Fiktion Indefra

New Adult: Forandringer, følelser og de svære 20ere

New Adult: Forandringer, følelser og de svære 20ere

Du har sikkert hørt om YA – men har du hørt om NA? Vi stiller skarpt på tendensen og fortæller om den nye, hotte New Adult-genre.

Fra Young Adult til New Adult

Young Adult, populært kaldet YA, er ungdomsbøger med fokus på teenageårene og de problemer, der følger med. Det første kys, den store kærlighed og den svære balance mellem skole, venskaber og familie. Det er en tid fyldt med forventninger og forandringer, og derfor er det en vigtig tid at læse om og skrive om.

På mange måder er New Adult-genren den naturlige efterfølger til YA. For New Adult begynder, hvor YA slutter. New Adult beskæftiger sig med årene efter teenagetiden: tyverne og alle de udfordringer, der følger med dem. Som Cora Carmack, forfatteren til Som stjernerne står, formulerer det:

“Young Adult books are about surviving adolescence and coming of age. New Adult is about how to live your life after that. New Adult is the “I’m officially an adult, now what?” phase.”

De svære tyvere

Hvor det centrale tema i ungdomsbøger ofte er jagten på identitet og at regne ud, hvem man er, handler New Adult-romaner i stedet om at finde ud af hvad man skal gøre. New Adult tager afsæt i hovedpersoner, der er i tyverne, som flytter hjemmefra for første gang, får det første job, og som for første gang skal lære, hvordan man strukturerer sin hverdag uden for familiens faste rammer.

“New adult is a way to showcase books about twentysomethings so that those twentysomething readers can find them easily. The subject matter of the books can vary widely, but I think the common theme is that it centers around a character perched between the teenage years and adulthood,” fortæller Cora Carmack.

Tyverne kan være svære at navigere i. Og New Adult-genren italesætter de problemstillinger i en bred vifte af subgenrer – ofte spiller kærligheden og jagten på den en helt central rolle. Udtrykket New Adult er efterhånden blevet synonymt med romaner om seksualitet og det første, svære seriøse forhold.

Voksende tendens

New Adult-betegnelsen opstod for 3-4 år siden på det amerikanske bogmarked. Og siden da er genren, og antallet af forfattere der identificerer sig med genren, kun vokset. Et eksempel er den amerikanske Cora Carmack, der med sin Losing It-trilogi er nået til tops på New York Times-bestsellerliste og nu har fået sine bøger udgivet i mere end 10 lande. Cora Carmack skriver søde og humoristiske kærlighedsromaner, der udspiller sig i universitetsmiljøet.

En anden gigant inden for feltet er Colleen Hoover, der i 2015 vandt Goodreads Choice Awards for bedste kærlighedsroman. Her stemte flere tusinde læsere på hende som årets romance-forfatter – og hun vandt over kendte navne som E.L. James, Sylvia Day og Elle Kennedy.

Colleen Hoovers bøger er romantiske fortællinger, der tager udgangspunkt i karakterer i tyverne. I hendes bøger kæmper hovedpersonerne for at holde styr på alle de forvirrende følelser, som sex og dating kan fremkalde – og samtidig lurer mørke, mere dramatiske hemmeligheder ofte under overfladen …

Vil du vide mere? Læs med her, hvor Cora Carmack forklarer New Adult-genren.


Den sjove New Adult-roman

Screen Shot 2016-04-05 at 13.42.39

Som stjernerne står af Cora Carmack er en sød og sjov fortælling om den 22-årige Bliss, der skal lære at give slip og miste kontrollen for endelig at møde kærligheden.

Kontrolfreaken Bliss er snart færdig på college. Hun er glad for sit liv, omgivet af gode venner og har tjek på tingene. Der er bare én lille detalje: Hun har aldrig været i seng med en fyr.

En aften beslutter hun sig derfor for få det overstået med et one-night-stand. Men hun får i sidste øjeblik kolde fødder og efterlader en flot fremmed alene i sin seng. Og som om det ikke var pinligt nok i sig selv, opdager hun dagen efter, at hendes nye dramalærer er manden, hun efterlod nøgen i sin seng for mindre end otte timer siden …

Køb bogen her.


Den rørende New Adult-roman

Screen Shot 2016-04-05 at 13.42.15

Forbandede kærlighed er en stærk, hjerteskærende og dampende hed fortælling om at komme op til overfladen og lære at elske igen, når kærligheden synes allermest forbandet.

Da Tate Collins møder den hemmelighedsfulde pilot Miles Archer første gang, er det langt fra kærlighed ved første blik. Det er heller ikke ligefrem venskab. Det eneste, de to har til fælles, er en ubestridelig gensidig tiltrækning, og snart indleder de et uforpligtende forhold udelukkende baseret på sex. Det burde være den perfekte ordning for dem begge, for Tate har ikke tid til at have en kæreste, og Miles er slet ikke ude efter kærlighed. Spørgsmålet er nu blot, om Tate kan overholde de to simple regler, som Miles har opstillet som eneste betingelse for deres forhold:

Spørg aldrig ind til fortiden. Forvent ikke en fremtid.

Du kan købe Forbandede kærlighed online her eller i din lokale boghandel.