CarlsenPuls Bøger til unge Skønlitteratur Young Adult-romaner

Sådan når du i mål med dit boglige nytårsforsæt

nytårsforsæt, bog, boglig, bøger, læsning, liste

Som læser ser dine nytårsforsæt måske lidt anderledes ud end andres. Hvor nogen ønsker at spise sundere og dyrke mere motion, drømmer du om at læse flere bøger, men nytårsforsætter er også kendt for at gå i glemmebogen. Du finder derfor her fem råd til, hvordan du når i mål med dit boglige nytårsforsæt i 2019. 

1: Vær realistisk


via GIPHY

Måske drømmer du om at læse flere hundrede bøger om året, men er det et realistisk mål for dig? Tag et kig på det antal bøger, du læste sidste år og sæt dit mål ud fra det.

2: Hold dig opdateret på, hvad du læser


via GIPHY

Det lyder måske skørt, men med en liste over de bøger, du har læst, er du hele tiden up to date med, hvordan det går med dit boglige nytårsforsæt. Lav en liste i en notesbog, på din computer eller ved at oprette en profil på Goodreads.

LÆS OGSÅ: Fem følelser du vil opleve, hvis du har læst Six of Crows

3: Lav delmål


via GIPHY

Sæt delmål så du undgår at tiden flyver fra dig, uden at du får læst noget. Et delmål kunne være at læse én bog om ugen, hundrede sider eller måske bare et kapitel inden sengetid? På den måde er du sikker på at få læst en masse.

4: Genlæs dine yndlingsbøger


via GIPHY

Yndlingsbøger er til for at blive genlæst, og hvis du i løbet af året mangler motivation til at læse, eller (gisp!) ender i en reading slump, så kan dine yndlingsbøger være med til at holde modet oppe.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du ud af din reading slump

5: Hav altid en bog med dig


via GIPHY

Husk altid en bog, en lydbog på din telefon eller en e-bogslæser, når du tager hjemmefra. På den måde kan du måske nå at klemme lidt læsning ind på busturen, i pausen eller når du går en tur.

Få inspiration til din læsning

læseguide, inspiration, bog, bøger, læs, læsning, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, ungdomslitteratur