Fiktion Historiske romaner Jeffrey Archer Slægtsromaner

100 millioner mennesker har læst Kane og Abel af Jeffrey Archer. Læs om bestsellerserien her

100 millioner mennesker har læst Kane og Abel af Jeffrey Archer. Læs om bestsellerserien her

Jeffrey Archer skrev historie, da hans roman Kane og Abel i 1979 solgte mere end 1 million eksemplarer på blot en uge. Dermed slog Jeffrey Archer sig fast som en af nutidens mest populære forfattere.


I 2019 kunne Jeffrey Archer fejre 40-års jubilæum for Kane og Abel, der blev hans absolutte gennembrud. Gennem årene har historien om Kane og Abel, hvis liv på skæbnesvanger vis flettes sammen i jagten på den samme drøm, gang på gang fascineret og tryllebundet læsere verden over.

👉🏻 Læs mere om de tre bøger i serien, der er udkommet i nye flotte udgaver.

Kane og Abel tog verden med storm

At Kane og Abel skulle blive en af århundredets bestsellere, havde få formentlig fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre blev den øjeblikkeligt et globalt fænomen og befinder sig blandt de absolut mest sælgende bøger – nogensinde.

I forbindelse med 40-års jubilæet i 2019 offentliggjorde Jeffrey Archers engelske forlag en række svimlende tal om bogen:

  • Inden for en uge var Kane og Abel solgt i en million eksemplarer; efter den første måned havde bogen rundet to millioner eksemplarer.
  • I skrivende stund er bogen udkommet i 84 oplag og solgt i mere end 34 millioner eksemplarer.
  • Forlaget estimerer, at bogen i alt er blevet læst af 100 millioner mennesker.

Ikke overraskende er Kane og Abel dermed også en af Jeffrey Archers mest solgte bøger den dag i dag.

Bøger om magt, kærlighed og skæbnens luner

Kane og Abel følger William Lowell Kane samt Abel Rosnovski, der bliver født samme dag i hver sin ende af verden. Den ene har alt man kunne ønske sig, den anden har ingenting. Fælles for dem begge er deres store ambitioner og drømme for fremtiden – koste hvad det vil!

LÆS OGSÅ: International bestseller af Jeffrey Archer. Smuglæs i Kane og Abel

Det er en uforglemmelig historie, der strækker sig over 60 år og tre generationer, og følger de to mænds kamp for at opnå den ultimative succes. Og kun en mand kan sejre.

I 1982 udkom den længe ventede efterfølger, der fik titlen Den fortabte datter. I denne selvstændige bog føler man Abels datter Florentyna, som stræber efter at blive USAs præsident. Det er dog bestemt ikke ligetil, når man er kvinde, katolik og af polsk afstamning. Det hele kompliceres yderligere af, at Florentyna falder for den eneste mand, hun absolut ikke kan få: sønnen af hendes fars ærkefjende.

Serien bliver sluttet af på fornemmeste vis med den selvstændige efterfølger Skal vi sige det til præsidenten? fra 1986, der omhandler den nyvalgte præsident Florentyna Kane og onde magters planer om bringe hende til tavshed – for evigt.

LÆS OGSÅ: Få overblik over bøger og serier af Jeffrey Archer

Faktisk blev Skal vi sige det til præsidenten? allerede udgivet tilbage i 1977 med den amerikanske senator Edward Kennedy fra virkelighedens verden som bogens hovedperson. I kølvandet på Kane og Abel-seriens succes valgte Jeffrey Archer dog at omskrive bogen med Florentyna Kane som hovedperson.Få overblik over bøgerne i serien


Kane og Abel

100 millioner mennesker har læst Kane og Abel af Jeffrey Archer. Læs om bestsellerserien her

Kane og Abel fødes på den samme dag i 1906. Abel vokser op under fattige kår som hittebarn, efter hans mor dør under fødslen.

Tusindvis af kilometer væk fødes William Kane, som vokser op hos en gammel, fornem og meget rig familie.

Da de to mænd mødes, mange år senere, bliver de hinandens dødsfjender.

Kane og Abel, der er solgt i mere end 33 millioner eksemplarer, er en international bestseller af den populære forfatter Jeffrey Archer.

Trilogien består af Kane og Abel, Den fortabte datter og Skal vi sige det til præsidenten?

Du kan købe Kane og Abel online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Den fortabte datter

Den fortabte datter, Jeffrey Archer

Den kun 11-årige Florentyna er datter af en en rig, polskfødt ejer af en stor hotelkæde.

Florentyna drømmer om at blive præsident af De Forende Stater, men eftersom hun er kvinde, af polsk afstamning og katolik er hendes odds svære.

Florentyna har store ambitioner, men midt i det hele møder hun manden i sit liv og kastes af samme grund ud i en nådesløs familiefejde. Først i en moden alder, er hun på vej mod sit mål: Det Hvide Hus i Washington D.C. Trods hård kamp og ofte uretfærdig modstand giver hun ikke op.

Den fortabte datter er en selvstændig fortsættelse af Kane og Abel.

Du kan købe Den fortabte datter online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Jeffrey Archer: Skal vi sige det til præsidenten?

Skal vi sige det til præsidenten, Jeffrey Archer, Kane og Abel

Det har taget årtier og utallige personlige ofre for Florentyna Kane at nå sit mål. Kun et øjeblik vil det tage at frarøve hende alt, hvad hun har drømt om.

Da FBI modtager en dødstrussel mod præsidenten, er det blot en i rækken. Det skal dog vise sig, at denne trussel er langt farligere, end alt hvad de hidtil har oplevet.

Kun seks dage har FBI til at forhindre mordet – og indtil da kan de ikke stole på nogen.

Ét forkert ord, ét fejltrin, og både en nation og en drøm vil falde.

Skal vi sige det til præsidenten? er tredje og sidste bog i Kane og Abel-trilogien.

Du kan købe Skal vi sige det til præsidenten? online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.