Efterårets bogsæson banker på døren, og vi tør godt love at efteråret bliver et sandt slaraffenland for bogelskere. Der udkommer simpelthen så mange dejlige bøger, du ikke vil gå glip af!

Her er 20 nye bøger der udkommer til efteråret:

1. Michelle Obama: Min historie

Michelle Obama, Min historie, sommerlæsning 2018Michelle Obama er en af de mest ikoniske og spændende kvinder i vores tid.
Som USA’s første afroamerikanske førstedame var hun med til at skabe det mest imødekommende og rummelige Hvide Hus i historien.

Michelle Obama inviterer læserne ind i sin verden og i de oplevelser, der har formet hende – fra barndommen i i Chicagos South Side til hendes år som en erhvervsleder, der skulle finde balancen mellem moderskab og arbejde, og endelig årene på verdens mest berømte adresse.

LÆS OGSÅ: Lanceringen af Michelle Obamas erindringer er en international begivenhed.

Michelle Obama: Min historie udkommer 13. november 2018.

2. Sofie Linde: Fårking gravid

Sofie Linde, Fårking gravid, sommerlæsning 2018Det er skønt at være gravid.
Sådan ser det i hvert fald ofte ud, når man kigger sig omkring, men det syntes Sofie Linde bare ikke.

Ærligt og morsomt fortæller den populære tv-vært om det, som hun har oplevet som den vanvittige graviditetstid i sit graviditetsmanifest for førstegangs-fødende.

Bogen består af dagbogsuddrag, sjove anekdoter og skøre fotos fra Instagram, der tilsammen er fortællingen om at være gravid og stifte familie og et underholdende opgør med forventningen om, at det absolut skal være smukt, lykkeligt og helt fantastisk.

Fårking gravid udkommer 25. oktober 2018. Forudbestil den her.

3. Merete Pryds Helle: Vi kunne alt

★ ★ ★ ★ ★  –  BØRSEN

“Umådelig barsk og bevægende roman” – INFORMATION

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ – ”Nu har hun gjort det igen .. mindst lige så dragende og muligvis endnu bedre, en selvstændig fortsættelse til netop forgængeren” – FEMINA

Solsorten fløjter sorgløst på himlen over Værløses villavejskvarterer i de tidlige 70’ere.
Inde i husene er stemningen trykket. I hvert fald hjemme hos Merle. Moren er plaget af sygdom, faren er fraværende og Merle står alene med problemer, hun ikke er gammel nok til at løse. Solsorten letter fra tagryggen, men Merle får aldrig lov at folde sine vinger ud.
Romanen tegner et tidsbillede af den sorgmuntre optimisme, der prægede de tidlige 70’ere. Vi kunne alt er en selvstændig fortsættelse af Folkets skønhed.

LÆS OGSÅ: 3 hurtige til Merete Pryds Helle om Vi kunne alt 

Vi kunne alt er udkommet. Køb den i din nærmeste boghandel eller online her. 

4. Leif Davidsen: Tag ikke imod en pølse i Moskva – og andre historier

Tag med Leif Davidsen på rejser fra Paris til Tokyo; fra Påskeøerne til Sydspanien og fra Hawaii til Moskva.

I 10 nye, fortættede noveller introducerer Leif Davidsen en række mennesker rundt om i verden, som befinder sig et afgørende sted i deres liv: den fallerede forretningsmand, den forgældede spillefugl, den forblændede elsker, der vil gøre alt for sin nye kærlighed – og den aldrende kunstner, der har mistet sin inspiration.
Tvivl, retningsløshed, hævntørst, desperation – og ikke mindst: lidenskab og kærlighed folder sig ud over siderne, hvor også stederne kommer til live igennem Davidsens pen.

LÆS OGSÅ: Leif Davidsen om sin debut: Jeg havde fundet min hylde i den kæmpestore litterære reol.

Tag ikke imod en pølse i Moskva – og andre historier udkommer 9. oktober 2018. Forudbestil den her.

