Carlsen Børnebøger Skolestart

3 gode råd til at tale med dit barn om skolestart

3 gode råd til at tale med dit barn om skolestart

For de fleste børn er skolestarten en stor omvæltning. Når børnehavens trygge rammer forlades, siger barnet farvel til alt det velkendte og skal finde sig til rette i en ny hverdag. Her får du tre gode råd til at tale med dit barn om skolestart.


Der er mange nye ting at lære, når man går fra at være børnehavebarn til skoleelev. Med udgangspunkt i Ina Victoria Hallers bog Min dag i nulte får du her inspiration til at tale med dit barn om det nye, spændende og udfordrende ved at skulle starte i skole.

Mange af emnerne kan også med fordel bringes op i klassen og suppleres af bogens mange aktiviteter, der alle hjælper med at sætte fællesskabet på dagsordenen.
1. Skab gode rammer for den daglige afleveringssituation

Nogle børn glæder sig til at komme ind i skolegården eller klasselokalet og møde klassekammeraterne om morgenen, mens det for andre kan være svært at sige farvel til mor og far.

Det kan derfor være en god idé at tale med barnet om afleveringssituationen, da det vil give større opmærksomhed og tryghed ved de rutiner, der foregår ved aflevering. På den måde vil det også blive nemmere for børnene selv at huske dem.

I kan eksempelvis tale om, hvordan afleveringen foregår: Hvad skal man huske? Hvem afleverer dig? Er du i SFO om morgenen, inden skoledagen begynder?


2. Tal om, at nogle ting godt kan være svære i skolen

Min dag i nulte, skolestart, børnebøger, børnebog, at starte i skole

I skolen udfordres børn dagligt, og det er ikke alting, alle er lige gode til. Det kan både frustrere barnet og svække dets tro på, at det nogensinde får det lært.

Som forælder kan du derfor med fordel tage en snak med dit barn om, hvorfor man går i skole. Prøv sammen at komme med så mange forslag, I kan finde på — husk, der er ingen forkerte svar!

I kan også tale om vigtigheden af at øve sig. Her er kan det være en god idé at tale om, hvad dit barn allerede har øvet sig på og er blevet bedre til, så barnet lettere kan forstå værdien i øvelse. I kan evt. også sætte nogle mål for noget, som barnet skal øve sig på, og skrive målene ned. Efter en rum tid kan I så tage dem frem igen og se, hvad barnet er blevet bedre til ved at øve sig.


3. Hjælp dit barn med at blive god til at samarbejde

Min dag i nulte, skolestart, børnebøger, børnebog, at starte i skole

At samarbejde om en opgave kan være svært. Derfor kan det være en god idé at tale med barnet om samarbejde, at kunne gå på kompromis og at kunne vente på andre. Snak også om, hvornår man samarbejder, hvad barnet samarbejder med de andre børn i klassen om, og hvorfor det nogle gange er svært at samarbejde – også for voksne.

Du kan finde flere forslag til samtaler og små øvelser og aktiviteter i Min dag i nulte og læse mere om bogen nedenfor.Min dag i nulte

Min dag i nulte, Ina Victoria Haller, trivsel, skolestart, starte i skole

Mød Otto, Carl, Tinka, Sofia, Elias og alle de andre i 0.A. De er glade for at gå i skole og har fået gode kammerater i klassen.

Alligevel kan det være svært at vænne sig til livet i nulte. Det er en stor omvæltning i forhold til børnehaven, og der er mange nye ting at lære!

Bogen er udviklet i samarbejde med Red Barnet og Mary Fonden, så børn kan lære at begå sig i et fællesskab og undgå ensomhed, mobning og uheldig adfærd. 

Min dag i nulte kan både bruges i skolen og hjemmet og er farverigt illustreret af Peter Bay Alexandersen.

Fra ca. 5 år.

Du kan finde Min dag i nulte online her eller i din lokale boghandel.


I samme serie:


Flere gode bøger til skolestart

Hele herligheden

3 gode råd til at tale med dit barn om skolestart

I Hele herligheden finder du 120 sprudlende rim om de 120 mest almindelige danske ord.
 
Ord som AT, DER, HELE, HVAD og FORDI skænker vi sjældent en tanke, selvom vi hele tiden bruger dem. Men små almindelige ord kan noget særligt, og jo bedre børn kender dem, jo nemmere er det at lære at læse og skrive.
 
Gå på opdagelse i de 120 ord, som får sjæl og karakter igennem Niels Bo Bojesens tegninger og Marianne Iben Hansens leg med sproget. 

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Hele herligheden online, eller i din nærmeste boghandel.

Skoleklar

3 gode råd til at tale med dit barn om skolestart

Skoleklar kan du høre ni sjove historier, der får dig til at glæde dig endnu mere til at starte i skole.

Der er blandt andet en historie om levende madder, som ikke vil spises. Derfor gemmer de sig i bunden af skoletasken.

Eller om at komme forsent i skole, fordi en dinosaur spærrer vejen derhen.

Og historien om at have glædet sig til at starte i skole siden vuggestuen, men da den store dag endelig kommer, vil stemmen ikke tale.

Det er bare nogle af de historier, du finder i Skoleklar.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Skoleklar online eller i din nærmeste boghandel.
Halfdans ABC

Halfdans Abc, Halfdan rasmussen, børnebog, abc, forlaget carlsen, carlsen, nostalgi

Den folkekære forfatter Halfdan Rasmussen og den ligeså folkekære tegner Ib Spang Olsens alfabet er en smuk bog, som er kendt og elsket af børn i mange generationer.

Det er en vaskeægte klassiker, som siden 1967 har lært danske børn (og voksne), hvor sjovt det er at lege med sproget.

Hvert bogstav har en finurlig remse, og tegningerne er søde og sjove.

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Halfdans ABC online her eller i din nærmeste boghandel