Krimi Prisbelønnede romaner Skønlitteratur

Nordic Noir når det er bedst

Nordic Noir når det er bedst

Yrsa Sigurðardóttir skriver sig langt ind under huden på sine læsere. Hun håndterer uhygge og spænding, så man hele tiden lige må læse et kapitel mere. Og så har den prisvindende islandske forfatter en helt særlig flair for at slå ihjel. DNA er første krimi med psykologen Freyja og politimanden Huldar, og jeg skal love for, at hun får sendt sit nye makkerpar stærkt af sted.”

– Sara Blædel

 

Den populære danske krimiforfatter Sara Blædel er vild med Yrsa Sigurðardóttir og hendes bøger. De to forfattere mødtes tidligere i år på en book tour i Canada, hvor de ved flere lejligheder optrådte i panel sammen, og det blev tydeligt for dem begge, at de havde meget at tale om. Sara Blædel har igennem hele sit liv været dybt fascineret af Island og har besøgt landet ved flere lejligheder.

DNA er en uhyggelig pageturner fra Yrsa Sigurðardóttir, som er Islands ubestridte krimidronning og  den prisvindende bestsellerforfatter bag adskillige krimier og thrillere, der er udkommet i 30 lande. DNA er første bog i krimiserien om politibetjenten Huldar og psykologen Freyja. Bogen blev kåret til årets krimi i Island i 2014

Du kan møde de to sympatiske Nordic Noir-forfattere til november, når de optræder sammen på Bogmessen i København og blandt andet taler om – nå ja – at slå ihjel.

> læs et uddrag af DNA her

DNA er udkommet på Lindhardt og Ringhof. Læs mere her

 

DNA

En ung mor bliver brutalt myrdet i sit hjem i Reykjavik. Det eneste vidne er hendes syvårige datter. Da endnu en kvinde kort efter bliver myrdet på bestialsk vis, mistænker politiet straks, at samme gerningsmand står bag begge mord. Kort efter modtager en nørdet radioamatør en mærkelig og skræmmende besked over radioen, som knytter ham til begge ofre, og han begynder at efterforske sagen på egen hånd. Den mod-sin-vilje nyudnævnte leder af efterforskningen, Huldar, står uden nogen spor, og det skaber frustration og konflikter internt i politiet. Det gør det ikke nemmere, at Huldur  på pinlig vis er kommet helt skævt fra start med børnepsykologen Freyja, som bistår det syvårige øjenvidne i sagen.


Nordic Noir når det er bedst