filmatisering

Du har sikkert hørt mange læsere sige, at bogen altid er bedre end dens filmatisering, men nogle gange sker det, at du læser en bog, der er som skrevet til skærmen. Her finder du nogle af de bøger, vi synes fortjener en filmatisering.

Tempofyldte historier med masser af drama og action. Det lyder som opskriften på en god film, og sådan er det også med nogle bøger. Find popcornene frem, og nyd vores liste over bøger, der fortjener en filmatisering.

Bedrag, begær og uforløst kærlighed

Folk of the Air-trilogien af Holly Black står ret højt på vores liste over bogserier, vi gerne vil se en filmatisering af. Forestil dig bare, hvor storslået det ville være med elvernes rige, overdådige fester og frodige skove.

Og så vil vi selvfølgelig gerne se en badass skuespillerinde i rollen som Jude!

via GIPHY

Holly Black: Prinsen af ondskab


holly black, fantasy, magi, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, serier, serie, ya-bøger

Da Judes forældre bliver brutalt myrdet, bliver hun og tvillingesøsteren bortført til elvernes magiske verden.

De kæmper en hård kamp mod den arrogante adel, der finder de to menneskebørn latterlige og grimme. Især Jude står for skud.

Med livet som indsats forsøger hun at modsætte sig deres nedværdigende blikke. Hun tager til genmæle, og i sin kamp for at opnå respekt, får hun magtfulde fjender.

Men Jude er ikke uden evner, og hun finder snart ud af, hvordan hun opnår det, hun tørster allermest efter: magt.

Du kan købe Prinsen af ondskab i Bog & idé eller i din lokale boghandel.

Se bogtraileren


Broderskab, kærlighed og loyalitet bliver sat på prøve

Evighedssøn er som skabt til det store lærred som en hæsblæsende actionfilm med højt tempo. Hvem vil ikke gerne se New York fyldt med magiske væsner og to grupper af magikere, der udkæmper en krig, som har stået på i generationer?

Vi sidder i hvert fald klar med popcornene!

via GIPHY

Adam Silvera: Evighedsdøden


Disse YA-bøger er som skabt til skærmen

Det er lykkedes brødrene Emil og Brighton at bekæmpe og besejre Blodstøberne – med livet i behold. Tror de. Brighton har drukket den sidste dråbe Høsteblod, og det burde gøre ham uovervindelig. Men i stedet er giften ved at slå ham ihjel.

I Emils jagt på den modgift, må han mod sin vilje bevæge sig langt ind i sine tidligere liv. Mere end nogensinde har han brug for Spell Walkernes hjælp, men Spell Walkerne er dybt splittede og sammenholdet truet.

Efterhånden går det op for Emil, at han måske har kæmpet mod den forkerte fjende hele tiden.

Du kan købe Evighedsdøden online, fx på Gucca.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Advarsel! Disse bøger skal du læse med kleenex

Tænk, hvis USA havde en kongelig familie!

Forestil dig, at Gossip Girl havde handlet om en kongefamilie. Lyder det interessant? Det synes vi også, og derfor er American Royals som skabt til film. Tilsæt overdådig æstetik, smukke kjoler og sladder, og du har en film lige efter vores hjerte.

via GIPHY

Katharine McGee: American Royals

american royals, katharine mcgee, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, ya-bøger

Siden Amerika vandt Uafhængighedskrigen, som gjorde George Washington til konge, har Washington familien siddet solidt på tronen.

Til at overtage tronen er prinsesse Beatrice, der er modsat sin festglade og rebelske søster Samantha, er den perfekte tronfølger. Hun ved nemlig, at tronen altid kommer i første række.

På den anden side står Daphne og Nina, som ikke har blåt blod i årene, men som alligevel vil gøre alt for at træde ind den royale familie. De fire unge kvinder må kæmpe sig gennem drama, sladder, intriger og hed romantik i verdens mest glitrende royale familie.

