule. De må derfor forsøge at nå frem til Julemanden inden juleaften for bl.a. at aflevere Julemandens gavepapir og gavebånd, som nissen har taget.

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Bamses julerejse online, eller i din nærmeste boghandel.

Se DR’s julekalender Bamses julerejse her.