Uncategorized

Journalistpraktik

journalistpraktik

Som journalistpraktikant på L&R får du mulighed for at bruge hele din faglige værktøjskasse. Du skal skrive pressemeddelelser, artikler om og interviews med forfatterne til det digitale bogmagasin bog.dk, skrive og redigere forlagets avis til Bogforum og Krimimessen, producere video, lave nyheder til forlagets mange forskellige kanaler på de sociale medier, og selvfølgelig medvirke til at presselancere forlagets forfattere og bøger.

Du skal kunne lide at læse bøger – mange bøger og forskellige bøger. Store romaner, fagbøger, kogebøger og børnebøger. Du skal kunne vinkle historier om den samme bog til forskellige medier med forskellige målgrupper og redaktionelt fokus. Du skal kunne se og formidle tendensen, når alle kogebøger pludselig er for vegetarer. Du skal kunne lide at arbejde tæt og intenst sammen med de meget forskellige typer, som vores forfattere er.

Vi tilbyder en faglig, spændende og uformel arbejdsplads, som til tider er hektisk i de forskellige bogsæsoner, men hvor vi også griner hver dag. Du vil dagligt være i kontakt med hele mediedanmark – aviser, ugeblade, tv og radio – som vores forfattere og bøger selvfølgelig skal i.

På praktikmesse dagen den 22. april kan vi fanges på Skype fra kl. 12-15. Book en tid hos pressechef Søren Anker Madsen (sam@lrforlag.dk), som også fungerer som praktikantvejleder.

Vi holder åbent hus over Skype mandag den 27. april kl. 12-15. Book en tid hos pressechef Søren Anker Madsen (sam@lrforlag.dk), som også fungerer som praktikantvejleder.

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof udgiver romaner af bl.a. Maren Uthaug, Thomas Korsgaard, Leif Davidsen, Siri Hustvedt, Margaret Atwood, Paul Auster, Karl Ove Knausgård m.fl. samt en række af verdens bedste fagbogsforfattere som Yoval Harrari, Antony Beevor, Hans Rosling, Michelle Obama og Yotam Ottolenghi. Forlaget tæller også en række datterforlag, bl.a. Carlsen, Alinea, Akademisk Forlag og Saga. Saga er Danmarks største og et af Europas store digitale forlag for e- og lydbøger. Lindhardt og Ringhof er en del af Egmont, Danmarks største mediekoncern med aktiviteter i 30 lande og 6.600 medarbejdere. Egmont er en fond, som omsætter for 11,8 mia. kr. og støtter indsatser for børn og unge med 100 mio. kr. om året.

Søren Anker Madsen (f. 1969) er journalist, pressechef på Lindhardt og Ringhof og med i Svikmøllens redaktion. Han er desuden en alsidig forfatter, som både skriver bøger til børn og voksne samt til teater og revyer.