Fiktion Skønlitteratur

Læseguide: “Kvinderne på slottet” af Jessica Shattuck

Læseguide: "Kvinderne på slottet" af Jessica Shattuck

Kvinderne på slottet er en historisk roman til læsere af fx Markus Zusaks Bogtyven, Kristin Hannahs Nattergalen og Anthony Doerrs Alt det lys. En stærk fortælling om tre kvinder, der forsøger at få livet og deres historie til at hænge sammen i årene efter 2. verdenskrig. Det er en bog, der er svær at lægge fra sig, men som man samtidig har lyst til at spare på, så den varer lidt længere. Og en læseoplevelse, man har lyst til at dele. Derfor er den også oplagt at bruge i læseklubben.

Her får du en læseguide med spørgsmål, der kan starte snakken i din læseklub.

>> Vil du gerne have yderligere inspiration til din læseklub? Find flere læseguides her, og download vores app til læseklubber her.

Læseguide til “Kvinderne på slottet”

(OBS: Læs ikke spørgsmålene, før du har læst bogen. Vi vil så nødigt spoile historien for jer.)

  1. Hvem er romanens tre kvinder: Marianne, Benita og Ania: Hvordan har deres baggrund – klasse, familie, uddannelse – været med til at forme dem og deres opfattelse af nazisterne og hinanden? Har Mariannes privilegier gjort det nemmere for hende at være aktiv i modstanden mod nazisterne? Hvorfor blev Benita fascineret af nazisterne? Hvordan har Anias barndom påvirket hendes følelser for Hitler?
  2. Hvilken af de tre kvinder finder du mest frastødende eller skræmmende? Har du større sympati for en ud af de tre?
  3. Ville de tre kvinder have været venner, hvis der ikke havde været krig? Hvordan formede krigen og dens efterdønninger dem og deres selvopfattelse? Hvilke karaktertræk har de til fælles? Selvom de blev bragt sammen af krigen, kan man så sige at det er noget andet der i sidste ende binder dem til hinanden?
  4. Hvilken rolle spiller håb, fortrængning og tilgivelse i romanen? Hvordan de tre kvinders hemmeligheder hjemsøgt deres liv?
  5. Har romanen ændret din opfattelse af krigen? Er der noget – dilemmaer, indsigter, erfaringer – i romanen, der er relevant for vor tid?

Spørgsmålene er inspireret af læseguides på litlovers og på forfatterens website.


NY TIMES BESTSELLER: KVINDERNE PÅ SLOTTET

(“Women in the Castle”, 2017)

“Hvis du elsker historisk fiktion, så er denne roman et must.” – Newsweek

“En rørende og dyster fortælling om tre kvinders kamp for overlevelse.” – Litteratursiden

“Moving . . . surprises and devastates.”—New York Times Book Review

“A masterful epic.”—People magazine

“Mesmerizing . . . The Women in the Castle stands tall among the literature that reveals new truths about one of history’s most tragic eras.”—USA Today

Kvinderne på slottet women in the castle

Du kan finde Kvinderne på slottet som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.

Er lige nu stærkt optaget af boganbefalinger: Hvor får vi dem fra, hvem lytter vi mest til, hvornår får vi den der trang til at få fat i en en bestemt bog straks? Hvor læser vi, hvornår, hvorfor, hvordan? Er dagligt glad for forlagets fantastiske redaktører og ikke mindst forfattere, der udtænker, skriver og redigerer bøger, vi ikke vidste vi ville komme til at elske. Er også født 1977, bor på Amager med mange reoler, en mand og to børn.