5. Anne Knudsen: Hvor jeg var barn, var der isbjørne


Da forfatter og tidligere chefredaktør for Weekendavisen Anne Knudsen var seks år, fik hendes far arbejde i Grønland.

Familien forlod derfor Frederikssund og bosatte sig først i Qaqortoq og et par år senere i Østgrønland.
Oplevelserne i Grønland i 1950’erne skulle komme til at præge resten af hendes liv.

LÆS OGSÅ: Anne Knudsen: Jeg er taknemmelig for min fantastiske barndom i Grønland

I bogen fortæller Anne Knudsen om et land, der ikke findes længere, og en tid, som de fleste er tilbøjelige til at tro, aldrig har eksisteret. Efter hendes opfattelse var det en af de lykkeligste perioder i Grønlands historie.

Hvor jeg var barn, var der isbjørne er udkommet Køb den online her eller i din nærmeste boghandel.

6.Anne-Cathrine Riebnitzsky: Smaragdsliberen


Smaragdsliberen Pierre Levy vender tilbage til livet efter et hjerteslag. Han genoptager færdiggørelsen af sit mesterværk, slibningen af en usædvanlig smuk smaragd. For Pierre Levy rummer den betagende ædelsten selve universets gåde.

Men omverdenen trænger ind i smaragdsliberværkstedet, da Pierres datter, kunsthistorikeren Zara, bliver kidnappet under kortlægningen af en gruppe uvurderlige hulemalerier ved David Gareji-klosteret i Georgien, på grænsen mellem kristendom og islam.

Smaragdsliberen er en roman om at vælge livet til. En fortælling om ubrydelige venskaber på tværs af religiøse overbevisninger, om voldsom kærlighed og bratte fald: En roman om lykke og skønhed.

LÆS OGSÅ: Har du læst Anne-Cathrine Riebnizskys anmelderroste romaner? 

Smaragdsliberen udkommer 10. oktober 2018. Forudbestil den her.

7. Steffen Jacobsen: Ghostwriter

Steffen Jacobsen er nu klar med 5. selvstændige bind i den bedstsælgende krimiserie om det umage makkerpar, der består af politikommisær Lene Jensen og privatdetektiv Michael Sander.

Direktøren for en af verdens førende insulinproducenter hyrer en ghostwriter til at skrive sin biograf, hvori han vil dele en sprængfarlig hemmelighed. Et forskerhold, som testede et præparat mod sneglefeber i Etiopien, observerede at præparatet var virksomt mod diabetes. En fuldstændig revolutionerende opdagelse med ufattelige økonomiske konsekvenser for medicinalindustrien. Under direktørens første møde med ghostwriteren bliver begge myrdet, og notesbogen med forskningsresultaterne forsvinder.
Politikommissær Lene Jensen og privatdetektiv Michael Sander sættes på sagen.

LÆS OGSÅ: Steffen Jacobsen: Fra læge til krimiforfatter.

Ghostwriter udkommer 9. november 2018. Forudbestil den her.

8. Yuval Noah Harari: 21 ting du bør vide om det 21. århundrede

“Original, tankevækkende og velformidlet” – BERLINGSKE

“Man bliver både klogere og underholdt” – POLITIKEN

Hvad er de største udfordringer i verden i dag?
Og hvordan finder vi vej igennem dem?

Historieprofessor Yuval Noah Harari undersøger i sin nye bog tidens vigtigste problemer og skriver blandt andet om terrorisme, terror, global opvarmning, immigration og Donald Trump, men vil også beskæftige sig med mere personlige ting som menneskelig modstandskraft, beskedenhed og meditation.

Harari er med sine to bestsellerbøger Sapiens og Homo deus blevet en vægtig stemme og efterspurgt foredragsholder verden over. Den danske udgave udgives samtidig med den internationale.

LÆS OGSÅ: Sapiens-forfatter udforsker nutiden

21 ting du bør vide om det 21. århundrede er udkommet. Find den i din nærmeste boghandel eller køb den online her.

