Aktiviteter Børnebøger Børnebøger 6-9 år Camilla Brinck

Mal og leg med Musse og Helium! Download aktivitetsark her

Musse og Helium

Tag på eventyr med de søde og sjove søskendemus Musse og Helium. Hjælp dem igennem labyrinten og ind til guldosten, print dine helt egne Musse og Helium masker og farvelæg nogle af de flotte tegninger fra universet. Download aktivitetsarket her.


Musse og Heliums magiske verden byder på underholdning for hele familien. Tag del i en unik og myldrende fantasiverden fyldt med humor, spænding og fantastiske miljøer.

LÆS OGSÅ: 23 forrygende bogserier til børn på 6-12 år

Musse og Helium er på mystisk vis havnet hjemme hos en rar dame, som hedder Camilla. En dag opdager Musse og Helium dog et hul i væggen, og de bliver de suget ind i et en hel anden verden. Denne verden er Dyreriget, og herinde får de to mus en meget vigtig opgave. De skal finde den forsvundne guldost og redde hele dyreriget fra de rædsomme jægerduer og andre onde dyr. Det bliver starten på et spændende eventyr fyldt med magi og oplevelser.

LÆS OGSÅ: Fra side til samtale med Musse & Helium – Download samtaleark til første bog i ny fantasyserie her

Downloade aktivitetsarket herunder og bliv hevet ind i Musse og Heliums fortryllende og magiske univers.
Download aktivitetsark: Mal og leg med Musse og Helium

Mal og leg med Musse og Helium! Download aktivitetsark herSådan kommer du i gang med aktivitetsarket

Det skal du bruge: 

  • En printer (gerne med farvepatron) 
  • Papir 
  • Blyant
  • Farveblyanter eller tuscher
  • Saks
  • Elastiksnor

Print aktivitetsarkene 

Aktivitetsarkene Mal og leg med Musse og Helium ser bedst ud, hvis du printer dem i farve. 

Aktiviteterne 

Her kan du se en kort beskrivelse af de forskellige sjove og spændende aktiviteter, som Musse og Helium aktivitetsarket indeholder.

  • Find vej gennem labyrinten. Her skal du hjælpe Musse og Helium igennem labyrinten og frem til den magiske guldost.
  • Tegn og Mal. Her skal du tegne billedet færdigt selv. Helium svæver nemlig i luften på tegningen – så du skal tegne, hvad Helium sidder på.
  • Lav din egen mussemaske. Her skal du klippe masken ud og sætte elastiksnor fast på bagsiden af masken. Husk at klippe øjenhullerne ud!
  • Farvelæg de flotte tegninger af Musse og Heliums fantastiske univers med en masse smukke farver.Vil du gerne læse Musse og Helium-serien? Se bøgerne her!

Musse og Helium (1) – Mysteriet om hullet i væggen

Musse og Helium, Camilla Brinck

Dette er første bind i den spændende fantasy-serie om de små mus Musse og Helium. Musene er på mystisk vis havnet hos en dame, der hedder Camilla. En dag opdager de små mus et hul i væggen og suges ind i det. Der begynder et magisk og spændende eventyr. De lander i Dyreriget, en mystisk og magisk verden, hvor Musse og Helium er prins og prinsesse. Her får de en farlig, men rigtig vigtig opgave; de skal finde den forsvundne guldost og redde hele Dyreriget fra de hæslige jægerduer og andre onde og uhyggelige væsner. 

Musse & Helium er to fantastiske søskendemus, og i deres magiske verden byder de på underholdning og magi for hele familien. Her tager du del i en unik og myldrende fantasiverden fyldt med grin og spænding.

God fra ca. 6 år.

Du kan købe Musse og Helium (1) – Mysteriet om hullet i væggen online eller i din nærmeste boghandel.
Musse og Helium (2) – Jagten på guldosten

Musse og Helium, Camilla Brinck

Andet bind i den spændende og magiske fantasy-serie. De to små mus Musse og Helium er de eneste, der kan redde Dyreriget fra jægerduerne. Men det hele afhænger af, om de kan finde guldosten. I den spændende jagt møder musene både søde og onde dyr, og i en fremmed verden er det ikke let at finde ud af, hvem man kan stole på. Det viser sig, at deres venner Ta-Ta og tante Gribelina ikke har fortalt Musse og Helium hele sandheden om Dyreriget. Der er nemlig mange hemmeligheder og overraskelser, og der sker uforklarlige ting undervejs – usynlige broer dukker pludseligt op, dyr går op i røg og træstubbe kan åbenbart tale!

Det er ikke noget stille og fredeligt eventyr, vores små venner har begivet sig ud på, det er helt sikkert, men det vigtigste er, at de er på vej.   

Fra omkring 6 år.

Du kan købe Musse og Helium (2) – Jagten på guldosten online eller i din nærmeste boghandel.
Musse og Helium (3) – Eventyret i Lindrizia

Musse og Helium, Camilla Brinck

Dette er tredje bind i den spændende fantasy-serie. De to små mus Musse og Helium tager videre på deres eventyr for at redde Dyreriget fra de onde jægerduer. Nu fører deres mission dem ind i endnu en magisk og spændende verden – vinterlandet Lindrizia. Her bor både den smukke prinsesse Frah og det skræmmende snemonster Galaha. Hvis han får fat i de to mus, er eventyret forbi!

Musse og Helium oplever en masse fantastiske ting på deres rejse, men ikke alt går helt som planlagt. Mon de finder sporene, der vil lede dem til guldosten og deres forældre? En ting er sikkert: Musse og Helium er meget modige, og de vil gøre alt, hvad de kan, for at klare missionen.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Musse og Helium (3) – Eventyret i Lindrizia online eller i din nærmeste boghandel.
Magiske billedbøger i samme univers

Musse og Helium – Nu skal du sove

Musse og Helium, Camilla Brinck

Fald til ro med søde Musse og Helium med denne dejlige godnathistorie, hvor de to mus gør sig klar til at sove. Bogen indeholder en sød og rolig godnathistorie, der kan bruges som hjælp til at komme ned i tempo og falde til ro inden sengetid.

I bogen er der også anvisninger til beroligende aftenrutiner, og der er gode råd til, hvordan oplæseren undervejs eksempelvis kan holde små pauser og sænke stemmen for at følge stemningen i historien. Bogen henvender sig primært til børn mellem 3 og 6 år, men den kan også læses af lidt ældre børn. 

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Musse og Helium – Nu skal du sove online eller i din nærmeste boghandel.
Musse og Helium – Kærlighedens vind

Musse og Helium, Camilla Brinck

En flot og magisk billedbogshistorie med de to søde mus, Musse og Helium, der gør sig klar til at sove. Inden de skal sove, skal de dog først høre eventyret om vinden, der spreder kærlighed.

Sidst i bogen er der anvisninger til beroligende aftenrutiner og gode råd til vejrtrækning samt forslag til en afslapningsleg, der kan være med til at sikre en god nats søvn.

Bogen henvender sig primært til børn mellem 3 og 6 år, men den kan også læses af lidt ældre børn.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Musse og Helium – Kærlighedens vind online eller i din nærmeste boghandel.