Krimi Svenske krimiforfattere

Helene Tursten skriver krimi med ny hovedperson baseret på bedstsælgende serie

Helene Tursten skriver krimiserie med en biperson fra Irene-Huss serien.

Svenskerne kan det dér med krimier, og Helene Tursten – forfatteren bag Irene Huss-serien, der også er filmatiseret som tv-serie – er ingen undtagelse.

Indtil videre er der udkommet 10 bøger i serien om den kvindelige kriminalkommissær, der er bosat i Göteborg med mand og børn. Bøgerne er solgt i over 4,5 millioner eksemplarer verden over og er oversat til 18 sprog.

Interessant kriminalassistent får egen serie

I Irene Huss-romanen, Det lunefulde net,som er 8. bind i serien, dukkede en anden kvindelig kriminalassistent op: den unge kriminalassistent Embla Nyström, single-pigen, der trænede boksning og gik på jagt i sin fritid. En helt anden type end Irene Huss og en karakter, som Helene Tursten fandt så interessant, at Embla nu får sin helt egen serie.

Indtil videre er der udkommet to bøger i serien om Embla Nyström:

Jagtmark

JAGTMARK_forside_3.inddFørste bog i serien, Jagtmark, foregår på en af jagtturene. Den nu 28-årige Embla er med sin onkel på den årlige, traditionsrige elgjagt i skovene omkring hendes hjemegn Dalsland. Alt starter fint, men mystiske hændelser præger jagten, og pludselig forsvinder to af jægerne i skoven. Da den ene bliver fundet død, må Embla trække i arbejdstøjet. Sammen med sine kolleger i den mobile enhed af kriminalpolitiet indleder hun en nervepirrende jagt på en morder. Og SÅ er vi i gang.

Politikens anmelder, Bo Tao Michaelis giver Jagtmark fire stjerner i weekendens Bøger-tillæg og skriver bl.a.:

Embla har fået sin egen serie, og den begynder lovende. Tursten skriver i en behagelig nøgtern prosa uden for meget stuk og stilmøbler. Hendes personer er virkelige og lever i det sunde, stolte og smukke Sverige, vi danskere forbinder med alt godt made in Sweden, fra Astrid Lindgren til Kalles kaviar. Hendes stærke kvinder er herlige og heldigvis ikke dukkebørn som i visse andre skandinaviske krimier, men har morgenhår, tisser på hug og skyder med skarpt” .

Du kan købe Jagtmark som paperback online her eller i den nærmeste boghandel

Sandgrav

I Sandgrav kommer Embla Nyström, den hærdede kriminalinspektør, og hendes team på en hård sag. Den ni-årige Amelie er forsvundet uden spor, da hun går hjem fra skolen.

Først er der kun en mistænkt, en indadvendt teenager. Det forandrer sig da en eksplosionsbrand smadrer en lade og en politimand findes død. Embla begynder at ane, at noget meget mere frygtindgydende er på spil. Hvis der virkelig er en seriemorder på fri fod, har de så den mindste chance for at finde Amelie i tide?

Du kan købe Sandgrav online her eller i din nærmeste boghandel.