Du kan købe American Royals online, fx hos Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Se bogtraileren


Det øjeblik du tvivler … falder du

Der er masser af empowerment i Det øjeblik du tvivler, og hvem vil ikke gerne se Vigga på skærmen lave hardcore tricks på hjul og nå til bunds i hvem afsenderen på de hadefulde beskeder, hun er begyndt at modtage, er? Vi er klar!

via GIPHY

Sarah Engell: Det øjeblik du tvivler


Det øjeblik du tvivler Sarah Engell

Vigga er skater, en rigtig dygtig skater, og som ung kvinde i en mandesport skal man være hårdfør. Så Vigga har droppet dating og træner intensivt for at bevise, at kvinder er lige så gode til at skate som mænd. Lige indtil hun uventet forelsker sig.

Han er lækker, han er cool, han er skarp. Han ser ind under Viggas hårde ydre og vil gøre alt for at passe på hende. Også da hun pludselig begynder at modtage ubehagelige trusler.

Men truslerne og de ækle beskeder fortsætter. Og de bliver værre og værre. Nu skal Vigga for alvor til at passe på, for den, der står bag, har ikke tænkt sig at lade hende slippe.

Du kan købe Det øjeblik du tvivler online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Se bogtraileren


LÆS OGSÅ: 5 tips til at nå i bund med din tbr-liste

Når jagten på det perfekte bliver altødelæggende

Da vi første gang mødte Josephine i Og så drukner jeg, blev vi ramt. Sådan virkelig, og vi ville elske at se hendes historie blive vakt til live på skærmen. Gerne som en tv-serie med masser af sæsoner om jagten på det uopnåelige perfekte og det forventningspres, rigtig mange kender til.

via GIPHY

Ditte Wiese: Og så drukner jeg …


all the feels, Og så drukner jeg, ditte wiese, provinspis, forventningspres, prestige, perfektionisme, angst, eksamen,

Hvis ikke du præsterer perfekt, er du en taber! Sådan tænker den 18-årige Josephine, der forsøger at være lige så perfekt og dygtig som sine venner. Hun har lagt en plan for sit liv. Hun har valgt en fornuftig uddannelse, den rigtige kæreste og den korrekte diæt. Det er godt, og det er perfekt.

Men der er noget, der sitrer i hende. Små bølger af noget forkert, der presser på og holder hende vågen. Det borer sig ind i hendes hjerne og larmer. Får hende til at glemme ting. Glemme at trække vejret.

Hun kan slet ikke få luft, men hun tør ikke råbe om hjælp. For hvis ikke hun kan alting, er hun jo ingenting.

Du kan købe Og så drukner jeg … online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Se bogtraileren


Alle skjuler noget i Echo Ridge

Mystik, mord og masser af spænding. Vi vil virkelig gerne se tvillingerne fra Echo Ridge teame op i forsøget på at opklare, hvem, der står bag mordene på byens prom queens. I virkeligheden er alle Karen M. McManus’ bøger som skabt til at blive filmatiseret.

via GIPHY

Karen M. McManus: Echo Ridge

echo ridge, karen m. mcmanus

Echo Ridge er en lille by, og Ellery har aldrig været der før, men hun har hørt om den. Det var der, hendes moster forsvandt som 17-årig. Og for blot fem år siden blev byen landskendt, da årets homecoming queen blev myrdet. Nu skal Ellery bo der sammen med sin tvillingebror.

Nogen truer med at gøre årets homecoming lige så farlig, som den var for fem år siden.

Efterhånden som Ellery lærer mere om Echo Ridge, står det klart: Alle skjuler noget. Men hemmeligheder kan være farlige – og de fleste er ikke gode til at holde på dem.

I Echo Ridge er det bedst at holde sine hemmeligheder for sig selv …

Du kan købe Echo Ridge online, fx hos Bog&Idé, eller i din nærmeste boghandel.

Se bogtraileren