Uncategorized

Forlag lancerer ny romance-serie skrevet af ChatGPT

Forlag lancerer ny romance-serie skrevet af ChatGPT

Lindhardt og Ringhof er i fuld gang med at teste, hvordan man kan udnytte de nye muligheder, som kunstig intelligens giver. Forlagets litterære direktør, Sune de Souza Schmidt-Madsen, lægger ikke skjul på, at den nye romance-trilogi blot er begyndelsen.

Når forlaget til sommer lancerer en ny serie skrevet med den kunstige intelligens chatGPT, er det på baggrund af en stor interesse på tværs af forlaget for at undersøge mulighederne i de nye teknologier.

“Vi har testet AI (artificial intelligence) redaktionelt gennem nogle måneder, og vi er meget imponerede over resultaterne – både i forhold til plot og sprog,” siger litterær direktør, Sune de Souza Schmidt-Madsen.

Serien “Annas hjerte” er baseret på ChatGPTs svar

I første omgang er der tale om romance-serien “Annas hjerte”, hvor de første tre titler – Annas hjerte, Anna i Paris og Annas sommer – vil være at finde som e-bog og lydbog til at begynde med på streamingtjenester som Saxo, Bookmate og Mofibo.

“Så må vi se, om der er så stor efterspørgsel, at serien også udkommer på papir senere,” siger Sune de Souza Schmidt-Madsen, som ikke lægger skjul på, at dette blot er begyndelsen. “Vi fodrede ChatGPT med vores ønsker til en serie om store følelser og stueren erotik i et attraktivt miljø. Vi vidste, at hovedpersonen skulle være en ung læge, der hedder Anna, og at fortællingerne hver især skulle svare til omkring 3 timers lydbog. Efter et par forsøg og justeringer havde vi tre gode fortællinger, som selvfølgelig lige skulle rendes over med en våd klud af en redaktør. Men ellers … det er helt vildt at tænke på, hvad det her kommer til at betyde.”

Digte på vej

Forlaget er i disse uger også ved at teste, om chatGPT kan skrive digte:

“Weekendavisens anmelder og undersøgende journalist Lars Bukdahl har ved enhver given lejlighed kritiseret os for, at vi ikke har udgivelser nok inden for lyrik. Derfor har vi fodret robotten med Bukdahls egne tekster fra hans blog, men her kommer maskinen lidt til kort ind til videre. Dens output er ihvertfald ren volapyk,” forklarer den litterære direktør, som dog mener, at linjen vil være klar til streaming inden sommerferien.

Læs mere her


Der er masser af læseinspiration her på siden. Dyk ned i vores liste med bøger 2023 her.