Hvis du har problemer med gluten – eller bare gerne vil have flere grøntsager og mindre gluten og sukker i dine måltider – så vil vi gerne anbefale opskrifterne fra FEMME FOOD. Somen smagsprøve får du derfor i dag opskriften på squash-spaghetti med rejer og pesto. Du kan læse mere om bogen her eller på forfatternes blog femmefood.com.
SQUASH-SPAGHETTI MED REJER OG PESTO TIL 2 PERSONER
Squashspaghetti er en sjov måde at spise sine grøntsager på. Vi har fået en lille, magisk maskine, som gør arbejdet. Den laver de fineste, små spiraler. Maskinen hedder en spiralizer, men hvis du ikke er indehaver af sådan en maskine, kan du sagtens lave squashspaghetti alligevel. Det kræver blot en skarp kniv. Squash, som også kaldes courgette eller zucchini, indeholder vitaminerne A, B og C samt mineralerne jern og kalium.
Squash-spaghetti
1 squash
6 små tomater
6 champignoner
Olie til stegning
2 fed hvidløg
150 g kogte tigerrejer
2 dl soja-madlavningsfløde
Salt og peber
Basilikumpesto
½ dl pinjekerner
1 håndfuld frisk basilikum uden stilke
½ dl gærflager (kan købes i en helsekostbutik eller på nettet)
½ dl olivenolie
3-5 fed hvidløg
Udstyr
Evt. spiralizer
Minihakker
Tilberedning
• Lav først basilikumpestoen: Rist pinjekernerne på en tør pande, kom dem i en minihakker
sammen med resten af ingredienserne, og hak det til en ensartet masse.
• Kør squashen igennem en spiralizer, eller skær den ud i fine skiver på langs med en kniv. Drej squashen 90 grader, og skær skiverne i lange, tynde strimler.
• Vend squashspaghettien sammen med halvdelen af pestoen i en skål.
• Del tomaterne i to, og skær champignonerne i skiver.
• Kom lidt olie på en pande over høj varme. Start med at svitse de pressede hvidløg, og tilsæt så tomater, champignoner og rejer.
• Skru ned på middel varme, og kom soja-madlavningsfløden og resten af pestoen på panden. Rør det sammen med grøntsagerne.
• Kom squashspaghettien på panden, og vend den rundt i blandingen.
• Smag til med salt og peber.
TIP! Retten er også rigtig lækker med grønkålspesto. Du kan finde opskriften på bloggen www.femmefood.com.
Hvis du har problemer med gluten – eller bare gerne vil have flere grøntsager og mindre gluten og sukker i dine måltider – så vil vi gerne anbefale opskrifterne fra FEMME FOOD. Somen smagsprøve får du derfor i dag opskriften på squash-spaghetti med rejer og pesto. Du kan læse mere om bogen her eller på forfatternes blog femmefood.com.
SQUASH-SPAGHETTI MED REJER OG PESTO TIL 2 PERSONER
Squashspaghetti er en sjov måde at spise sine grøntsager på. Vi har fået en lille, magisk maskine, som gør arbejdet. Den laver de fineste, små spiraler. Maskinen hedder en spiralizer, men hvis du ikke er indehaver af sådan en maskine, kan du sagtens lave squashspaghetti alligevel. Det kræver blot en skarp kniv. Squash, som også kaldes courgette eller zucchini, indeholder vitaminerne A, B og C samt mineralerne jern og kalium.
Squash-spaghetti
1 squash
6 små tomater
6 champignoner
Olie til stegning
2 fed hvidløg
150 g kogte tigerrejer
2 dl soja-madlavningsfløde
Salt og peber
Basilikumpesto
½ dl pinjekerner
1 håndfuld frisk basilikum uden stilke
½ dl gærflager (kan købes i en helsekostbutik eller på nettet)
½ dl olivenolie
3-5 fed hvidløg
Udstyr
Evt. spiralizer
Minihakker
Tilberedning
• Lav først basilikumpestoen: Rist pinjekernerne på en tør pande, kom dem i en minihakker
sammen med resten af ingredienserne, og hak det til en ensartet masse.
• Kør squashen igennem en spiralizer, eller skær den ud i fine skiver på langs med en kniv. Drej squashen 90 grader, og skær skiverne i lange, tynde strimler.
• Vend squashspaghettien sammen med halvdelen af pestoen i en skål.
• Del tomaterne i to, og skær champignonerne i skiver.
• Kom lidt olie på en pande over høj varme. Start med at svitse de pressede hvidløg, og tilsæt så tomater, champignoner og rejer.
• Skru ned på middel varme, og kom soja-madlavningsfløden og resten af pestoen på panden. Rør det sammen med grøntsagerne.
• Kom squashspaghettien på panden, og vend den rundt i blandingen.
• Smag til med salt og peber.
TIP! Retten er også rigtig lækker med grønkålspesto. Du kan finde opskriften på bloggen www.femmefood.com.
Andre læste også: