Bøger til teens Børnebøger

De bedste boggaver til konfirmanden

Konfirmation, konfirmation 2018, gaver til konfirmanden, konfirmationsgave, konfirmationsgaver, boggaver

Skal du fejre en ung, der er på vej ind i de voksnes rækker? Gode læseoplevelser varer hele livet, og her giver vi et bud på, hvilke bøger du kan forære konfirmanden – uanset om han eller hun er til sport, eventyr, fantasy, klassikere eller YouTube.

Her er fantastiske fortællinger, fakta og guidebøger med tips og tricks til både voksenlivet, det der med Gud, kærlighed, økonomi og karriere.

Du er også altid velkommen til at skrive til os på Facebook og få hjælp til at finde den helt rigtige boggave. God læselyst!

 

Inspiration til konfirmationsgaver

 

Rå og rørende realisme til globetrotteren og den samfundsengagerede

Hvor meget ville du ofre for at hjælpe en fremmed? Flygtningekrisen og livets små og store valg bliver sat i perspektiv med fængende og rørende fortællinger, der kryber ind under huden, fra to af ungdomslitteraturens stærke danske stemmer.

valget, sarah engell, YA, bogforum, bogforum 2017, ya    Hvor solen skinner om natten,

Valget af Sarah Engell er en intens beretning om de gange i livet, hvor man bliver konfronteret med nærmest umulige valg. Valg, som kan have store konsekvenser for både én selv og for andre mennesker.

Annie Bahnsons Hvor solen skinner om natten er en stærk og rørende fortælling om tre unges søgen efter frihed. Pigerne Freddy og Lulu rejser til Grækenland, da de er blevet studenter. Et helt andet sted i verden begiver Habib sig ud på en farefuld færd over Middelhavet fra Syrien.

 

Til fans af fængende fantasy 

Er Game of Thrones, Vikings, mytologi og magi sagen? Så kan vi på det varmeste anbefale at forsvinde ind i to af forårets mest fortryllende fantasyromaner.

Konfirmation, konfirmation 2018, gaver til konfirmanden, konfirmationsgave, konfirmationsgaver, boggaver Konfirmation, konfirmation 2018, gaver til konfirmanden, konfirmationsgave, konfirmationsgaver, boggaver

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaz er et kriminelt geni, som har svært ved at sige nej til en umulig opgave. Med hjælp fra fem livsfarlige forbrydere, der hver især besidder særlige praktiske og magiske evner, påtager han sig en umulig opgave. Den værste trussel … er dem selv. Kragens kald er bind 1 i Leigh Bardugos bestseller duologi Six of Crows.

Hazel Wood er en original fantasyroman med et eventyrligt twist á la Tim Burton.

Kulsort uheld har altid forfulgt 17-årige Alice og hendes mor. For at holde sig et skridt foran har de derfor været på farten det meste af Alices liv. En dag dør Alices mormor alene på sit gods, Hazel Wood. Hun var lidt af en enspænder og kultforfatter til en samling dystre eventyr.

Samtidig bliver Alices mor bortført af et væsen, som hævder at være fra Hinterland – det eneste spor, Alice har fra sin mor, er en seddel med beskeden: “Hold dig væk fra Hazel Wood”…

 

Pageturnere til film- og seriejunkien

Kender du en ung, der bingewatcher Riverdale, SKAM eller Thirteen reasons why? Her er to pageturnere med både spænding og sød romantik, der ikke er til at slippe igen.

Konfirmation, konfirmation 2018, gaver til konfirmanden, konfirmationsgave, konfirmationsgaver, boggaverKonfirmation, konfirmation 2018, gaver til konfirmanden, konfirmationsgave, konfirmationsgaver, boggaver

 

En af os lyver vil få dig til at tvivle på alt og alle! 

En helt almindelig mandag eftermiddag mødes fem studerende på Bayview High til eftersidning … men Simon kommer ikke ud af lokalet i live den mandag. Og tirsdag havde han planlagt at poste noget saftig sladder på sin app om de fire andre. Er én af de fire skyldige i Simons mord? Eller er morderen en helt anden?

 

Alt eller intet er en stærk historie om hvad det er, der gør livet værd at leve.

Madelines liv ligner ikke nogen andens: “Min sygdom er lige så sjælden, som den er berømt. Jeg er dybest set allergisk over for verden. Jeg har ikke været uden for huset i 17 år. De eneste mennesker, jeg nogensinde ser, er min mor og min sygeplejerske.” Alt det ændrer sig, da Olly flytter ind ved siden af. Alt eller intet er bogen bag filmen Everything Everything. 

 

Geniale håndbøger til livet små og store udfordringer

Hvordan er det nu lige med skatteopgørelser, svigerforældre og tøjvask? Der er vigtig viden, sjove anekdoter og tips og tricks at hente her.

Konfirmation, konfirmation 2018, gaver til konfirmanden, konfirmationsgave, konfirmationsgaver, boggaver sådan bliver du rig, konfirmationsgave, konfirmationsgaver, gaver til konfirmanden

 

I Sådan bliver du en mand giver Euromans eksperter 150 råd om alt fra madlavning, tøjvask, bøger, eksamen og film til god opførsel, politik, økonomi, sport og den store verden.

