Indefra

Oldie but goldie: Facercise

Oldie but goldie: Facercise

Jeg er faldet over en vidunderlig stak fagbøger fra før årtusindskiftet. Fagbøger, som må siges at være repræsentative for deres udgivelsesår, hvilket giver dem en stor, ganske vist ikke planlagt, underholdningsværdi, når de læses anno 2015.

Stakken er blevet nøje målt og vejet og er nu kogt ned til et subjektivt udvalg af fag- og håndbøger, som jeg gerne vil dele med jer. Og bogen “Facercise” skal I helt sikkert ikke snydes for!

Ansigts-fitness gør dig smukkere

FACERCISE en naturlig ansigtsløftning med strækøvelser og massage. Her taler vi om vaskeægte en 90’er-fagbog. Personligt mener jeg, at bogen peaker i dens titel. Dette er langt fra ensbetydende med, at bogens indhold er dårligt. Tværtimod er det en anerkendelse af en sjælden set så fantastisk titel. Smag på det: FACERCISE. Uh, jeg synes, det er godt!

Alle attraktive kvinder har en fælles skønhedshemmelighed: de er tilstrækkeligt interesserede i deres ydre til at sørge for at få det bedste ud af deres helt personlige ansigtstræk. Skønt der ikke er ret mange ting i verden, vi kan kontrollere, kan du sagtens selv bestemme, hvor godt du vil se ud, men det kræver, at du vil yde en indsats. Denne bog kan få dig til at se bedre ud.

 

facercise3Og så er der ellers illustreret og fortalt, hvordan du ved at aktivere dine ansigtsmuskler regelmæssigt kommer til at se bedre ud. Med vore dages motionsbølge, hvor kroppen ikke skal være tynd, men trænet (med undtagelse af den nye dadbod), kan man undres over, at ingen genoptager denne facercise. En vaskeægte ansigtspendant til Charlotte Bircows gode hjemmeaerobics VHS-bånd som vi måske er nogen(…) der en kort overgang flittigt brugte hjemme i stuen – og hvor spoleknappen over styrkedelen var en belejlig gestus fra datidens teknologi.

Jeg spår et muligt comeback for denne bog, som på før og efter-billedet viser tydelige positive ændringer (heriblandt make-up) på kun seks dage. På mange måder går den fint i spænd med 10’ernes naturlige dogme: nu behøver vi ikke længere plastikoperationer.

facercice

Og apropos plastik…så er der flere Oldie but goldies-indlæg. Bl.a. det om Plastik. Og et om Friture.