Fiktion

Ny roman fra Maren Uthaug

Maren Uthaug ny roman

Maren Uthaug er forfatter, tegneserieskaber og blogger. Hun er bl.a. kendt for at tegne den daglige stribe til Politikens bagside og har udgivet flere graphic novels. I 2013 udkom hendes debutroman Og sådan blev det, som blev nomineret til Bogforums debutantpris.

Hvor der er fugle er Maren Uthaugs anden roman.

Hvor der er fugle

Maren Uthaug

Johan gifter sig med Marie, selv om han elsker Hannah. De bosætter sig på et fyrtårn to havmil fra byen Uthaug i Norge, hvor det blæser så meget, at deres børn må bindes fast for ikke at blæse i havet. Sønnen tror, han er en kalv, datteren er besat af mænd, Marie lugter forkert, og Johan sidder i toppen af fyrtårnet og føler sig bedraget af livet. Men som historien skrider frem, bliver det mindre og mindre sikkert, hvem der egentlig bedrager hvem.

Romanen er også en skildring af, hvad der sker for et lille samfund, der lukker sig om sig selv; et samfund, hvor alle er i familie med hinanden, og hvor der findes historier, som man ikke engang tør hviske videre til sine nærmeste.

Hvor der er fugle udkommer den 5. maj.

->Her kan du bestille Hvor der er fugle

Maren Uthaug


Andre bøger af Maren Uthaug

Og sådan blev det

Maren Uthaug

Og sådan blev det er Maren Uthaugs debutroman.

Da Knut går fra sin samiske kone, tager han datteren Risten med og flytter fra Nordnorge til Sønderjylland. Ned til Grethe, der netop har installeret fem vietnamesiske bådflygtninge i kælderen. Blandt andet drengen, der får navnet Niels, og som Risten knytter et uopslideligt bånd til i deres fælles ensomhed.
Først som voksen genser Risten sin mor – et møde som på ingen måde bliver, som hun havde forventet. Og sådan blev det er en grum fortælling om familiehemmeligheder,
underjordiske væsner, overvægtige hunde, vanvid, onani og overlevelse.

-> Her kan du købe Og sådan blev det

Den lyse side

Maren Uthaug

I Den lyse side brillerer Uthaug med det, der er hendes hofret – livets store spørgsmål, serveret med humor og glød. Ingredienserne er mand, kvinde, børn, hund og frikadeller! I gryden blander Maren kærlighed, ensomhed drømme og rører op med fantasi og fortælleglæde til det hele sprudler. Umulig at lægge fra sig før den er læst.

-> Her kan du købe Den lyse side

Ellers går det godt

Maren Uthaug

Maren Uthaug vandt i 2013 Politikens tegneseriekonkurrence med striben “Ting jeg gjorde” og har siden været daglig stribetegner i avisens kultursektion. Ellers går det godt er hendes første tegnede bog – den blev nomineret som årets debutant.

-> Her kan du købe Ellers går det godt