Her er tale om en lækker håndbog, der rummer alt fra en stryge-remse til opskriften på en rigtig god mayonnaise.

Sådan bliver du rig er den perfekte gave til unge, som eksempelvis lige har fået deres første job eller snart skal flytte hjemmefra.

Karsten Engmann Jensen fortæller på overskuelig vis med tjeklister og illustrationer, hvordan man som ung skal håndtere alle situationer, hvor penge er involveret, hvad enten der er tale om job, skat, forbrug, investeringer eller iværksætteri.

Til tegneserieelskeren

Vand til blod, Konfirmation, konfirmation 2018, gaver til konfirmanden, konfirmationsgave, konfirmationsgaver, boggaver Fuglemanden, psykisk sygdom, sarah engell, lilian brøgger, grafisk roman

Vand til blod er stærk og meget smuk graphic novel om tro og sorg – en fængende fortælling også for unge, der ikke normalt griber ud efter en bog.

Da Lea mister sin mor rammes både hun og familien af vrede og sorg.

Vand til blod er skrevet af Morten Dürr og tegnet af Lars Gabel, og den blev hædret med Claus Deleuran-prisen for Årets Tegneseriedebutant på Copenhagen Comics 2017.

Fuglemanden er en fængslende grafisk roman om den 17-årige Barbara og hendes kamp mod en psykisk sygdom, der langsomt sniger sig ind på hende. Skrevet af Sarah Engell og mesterligt illustreret af Lilian Brøgger.

 

Til den videbegærlige

Konfirmation, konfirmation 2018, gaver til konfirmanden, konfirmationsgave, konfirmationsgaver, boggaverDet er sejt at kunne sin danmarkshistorie og kongerække – og de danske vikingekonger kan let konkurrere med TV-serien Game of Thrones’ action og intriger.

Kongerækken er danmarkshistorie fortalt gennem de danske regenter. På under 100 sider får du spændende og ikke mindst morsom viden om de danske kongers bedrifter.

Forfatterne, Anders Olling og Hans Erik Havsteen, står desuden bag den populære podcastsserie Kongerækken, som er blevet downloadet over 1.000.000 gange – og som har gjort danmarkshistorien cool igen.

Til den kreative

Konfirmation, konfirmation 2018, gaver til konfirmanden, konfirmationsgave, konfirmationsgaver, boggaverKonfirmation, konfirmation 2018, gaver til konfirmanden, konfirmationsgave, konfirmationsgaver, boggaver

 

Er den kommende konfirmand vild med YouTube? Så er Sådan blev jeg Rasmus Brohave en oplagt gaveidé.

I bogen giver YouTuberen Rasmus Brohave sine bedste tips og tricks til YouTube og fortæller historien bag sit job som professionel YouTyber.

Rasmus Brohave har mere end 200.000 abonnenter på YouTube, har rundet 250.000 følgere på Instagram, og han blev kåret som Årets Youtuber ved Guldtuben 2016.

 

 

Nico og Andres er kendt fra DR og to af Danmarks nye stylister, der både hjælper stjernerne med at klæde sig sejt på og helt almindelige børn og unge til at lære at gøre det selv.

I God stil med Nico og Andres tager de dig med ind i modens verden og giver deres bedste tips og tricks til, hvordan du skaber din helt egen stil.

Lær hvordan du restyler dit eget tøj, bruger gensbrugstøj og skiller dig ud med en masse nemme og sjove trin-for-trin-guides til f.eks. at give en gammel t-shirt nyt liv eller dekorere dine sneakers.

 

Klassiskeren til læsere i alle aldre

Konfirmation, konfirmation 2018, gaver til konfirmanden, konfirmationsgave, konfirmationsgaver, boggaver

Nogle historier er tidsløse og kan læses hele livet igennem. Den lille prins er den klassiske og elskede fortælling om en pilot, der er strandet i ørkenen, hvor han møder en lille prins fra en fremmed planet. Prinsen fortæller ham om sin rejse gennem det store univers og om alle de skabninger, han har mødt og om alt det, han har lært om livet.

Den lille prins er en poetisk og filosofisk fortælling om ensomhed og om at bryde den, om kærlighed og om livet og døden. En uforglemmelig oplevelse for både gamle og unge.

 

 

 

Denne båv er til …

Båven om Gud, Hella Joof,

Jer, der synes, at det er noget vrøvl alt det der med Gud.

Jer, der synes, at religion er en sovepude og opium for folket.

Jer, det tror en lille smule på Gud, men ikke kan forestille her en mand oppe i himlen med langt hvidt hår og skæg.

Og naturligvis jer, der tror på Gud. I vil i denne båv opleve at få ny, overraskende information om Gud og hand hellige ånde.

I Båven om Gud puster Hella Joof på fineste vis nyt liv i de gamle fortællinger fra Bibelen, når hun fortolker og digter og trækker paralleller til i dag.

Undervejs kommer hun dejlig vidt omkring emner som armhulehår, omskæring, overspringshandlinger, stening, ekstremsport, ligestilling, sex, hvordan badminton opstod og meget mere.

 

Er du udkig efter flere gaver til konfirmanden? Du kan finde en masse gode læseoplevelser på carlsen.dk