9. Michael Katz Krefeld: Mørket kalder

Efter at have koncentreret sig om at skrive om detektiven Thomas Ravnsholdt i den succesfulde Ravn-serie i en årrække er Michael Katz Krefeld nu klar med en “stand-alone” krimi.

Mørket kalder er en højspændt thriller o overgreb på kvinder og om selvtægt. En storbykrimi der kommer ind i sjælens allermørkeste afkroge.

Efter et brutalt overfald på en ung pige, ønsker Politikommissær Cecilie Mars at skabe retfærdighed, der hvor loven ikke slår til. Men snart får hendes handlinger uforudsigelige konsekvenser og vækker onde kræfter til live.

Michael Katz Krefeld fortæller selv: “Det er en historie, som jeg længe gerne har ville skrive og som i den grad, har taget pusten fra mig det seneste år. Den er barsk! Jeg glæder mig rigtig meget til, at kunne dele den med jer og jeg håber, at I vil tage godt i mod Cecilie.”

LÆS OGSÅ: Alt om Michael Katz Krefelds Ravn-serie

Mørket kalder udkommer 23. november 2018.

10. Jeffrey Archer: Mægtigere end sværdet

Mægtigere end sværdet er femte bind i Jeffrey Archers stort anlagte Clifton-krønike, en episk fortælling om familierne Clifton og Barrington, der startede i romanen Hvor der er vilje.

LÆS OGSÅ: Storslået og medrivende familiesaga af Jeffrey Archer

Da en IRA-bombe eksploderer om bord på skibet MV Buckingham på dens jomfrurejse over Atlanten, omkommer størstedelen af passagererne. Harrys kone, Emma, der er bestyrelsesmedlem i Barrington Shipping, er stærkt optaget af konsekvensene af MV Buckinghams forlis, og det skaber uro i bestyrelsen. Hun har nemlig ikke kun venner. Harry Clifton, der har etableret sig som bestsellerforfatter, starter en kampagne for at få forfatteren Anatoly Babakov løsladt fra et fængsel i Sibirien. Men han sætter dermed sit eget liv i fare.

Mægtigere end sværdet er udkommet.  Køb den online her eller i din nærmeste boghandel.

Se de andre bøger i serien her.

11. Meyers glutenfri bageskole


Nu skal det være slut med at trækkes med kedeligt, tørt og papagtigt brød, hvis du ønsker at undgå gluten i dit bagværk.
De dygtige kokke i Meyers madhus har nemlig lavet den bagebog om glutenfri brød og kager, du altid har manglet.

Hemmeligheden bag et saftigt og velsmagende brød uden gluten er væde – masser af væde. Og når du bager med meget våde deje, er der en række vigtige tips og tricks, du skal kende. Dem får du i Meyers glutenfri bageskole, der byder på lækre og gennemarbejdede opskrifter på alle de typer af bagværk: Brød, boller, pandekager, vafler, madbrød, pizza, madtærter, tærter med bær, kanelsnegle, lagkager, cookies og masser af skærekager.
Alt bagt helt uden gluten.

LÆS OGSÅ: Grønt mad smager simpelthen latterlig godt  – indrømmelser fra en kødspiser

Meyers glutenfri bageskole udkommer 23. oktober 2018. Forudbestil den her.

12. Mich Vraa: Faith

Mich Vraa, Faith, trilogi om Dansk Vestindien❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤  – “En vanvittigt velskrevet roman – læs den, nyd den” – FEMINA

★ ★ ★ ★ ★ –  “Velresearchet, velkomponeret, velfortalt” – BERLINGSKE

★ ★ ★ ★ ★ – “Fremragende” – FYENS STIFTSTIDENDE

Tredje og sidste bind i Mich Vraas anmelderroste og prisbelønnede trilogi om Dansk Vestindien.

