Børnebøger Carlsen Orlaprisen

Orlaprisen 2017 – Nu skal vinderne af børnenes helt egen litteraturpris findes

Orlaprisen 2017, orlaprisen, børnebøger

Så er det igen tid til, at Danmarks børn skal finde og fejre de bedste danske børnebøger og forfattere til Orlaprisen 2017. Orlaprisen er nemlig børnenes helt egen litteraturpris og er opkaldt efter Ole Lund Kierkegaards legendariske karakter Orla Frøsnapper.

Børn landet over er kommet med forslag til, hvilke børne- og ungdomsbøger der skulle være med i opløbet. Det er også børnenes stemmer, som i sidste ende afgør, hvilke af de nominerede bøger der vinder den fine pris.

Orlaprisen 2017 bliver uddelt på den Internationale Børnelitteraturfestival – HAY FESTIVAL AARHUS 2017, som i år løber af stablen i oktober på DOKK1 i Aarhus.

Få 30 % på de nominerede bøger fra Carlsen

Vi er stolte over, at hele fire af vores forfattere er med i kampen, og vi fejrer nomineringerne ved at give 30% rabat på hver af de fire bøger – Sådan blev jeg Rasmus Brohave af Rasmus Brohave, K for Klara 11 – Er vi venner? af Line Kyed Knudsen, Iqbal Farooq i Indien af Manu Sareen og Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten.

Brug rabatkoden Orla2017 på carlsen.dk, og du får -30% rabat på bøgerne. Tilbuddet gælder til 16. oktober eller så længe lager haves.

Foretrækker du e-bøger? Du får også 30% rabat på e-bøgerne i iTunes og Google Play.

Nomineret i kategorien: “Bedste bog man bliver klog af”

Orlaprisen, orlaprisen 2017, Rasmus Brohave, Sådan blev jeg Rasmus Brohave, YouTube, sommerferielæsning

Rasmus Brohave har 200.000 abonnenter på YouTube, har rundet 250.000 følgere på Instagram, har sin egen app og blev kåret som Årets Youtuber ved Guldtuben 2016. I denne bog kan du komme helt tæt på Rasmus og få masser af tips og tricks til YouTube.

Du kan finde Sådan blev jeg Rasmus Brohave som e-bog her 

Nomineret i kategorien: “Bedste karakter”

Iqbal farroq i indien, orlaprisen, orlaprisen 2017, børnebøger, manu sareen, iqbal

En dramatisk, hæsblæsende og underholdende bog i serien om Iqbal Farooq og hans skøre familie fra Nørrebro.

Du kan finde Iqbal Farooq i Indien her 

Nomineret i kategorien: “Bedste karakter”

K for klara, Line kyld knudsen, orlaprisen, orlaprisen 2017, børnebøger

Bind nummer 11 i Line Kyed Knudsens populære serie om pigen Klara, venskab og de store og små udfordringer, børn prøver kræfter med i 7-10-års alderen.

Du kan finde K for Klara 11 – Er vi venner her 

Nomineret i kategorierne “Bedste handling” og “Bedste karakter”

ravnenes hvisken, malene sølvsten, orlaprisen, orlaprisen 2017

Første bind i Malene Sølvstens store, tryllebindende og anmelderroste fantasy-trilogi om den anderledes Anne, der virvles ind i et mordmysterie, som har rødder i den nordiske mytologi.

Du kan finde Ravnenes hvisken 1 som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek. 

Se listen med alle de nominerede HER!

Hvor og hvornår kan man stemme til Orlaprisen 2017? 

Afstemningen løber fra d. 11. september til d. 15. oktober (uge 37-41): Her kan børnene stemme på de nominerede bøger til Orlaprisen 2017 på www.dr.dk/orla – her kan du også downloade flotte plakater, Orla-bogmærker, pynt, se DIY videoer og meget mere.

Orlaprisen er lavet af DR og Læselyst – et program for børn, bøger og læsning, støttet af Kulturministeriet og lavet i samarbejde med Forlæggerforeningen, Danmarks Skolebibliotekarer, Biblo og BØFA.