CarlsenPuls Bøger til unge Børnebøger 13-15 år Young Adult-romaner

5 tips til at nå i bund med din tbr-liste

5 tips til at nå i bund med din tbr-liste

Hvis du har mistet lysten til at læse, fordi du føler dig overvældet af mængden af ulæste bøger i din bogsamling, finder du her fem tips til at nå i bund med din tbr-liste.

Måske er dit mål at nå igennem alle dine ulæste bøger, gøre et indhug i dem eller blot sætte fokus på dem. Her er nogle af de ting, du kan gøre, for at det lykkes.

1: Gør dine ulæste bøger synlige

via GIPHY

Det kan være svært at forholde sig til noget, du ikke kan se. Overvej derfor at synliggøre dine ulæste bøger, så du har nemmere ved at være opmærksom på dem.

Det kan du gøre på mange måder. Enten ved helt bogstaveligt at tage dem ud af din reol og lade dem ligge fremme i stakke. Alternativt kan du vende alle de bøger, du allerede har læst, så papirsiden vender ud mod rummet.

Du kan også nøjes med at lave mindre bogstakke, så du tackler din tbr lidt ad gangen.

2: Sæt realistiske mål

via GIPHY

Hvis du har mere end 100 ulæste bøger i din samling, kan det måske virke voldsomt at skulle igennem dem alle her og nu. Sæt dig i stedet nogle realistiske mål for din læsning, så du lige så stille arbejder dig igennem bøgerne.

Måske kan du udvælge et par stykker hver måned, som du vil forsøge at få læst. Du kan også aftale at læse bøgerne sammen med en læseven, så du er lidt mere forpligtet til at få det gjort.

LÆS OGSÅ: Sådan holder du dine boglige nytårsforsæt

3: Gennemgå dine ulæste bøger

via GIPHY

Inden du tackler din tbr bør du overveje, om du rent faktisk har interesse i at læse alle bøgerne. Er der nogen, du har mistet interessen for? Nogen du har flere udgaver af? Ryd op i dine ulæste bøger så du ved præcist, hvilke bøger du sætter fokus på.

4: Deltag i et læsemarathon

via GIPHY

En god måde at sætte fokus på din tbr er ved at deltage i et læsemaraton. Du kan lave dit eget eller slutte dig til et af de mange, der findes på diverse biblioteker, YouTube og Instagram.

Vælg kun ulæste bøger til din læsestak, og se magien ske, når du sammen med andre afsætter et døgn/en uge/en måned til at læse.

LÆS OGSÅ: Hæng ud med dine læsevenner ― sådan starter du en digital læseklub

5: Overvej dine købsvaner

via GIPHY

Vi siger ikke, at du helt skal stoppe med at købe bøger, men det er værd at overveje, om du køber så mange bøger, at du umuligt kan nå at få dem alle læst. Måske gør du. Måske gør du ikke. Det vigtigste er, at du gør lige præcis det, der gør dig glad.