Faith er historien om den unge fotograf Faith Netlock i skæbneåret 1917, hvor de vestindiske øer blev overdraget til USA.

Faith er ikke hvid og ikke farvet, ikke dansker og ikke amerikaner, men personificeringen af den sammensatte, caribiske virkelighed.

Faith er også historien om de allerførste danskere på øerne: hårde, inderligt religiøse mænd, som kong Frederik den Tredje i 1666 sendte på et eventyr, der næsten med sikkerhed ville koste dem livet: koloniseringen af den ubeboede tropeø Sankt Thomas i Caribien.

LÆS OGSÅ: Mich Vraa: Romanerne har ændret, hvordan jeg er som menneske 

Faith er udkommet. Du kan købe den i den nærmeste boghandel eller online her. 

13. Stine Bolther: De 7 dødssynder – Retsmedicineren og efterforskeren om hvorfor ondskab findes i os alle


Med de 7 dødssynder som den røde tråd har Stine Bolther sat to af Danmarks dygtigste indenfor hvert deres felt, politiinspektør Bent Isager-Nielsen og retsmediciner Hans Petter Hougen, stævne for at tale om samfundets skyggesider.

De tager os med ind i efterforskningsarbejdet på nogle af de største sager de har arbejdet på gennem et langt arbejdsliv.

Deres arbejde tæt på døden har givet dem indblik i, hvorfor kirken helt tilbage i 1200-tallet skrev de syv dødssynder ned. Stine Bolther stiller endvidere spørgsmålet: “kan vi lære noget af forbrydernes utilgivelige gerninger?”

LÆS OGSÅ: Ondskab findes i os alle: Retsmedicineren og efterforskeren fortæller.

De 7 dødssynder er udkommet. Find den i din nærmeste boghandel eller køb den online her.

14. Stefan Ahnhem: Motiv X


Ny, selvstændig krimi i Fabian Risk-serien.

Et mord med racistiske undertoner sætter gang i et større efterforsknings-arbejde hos politiet i Helsingborg.

Datteren Matilda ligger i koma efter et skuddrama, og Fabian Risk har travlt med at bringe sin familie på fode igen. Men da en ung syrisk dreng bliver brutalt myrdet og flere mord følger, må han tilbage på arbejde. Han og kollegerne kastes ud i en kamp mod tiden på jagt efter gerningsmændene. Samtidig kommer Fabian i besiddelse af information, som hans afdøde kollega efterlod sig; information, der giver Fabian viden om forhold på stationen, der kan få fatale konsekvenser for alle.

LÆS OGSÅ: Stefan Ahnhem fornyer den svenske krimi.

Motiv X er udkommet. Køb den online på fx Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.

15. Louisa Lorang: Flytte hjemmefra kogebog

I denne flytte-hjemmefra-kogebog får du 60 opskrifter på nemme, billige og ikke mindst sunde måltider.

Louisa Lorang viser, hvordan du med få ingredienser og uden det store køkkenudstyr laver super lækker mad på et lille budget – uden at efterlade nogen synderlig opvask.

Du får opskrifter på klassikere som cup noodles, der kan lave på bare 8 minutter.

Nye favoritter som mexi barbeque-bowl og one pot-pasta med tomat, kapers og basilikum. Og ikke mindst helt viden om helt basale køkkenfærdigheder, der er gode at imponere med: fx hjemmelavet bernaise, pizzadej og pesto.

Snup en opskrift fra bogen: Lækre cowboytoast på mindre end 30 minutter.

Flytte hjemmefra kogebog er udkommet. Find den i din nærmeste boghandel eller køb den online her.

16. Kirstine Kloster Andersen: Spurven

Spurven, Kirstine Kloster Andersen, sommerlæsning 2018
Historien om Vera Schalburg har altid været omgivet af myter og konspirationer. Blev hun omvendt til engelsk agent under krigen, eller forsvandt hun i virkeligheden til Argentina?

