CarlsenPuls Amerikanske YA-forfattere Bøger til unge Young Adult-romaner

“Alle burde unde sig selv at læse denne bog”

@flyvmedmig

25-årige Rikke, der anmelder bøger på sin personlige kulturblog, Flyv med mig, er ikke i tvivl. Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder er en bog, hun har anbefalet mange at læse, og det er ikke uden grund. 

Svær at glemme

“Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder af Benjamin Alire Sáenz er en af mine absolutte yndlingsbøger. Bogen handler om familie, forskellighed, identitet, kærlighed og venskab på en måde, der er helt sin egen. Vi følger Aristoteles, der ser verden fra en lidt dyster side, men ikke desto mindre er han en utrolig elskværdig karakter, og det er Dante også. Venskabet mellem dem blomstrer på fineste vis trods deres forskelle, og fortællingen er så smuk og rørende. Det fantastiske ved den her bog er, at karaktererne er så komplekse og bliver vist fra forskellige sider, så man både ser det gode og onde i dem, som der jo er i alle mennesker.”

En anbefaling til alle

“Som læser bliver man opslugt af et poetisk univers af ungdomstanker, og jeg blev utrolig ramt af historien. Det poetiske og livsfilosoferende i historien stiller også spørgsmål til læseren, som man kan tænke videre over. Historien er beundringsværdig og unik på sin helt egen måde, og den sætter sig i en. Det er sådan en slags bog, der lever videre efter du har vendt den sidste side. Wauw var den mest gennemgående tanke efter, da jeg havde læst den. Alle burde unde sig selv at læse denne bog, for den er helt igennem fantastisk.”

> Tilføj Aristotles og Dante opdager universets hemmeligheder til din Goodreads-hylde

 

 

Aristotles og Dante opdager universets hemmeligheder

"Alle burde unde sig selv at læse denne bog"Dante kan svømme. Det kan Ari ikke. Dante er veltalende og selvsikker. Ari har det svært med ord og tvivler på sig selv. Dante drømmer sig væk i poesi og kunst. Ari forsvinder i mørke tanker om den bror, der sidder i fængsel. Dante er lys i huden. Ari er meget mørkere. Man skulle tro, at en dreng som Dante ville være den sidste, der kunne bryde de mure ned, som Ari har bygget om sig selv.

Men da Ari og Dante mødes, sker der noget. De deler bøger, tanker, drømme, latter. De lærer hinanden nye ord og begynder langsomt at omdefinere hinandens verden. Og de opdager, at universet er et stort og besværligt sted.