Krimi Helene Tursten Skønlitteratur Svenske krimier Svenske krimiforfattere

Helene Turstens krimikarakter går igen fra bedstsælgende serie

Embla Nyström af Helene Tursten

Helene Turstens nyeste krimiserie har seje Embla Nyström som hovedperson – som faktisk er en biperson fra Irene-Huss serien.

Svenskerne kan det dér med krimier, og Helene Tursten – forfatteren bag Irene Huss-serien, der også er filmatiseret som tv-serie – er ingen undtagelse.

Indtil videre er der udkommet 10 bøger i serien om den kvindelige kriminalkommissær, der er bosat i Göteborg med mand og børn. Bøgerne er solgt i over 4,5 millioner eksemplarer verden over og er oversat til 18 sprog.

Interessant kriminalassistent får egen serie

I Irene Huss-romanen, Det lunefulde net, som er 8. bind i serien, dukkede en anden kvindelig kriminalassistent op: den unge Embla Nyström, single-pigen, der trænede boksning og gik på jagt i sin fritid.

En helt anden type end Irene Huss og en karakter, som Helene Tursten fandt så interessant, at Embla fik sin helt egen serie.

Indtil videre er der udkommet to – snart tre – bøger i serien om Embla Nyström:

Jagtmark

Jagtmark
Hele Tursten

Jagtmark er første bog i serien om Embla Nyström.

Embla Nyström er 28 år, bor i Gøteborg og er kriminalinspektør. Når ikke arbejdet fylder deler hun en interesse med sin morbror, nemlig elgjagt.

Men årets jagt bliver på ingen måde, som medlemmerne af jagtselskabet havde forestillet sig, for mystiske hændelser præger jagten, og pludselig forsvinder to af jægerne i skoven.

Da den ene bliver fundet død, må Embla indse, at ferien er slut. Sammen med sine kolleger i den mobile enhed af kriminalpolitiet indleder hun en nervepirrende jagt på en morder.

Du kan købe Jagtmark online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Sandgrav

Sandgrav

Sandgrav er anden selvstændige del i Embla Nyström-serien.

Den ni-årige Amelie forsvinder sporløst på vej hjem fra skole. Kriminalinspektør Embla Nyström og hendes team mistænker i første omgang en stille og indadvendt teenager for at være indblandet.

Men da en politibetjent bliver myrdet og en eksplosionsbrand kort efter hærger en lade, begynder Embla at tro, at der ligger andre og større kræfter bag. Står der en seriemorder bag, og kan de finde Amelie i live? Og hvad har politimordet og branden at gøre med det hele?

Du kan købe Sandgrav online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Kommer snart: Snefald

Snefald

Snefald er den tredje og nyeste fritstående krimi om Embla Nyström.

Embla Nyström får et opkald fra sin morbrors fætter, som har fundet en død mand i en af de hytter, som han udlejer. Ofret, som er blevet likvideret, er en af Sveriges største bandeledere af organiseret kriminalitet. Han er blandt dem, der mistænkes for at stå bag Emblas venindes uopklarede forsvinden 14 år tidligere.

LÆS OGSÅ: Svensk krimiserie af Helene Tursten. Se alle Embla Nyström-bøgerne her

Snart dukker flere mordofre op fra gangsterbossens inderkreds. Kan jagten på de skyldige give Embla svar på, hvad der skete dengang? Er der en chance for, at hendes veninde stadig lever?

Du kan købe Snefald online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.