Spurven fortæller for første gang den sande historie om Vera Schalburgs helt utrolige livshistorie, der bl.a. indbefattede et job som russisk spion, inden hun tilsluttede sig nazismen som sin fanatiske bror.

Kirstine Kloster Andersen er journalist. Spurven er hendes debut som forfatter og er blevet til gennem mange års research.

Spurven udkommer 1. november 2018. Forudbestil den her.

17. Colleen Hoover – Uden håb

Endelig kommer Colleen Hoovers New York Times bestsellerserie Hopeless på dansk.

For Colleen Hoover fans er Uden håb gået hen og blevet en sand klassiker, og det er med rette: Uden håb var en af de bedst sælgende e-bøger i USA, det år den udkom!

Hopeless-serien består af to bøger: Uden håb og Altid håb, som begge bliver udgivet på dansk samme dag.

Da Sky møder Dean, vækker han en masse følelser i hende, som hun ikke forstår. Han både skræmmer og fascinerer hende, og noget ved ham får hende til at tænke på sin meget smertelige fortid, som hun ellers har kæmpet hårdt for at lægge bag sig. Sky forsøger at holde sig fra ham, men Dean er vedholdende, og langsomt lader Sky paraderne falde. Båndet mellem dem udvikler sig. Men det viser sig, at den mystiske Dean har hemmeligheder, og da de bliver afsløret, påvirker det Sky i en grad, så hun er forandret for altid.

Uden håb er en skøn, rørende og tragisk YA og New Adult roman – men modne voksne kan også sagtens læse med.

LÆS OGSÅ: Smuglæs de første 3 kapitler af Uden håb

Uden håb og Altid håb udkommer 17. oktober 2018. Forudbestil dem her.

18. Anne Nørkjær Bang: Modeskaber 

Margit Brandt, Modeskaber, Anne Nørkjær Bang, sommerlæsning 2018
Op gennem 60’erne og 70’erne var der især en kvinde, som satte sit præg på dansk mode: Margit Brandt.

Dette er den første biografi om stilikonet Margit Brandt, der er historien om den skrædder-uddannede kvinde, der kom i lære hos Pierre Balmain og vendte hjem til Danmark, hvor hun sammen med sin mand skabte et toneangivende
modebrand, der fik internationale succes.

Hun fik et fornemt ry, som en af tidens mest eftertragtede modeskabere, og ægteparret Brandt levede et celebert jet-set liv med berømte venner som Andy Warhol, Mick Jagger, David Bowie og Truman Capote.

Modeskaber er udkommet. Køb Modeskaber online her eller i din nærmeste boghandel. 

19. Jamie i Italien


Jamie Oliver elsker Italien og italiensk mad.

For at skrive denne bog har han gennemrejst landet for at lokke opskrifter og tips ud af nonna’erne (bedstemødrene), som er de helt centrale personer i familien, når det gælder mad.

Med inspiration fra sin rejse har Jamie skabt over 130 opskrifter til hele året.

Fra enkle antipasti og nemme pastaretter, til vidunderlig simremad, fantastiske salater og guddommelige desserter. Læserne lærer også at perfektionere klassikere som gnocchi, fyldt pasta og den helt rigtige pizzabund.

Jamie i Italien er udkommet.  Køb den online her eller i din nærmeste boghandel. 

20. Gertrud Oelsner, Annette Rosenvold Hvid: Vilhelm Hammershøi 


Der er massiv international interesse for Vilhelm Hammershøi, og i 2015 blev et maleri solgt for 21,3 millioner kr., hvilket er den hidtil højeste pris for et dansk maleri.

I bogen gengives over 500 malerier, tegninger, fotografier, skitser og breve, der tilsammen giver et både biografisk, kunsthistorisk, kulturhistorisk blik på Hammershøi og hans
værk. Gertrud Oelsner er direktør for Hirschsprungs Samling. Annette Rosenvold Hvidt er kunstformidler på Statens Museum for Kunst.

Vilhelm Hammershøi udkommer 16. oktober.